STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αυτός είναι ο Γιώργος Μποροβήλος

Αυτός είναι ο Γιώργος Μποροβήλος
Μποροβήλος INTIME SPORTS

Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Superleague, το Sport24.gr επιχείρησε μια σύντομη καταγραφή της πορείας του Γιώργου Μποροβήλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από το ξεκίνημά του ως διαιτητής στον προεδρικό θώκο της διοργανώτριας.

Το Πάσχα του 1976, ο ξάδερφος του Γιώργου Μποροβήλου, Γιώργος Μπαλής, είδε την αγάπη του πρώτου για το ποδόσφαιρο και του πρότεινε να ακολουθήσει το δρόμο του διαιτητή. Την επόμενη χρονιά ο Μποροβήλος ανέβηκε στην Αθήνα και φοίτησε στη σχολή διαιτητών της Αθήνας. Μεταξύ 60 συναδέλφων του κατέλαβε την 1η θέση στα γραπτά και στις δοκιμασίες που υποβλήθηκε και ονομάστηκε διαιτητής.

Αυτός είναι ο Γιώργος Μποροβήλος
Μποροβήλος INTIME SPORTS

Την ίδια σεζόν αξιολογήθηκε ως επόπτης στην Α' Εθνική και ως διαιτητής στη Γ' Εθνική (για τρία χρόνια). Το 1989 αξιολογήθηκε ως διαιτητής Β' Εθνικής, ενώ το 1991 πήρε προαγωγή στην Α' Εθνική. Έκτοτε έως το 2004, σφύριξε σε αναμετρήσεις της πρώτης κατηγορίας και κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων αγώνων και των πιο πολλών ετών στην πρώτη κατηγορία στην ιστορία της ελληνικής διαιτησίας.

Αυτός είναι ο Γιώργος Μποροβήλος
Μποροβήλος INTIME SPORTS

Χρίστηκε διεθνής διαιτητής, ''σφυρίζοντας αγώνες στο UEFA, στο Champions League, αλλά και αναμετρήσεις Εθνικών ομάδων. ''Είναι τα μόνα παιχνίδια που νοσταλγώ. Η διαιτησία σε τέτοιο επίπεδο είναι κάτι ξεχωριστό. Θα έχω να θυμάμαι το Τουρκία-Γαλλία στην Κωνσταντινούπολη, όπου μπροστά σε 80.000 κόσμο, είχα καλή απόδοση με τους συνεργάτες μου'' θα τονίσει.

Αυτός είναι ο Γιώργος Μποροβήλος
Μποροβήλος INTIME SPORTS

Δεν θα ξεχάσει παιχνίδι στη Βοιωτία, για το ποιος θα ανέβαινε στη Δ' Εθνική. Διέγνωσε ότι έπρεπε να κατευνάσει τον φανατισμό. Ένας εκ των δύο αρχηγών του είπε πριν από το ματς ότι αν η ομάδα του αδικηθεί, ο αγώνας δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ. Ο Μποροβήλος του είπε: ''Δημητράκη, θέλω να με βλέπεις ως συνεργάτη, όχι ως εχθρό''. Έχει να το λέει ο πρόεδρος πια της Superleague ότι τον έφερε με τα νερά του και ότι ο συγκεκριμένος παίκτης δεν του προκάλεσε κανένα πρόβλημα στο ματς.

Το πρώτο του παιχνίδι στην πρώτη κατηγορία ήταν μεταξύ Παναθηναϊκού και Πανιωνίου. Ακυρώθηκε ένα όμορφο γκολ, του Κώστα Αντωνίου, καθώς ο βοηθός είχε καταλογίσει ως οφσάιντ τον Σαραβάκο. ''Με παρέσυρε και εμένα'' είχε πει ο Μποροβήλος, που παραδέχτηκε την απειρία του στη συγκεκριμένη φάση.

Αυτός είναι ο Γιώργος Μποροβήλος
Μποροβήλος INTIME SPORTS

Δεν θα ξεχάσει ένα άλλο σοβαρό λάθος, σε ματς Πανιωνίου-ΠΑΟΚ. Αν νικούσε ο Πανιώνιος θα έβγαινε Ευρώπη. Στις καθυστερήσεις έβαλε γκολ η ομάδα της Νέας Σμύρνης, αλλά ο Μποροβήλος το ακύρωσε, καθώς πίστεψε ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Μια λάθος απόφαση, την οποία δεν θα ξεχάσει, όπως έχει ομολογήσει.

Ασφαλώς και επρόκειτο για τον διαιτητή του περιβόητου αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στη Ριζούπολη. ''Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, αλλά στον αγωνιστικό χώρο όταν ξεκίνησε το ματς, δεν έγινε κανένα παρατράγουδο. Το ματς αυτό καθαυτό ήταν ένα πολύ καθαρό παιχνίδι'' δήλωνε αργότερα.

Αυτός είναι ο Γιώργος Μποροβήλος
Μποροβήλος INTIME SPORTS

Το 2009 έγινε πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης. ''Είμαι άνθρωπος που έχω τους φίλους μου, τις παρέες μου. Το γεγονός ότι ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και είμαι αναγνωρίσιμος δεν με κάνει να ξεχωρίζω από τον υπόλοιπο κόσμο'' έχει επισημάνει. Τη Δευτέρα (24/11) εξελέγη πρόεδρος της Superleague, μετά την παραίτηση του Τάκη Αγραφιώτη. Είναι πατέρας τεσσάρων κοριτσιών και διαμένει μόνιμα στην Τρίπολη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ