STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με 14 ομάδες το πρωτάθλημα και τίτλος μέσω play offs

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
Super League EUROKINISSI SPORTS

Αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής στα play offs απ'τη επόμενη σεζόν, 14 οι ομάδες της Super League απ'τη σεζόν 2018-19.

Αλλάζει σελίδα η Super League! Στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/3) τέθηκε επί τάπητος το πλάνο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος.

Και μετά την ψηφοφορία από τους 16 εκπροσώπους των ΠΑΕ, η απόφαση που πάρθηκε είναι η εξής: από τη σεζόν 2018-19 οι ομάδες της Super League θα είναι 14, ενώ ο τίτλος του πρωταθλητή θα κρίνεται μέσα από την διαδικασία των play offs, απ'την ερχόμενη κιόλας σεζόν.

Για τα play offs την αγωνιστική περίοδο 2017-18, οι αγώνες κατάταξης θα αφορούν τις θέσεις 1-6. Δύο ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας (θέσεις 15-16), ενώ εκκρεμεί τι θα γίνει με τα υπόλοιπα εισιτήρια. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η 15η και η 16η ομάδα να υποβιβαστούν απευθείας, ενώ η 13η και η 14η θα διεκδικήσουν μία θέση στην Super League παίζοντας μίνι πρωτάθλημα με τον δεύτερο της Football League. Ο πρώτος της β' κατηγορίας ανεβαίνει απευθείας.

ΑΕΛ, Παναιτωλικός και Λεβαδειακός ψήφισαν "όχι" στη μείωση των ομάδων, η ΕΠΟ λευκό, ενώ υπέρ τάχθηκαν οι υπόλοιπες 13 ομάδες. Στο ΔΣ αντίθετα δεν ελήφθη απόφαση για την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, να επισημαίνει: "Εγώ θα σας πω την άποψή μου ως Ξάνθη. Σήμερα είδαμε ένα Δ.Σ. μπάχαλο. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν θα υλοποιηθούν. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Μάλλον απαισιόδοξος είμαι ως προς το τι θα γίνει. Οι decision makers είναι οι μεγάλοι. Οπως ήδη ξέρετε η αναδιάρθρωση πέρασε με οριακή πλειοψηφία. Είμαι ελεύθερος πολίτης και μπορώ να εκφράζω την άποψή μου.

Σας ξαναλέω ότι ήταν μπάχαλο με τα όσα άκουσα και όσα εκφράστηκαν εκεί. Βγήκαν κάποιες μικρές άκρες από αυτό το μπάχαλο. Συνεχίζουμε να έχουμε ένα τεράστιο ερωτηματικό για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να παίξει ρόλο και η Πολιτεία προκειμένου να προφυλάξει το ποδόσφαιρο. Δεν εννοώ με χορηγίες. Μιλάω για το κομμάτι που έχουμε θέσει ως λίγκα για το στοίχημα και τον αθλητικό νόμο σχετικά με την διαφάνεια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Είναι κάτι το οποίο είναι λογικό και θεμιτό αυτό που είπε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων. Όσο για τη στάση των μεγάλων, δεν μπορώ να σας διαβάσω ακριβώς τι είπαν. Για την ακρίβεια μπορώ να σας το διαβάσω αλλά δεν θα ήθελα να εκφραστώ. Πίσω από κάθε τους λέξη και στάση μου δείχνουν ότι κρύβεται κάτι άλλο. Υπάρχει ένα μεγάλο ναι μεν, αλλά με τέσσερις προϋποθέσεις".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ