STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Black power o ΠΑΟΚ, πανεύκολα 2-1 τον Παναιτωλικό

Black power o ΠΑΟΚ, πανεύκολα 2-1 τον Παναιτωλικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με σούπερ και σκόρερ τους Ροντρίγκες και Μπίσεσβαρ και συνολικά πολύ καλό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-1 του Παναιτωλικού ενώ είχε δύο δοκάρια και σπουδαίες ευκαιρίες, με κορυφαία το άχαστο γκολ που δεν πέτυχε Περέιρα.

Τη δυναμική του ο νέος ΠΑΟΚ είχε φροντίσει να τη δείξει από τα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου τουChampionsLeagueκόντρα στον Άγιαξ. Κόντρα στον Παναιτωλικό, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος φρόντισε να στείλει και ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ότι φέτος θα είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς μπήκε με πολύ ορμητικό τρόπο στο νέο Πρωτάθλημα με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ του σε επίσημο παιχνίδι με την «ασπρόμαυρη» φανέλα (εκμεταλλευόμενος τραγική απομάκρυνση της μπάλας από τον Μύγα) μόλις στο δεύτερο λεπτό και στη συνέχεια όλη την ομάδα να προσφέρει χορταστικό θέαμα σε όλο το πρώτο μέρος και σε ένα κομμάτι του δευτέρου.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς με μεγάλη ποικιλία στην ανάπτυξή της, δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες και το ότι ο δείκτης του σκορ έμεινε τελικά στο οφείλεται στα άχαστα που έχασαν οι παίκτες της (ειδικά η ευκαιρία του Περέιρα στο 75’ είναι για χάι λάιτ εκπομπής), στη γκίνια (δύο δοκάρια), αλλά και στον Κυριακίδη που έκανε πολλές επεμβάσεις.

Ο κόσμος και μαζί και η Κορακάκη που τιμήθηκε από τον Σαββίδη ευχήθηκε στον ΠΑΟΚ να πάρει το Πρωτάθλημα, έφυγαν από την Τούμπα χορτασμένοι.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός φάνηκε ανέτοιμος , ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Σίγουρα έχει την δικαιολογία της έλλειψης ρυθμού. Περίμενε το λάθος του Βαρέλα για να δείξει κάτι στο φινάλε με το γκολ του Ουάρντα

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι παίκτες των δύο ομάδων απέθεσαν λουλούδια στη μνήμη του οπαδού Δημήτρη Αμβράση που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: Tούμπας

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης

Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας, Αντώνης Δίπλαρης

Τέταρτος διαιτητής: Χρήστος Γκράνας

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ (Πέλκας 83'), Μπίσεσβαρ (Σάχοφ 67'), Τζάλμα, Ροντρίγκες και Αθανασιάδης (Περέιρα 67')

Παναιτωλικός:Κυριακίδης, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Μύγας (Μουνιός 78), Μάκος, Πάουλο, Ουάρντα, Φερέιρα (Λεντέσμα 46'), Τομανέ και Μαρκόφσκι (Κλέσιο 60')

Γκολ: Μπίσεσβαρ 2', Ροντρίγκες 27'-91' Ουάρντα

Κίτρινες κάρτες:91' Κάνιας -Μουνιός 80'


Η ανασκόπηση του αγώνα

Γκολ με το... καλημέρα για ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε... ονειρικό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε με 1-0 στο 2'. Μετά από σέντρα του Τζάλμα από τα δεξιά και κακή απομάκρυνση του Μύγα, ο Μπίσεσβαρ βρήκε την ευκαιρία να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και έτσι άνοιξε το σκορ. Στο 4' έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Ροντρίγκες από αριστερά, ο ίδιος έπιασε ωραίο σουτ αλλά έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κυριακίδης.

Ο Ουάρντα στο 9' εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια και ο Γλύκος απομάκρυνε σε κόρνερ, σε μια καλή στιγμή που είχε ο Παναιτωλικός. Στο 14' ο Αθανασιάδης μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ωστόσο κόπηκε την τελευταία στιγμή ενώ επιχειρούσε να σουτάρει.

Το 2-0 με Ροντρίγκες και το δοκάρι του Αθανασιάδη

Ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντική ευκαιρία στο 19' όταν η μπάλα έφτασε στον Κρέσπο, του οποίου το σουτ (από καλή θέση) έδιωξε ο Κυριακίδης. Ο τελευταίος "έσωσε" τον Παναιτωλικό και στο 24', όταν απέκρουσε κεφαλιά του Μάτος. Στο 27' μετά από ωραία συνεργασία από πλευράς ΠΑΟΚ έγινε το 2-0. Ο Ροντρίγκες πάσαρε στον Αθανασιάδη, ο οποίος με εκπληκτικό τακουνάκι ξαναβρήκε τον συμπαίκτη του και εκείνος με πλασέ "νίκησε" τον Κυριακίδη.

Λίγο έλειψε ο Ροντρίγκες να κάνει και το 3-0 αλλά το σουτ που έπιασε (στο 29') από πολύ πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή του Παναιτωλικού, έφυγε ψηλά άουτ. Ο "Δικέφαλος" είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 40' μετά από επικίνδυνη μπαλιά του Ροντρίγκες μέσα στην περιοχή, ο Κούσας έδιωξε σε κόρνερ ενώ λίγο αργότερα ο Βαρέλα δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά για να "απειλήσει".

Το ημίχρονο έληξε με σκορ 2-0 καθώς στις καθυστερήσεις ο Αθανασιάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν η κοντινή κεφαλιά που πήρε, κατέληξε στο δοκάρι (στην συνέχεια ο Μάτος δεν μπόρεσε να σκοράρει).

Κοντά στο 3-0 ο Μπίσεσβαρ, αλλά...

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 51' μετά από γύρισμα του Τζάλμα ο Μπίσεσβαρ εντελώς μόνος του απέναντι στην αντίπαλη εστία, έστειλε την μπάλα άουτ. Ετσι χάθηκε σπουδαία ευκαιρία προκειμένου να "γραφτεί" το 3-0. Στο 55' ο Μάκος έκοψε πριν προλάβει να γίνει επικίνδυνος ο Τζάλμα ο οποίος κέρδισε φάουλ σε καλή θέση στο 56' αλλά αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο μετά από εκτέλεση του Ροντρίγκες (η μπάλα κόντραρε).

Ο Μπίσεσβαρ έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στο 58'... Ο τελευταίος πάλι από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 65' ο Παναιτωλικός προσπάθησε να μειώσει αλλά το πλασέ του Τομανέ από το ύψος της περιοχής, έφυγε άουτ.

Λίγο πριν το 70' ο Ιβιτς "έριξε" στο ματς τους Περέιρα και Σάχοφ αντί των Αθανασιάδη και Μπίσεσβαρ ο οποίος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την παρουσία του στο παιχνίδι. Στο 72' ο Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Χαντάκιας έδιωξε.

Τρομερή ευκαιρία για Περέιρα και μετά... δοκάρι

Στο 76' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Περέιρα. Μετά από μπαλιά του Σάχοφ στον Ροντρίγκες, αυτός γύρισε στον Αργεντινό ο οποίος προ κενής εστίας, δεν μπόρεσε να κάνει σωστά το κοντρόλ και απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Ο Περέιρα στο 79' απέφυγε ωραία τον Κούσα και κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Ο Αργεντινός εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

Στο 85' έφυγε άουτ το σουτ του Μάτος (νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο 84' ο Ροντρίγκες βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Κυριακίδης τον πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα) και στο 88' ο Κυριακίδης έδιωξε μακρινό σουτ του Πέλκα.
Στο 91' μετά από λάθος του Βαρέλα, ο Ουάρντα με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1.

Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του αγώνα με 2-1.

Η φάση του αγώνα

Η ευκαιρία του Περέιρα στο 76' γιατί πολύ απλά δεν χάνεται... Αντί να πλασάρει, πήγε να κάνει κοντρόλ με το δεξί μπροστά σε κενή εστία και πρόσφερε μία φάση για χάι λάιτ.

Ο διαιτητής

Ο Κιοτζένης είχε από την αρχή το πλεονέκτημα ότι σφύριζε για πρώτη φορά σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ, οπότε δεν υπήρχε καχυποψία. Τα όποια λάθη έγιναν, δεν επηρέασαν την συνολική παρουσία του Ξανθιώτη ρέφερι και των βοηθών του που ήταν καλή.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γκάρι Ροντρίγκες κέρδισε στα σημεία τη μάχη από τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Και οι δύο σκόραραν και οι δύο έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, στο νήμα επιλέγουμε τον μεοσεπιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Μας άρεσε

Η ποικιλία στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ... Ο "Δικέφαλος" πατώντας μπάλα κάτω και με μεγάλη ταχύτητα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα.

Δεν μας άρεσε

Η επιθετική ανυπαρξία του Παναιτωλικού. Ελάχιστες φορές βγήκε μπροστά και όταν το έκανε, έγινε με σπασμωδικό τρόπο χωρίς να απειληθεί η εστία του ΠAOK.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ