STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Αυτοκτόνησε" ως συνήθως η ΑΕΚ, 1-1 με την Κέρκυρα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Παρά την καλή εμφάνιση στην Κέρκυρα και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ, η ΑΕΚ δεν κατάφερε ούτε και αυτή την φορά να κερδίσει και έμεινε στο 1-1 με την τοπική ομάδα.

Με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 και τελικά βρέθηκε στο τέλος του ματς με 2-2. Με την Καρδίτσα για το κύπελλοπροηγήθηκε ξανά με 2-0, αλλά και πάλι έμεινε στο 2-2. Και στην Κέρκυρα η ΑΕΚ προηγήθηκε με 1-0, είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, είχε πολλές ευκαιρίες να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά και πάλι έφυγε από το γήπεδο μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διότι ως συνήθως, αυτοκτόνησε. Δέχθηκε γκολ στην μοναδική ευκαιρία που έκανε η Κέρκυρα και έμεινε στο 1-1. Μπορεί το 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή, να λειτούργησε καλά, αλλά ούτε και ένα λειτουργικό σύστημα ήταν αρκετό για να μπορέσει να δώσει στην ΑΕΚ τη νίκη. Όσο για την Κέρκυρα, είχε έναν εκπληκτικό Κουτζαβασίλη κάτω από τα δοκάρια που έπιασε τα… άπιαστα και είχε και έναν Τουράμ στην επίθεση για να «κτυπήσει» την κατάλληλη στιγμή.

Δεν το τελείωσε και το… πλήρωσε

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ ήδη από την αρχή του ματς στην Κέρκυρα, έδειξε για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρη διάθεση αλλά και ικανότητα να παίξει παιχνίδι κυριαρχίας. Να βάλει δηλαδή σωστά την μπάλα στον χόρτο, να την κυκλοφορήσει και να ελέγξει καταρχήν το ματς και κατόπιν να ψάξει με υπομονή για το γκολ. Ήδη από το πρώτο λεπτό, ο Γαλανόπουλος, ο Σιμόες κατά πρώτο λόγο, αλλά και ο Γιόχανσον, άρχισαν να κερδίζουν την μάχη της μεσαίας γραμμής και αυτό ήταν κλειδί για την εξέλιξη του ματς. Βεβαίως ήρθε το γρήγορο γκολ να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ.

Στο 14’ ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Λαμπρόπουλος πρόλαβε τον Τουράμ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με προβάδισμα πλέον στο σκορ, η δουλειά της ΑΕΚ έγινε ακόμα πιο εύκολη, ως προς την υλοποίηση του πλάνου. Η τριάδα συν τον Μάνταλο στη μεσαία γραμμή, έλεγχε τον χώρο του κέντρου, ο Τουράμ ήταν εγκλωβισμένος ανάμεσα σε Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο και οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Με ποσοστά κατοχής που άγγιζαν το 70% και με αναζήτηση του δεύτερου γκολ. Πρώτα με σουτ του Αραβίδη που απέκρουσε πρώτα ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας και μετά το… δοκάρι στο 28λεπτό, μετά με σουτ του Γαλανόπουλου στο 38’ που μπλόκαρε ο Κουντζαβασίλης και ένα λεπτό μετά, πάλι με σουτ του Μάνταλου, στο οποίο πάλι ο πορτιέρο των γηπεδούχων είπε «όχι». Όσο για απειλή από την Κέρκυρα, σχεδόν καμία. Η ΑΕΚ πήγε με προβάδισμα και κυρίως απόλυτη κυριαρχία στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Ιορδάνης Απτόσογλου

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουντζαβασίλης, Βενέτης, Σπίνουλας, Ντουαλά (90’ Ντιμιτρόφσκι), Κόντος (46’ Γκόμες), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (46’ Γεωργίου), Ζαραδούκας, Τουράμ Νίκιτς

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Αλμέιδα (87’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Αραβίδης (63’ Ροντρίγκες

Γκολ: 74' Τουράμ / 14' Λαμπρόπουλος

Κάρτες: 44’ Αλμέιδα, 65’ Γκόμες, 76’ Κολοβέτσιος, 90’ Σπίνουλας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε πως ελάχιστα άλλαζε. Παρόλο που με το ξεκίνημα ο Γρηγορίου έκανε δυο αλλαγές για την Κέρκυρα και παρόλο που γύρισε ακόμα και το σχήμα του σε 3-5-2, η ΑΕΚ έδειχνε και πάλι να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Κυρίως διότι και πάλι είχε καλή κυκλοφορία στην μεσαία γραμμή, ενώ οι παίκτες της έβγαιναν συνεχώς πρώτοι πάνω στην μπάλα. Μάλιστα η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο ημίχρονο, έβρισκε όλο και περισσότερους χώρους και ευκαιρίες να φτάσει στο δεύτερο γκολ.

Με κορυφαία αυτή του Γιόχανσον στο 70’, με τον Σουηδό χαφ να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά ψηλά άουτ. Και αφού η ΑΕΚ δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη με δεύτερο γκολ, όπως τις περισσότερες φορές γίνεται στο ποδόσφαιρο, αυτό το πλήρωσε. Το πλήρωσε στην μοναδική φάση που κινδύνεψε και στην μοναδική φάση που ο Τουράμ έμεινε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας. Ο επιθετικός της Κέρκυρας στο 73’ πήρε την παράλληλη σέντρα από τον Σπίνουλα και με σουτ ισοφάρισε. Και από εκεί και πέρα η ΑΕΚ άρχισε και πάλι να… τρέχει.

Όμως ήταν πλέον αργά. Η μοναδική αντίδραση που έβγαλε ήταν ένα σουτ του Σιμόες έξω από την περιοχή, αλλά ο Κουτζαβασίλης ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσει τον βαθμό για την Κέρκυρα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 77όλεπτό και με το ματς στο 1-1, η μπάλα στρώθηκε στον Σιμόες έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Πορτογάλος μέσος έπιασε ένα βολέ με πολλά φάλτσα και όλο τον κόσμο μπροστά του. Η μπάλα πέρασε, αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας άπλωσε το χέρι του και την έβγαλε σε κόρνερ, πριν περάσει την γραμμή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Καλογερόπουλος πολλές φορές άφησε το ματς να συνεχιστεί χωρίς να σφυρίξει φάουλ. Κάποιες κάρτες τις χάρισε στους παίκτες της Κέρκυρας και ειδικά στον Τουράμ αλλά και στον Σπίνουλα στην αψιμαχία του με τον Αλμέιδα, στο οποίο ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον Πορτογάλο φορ. Επίσης υπάρχει μια διπλή φάση στην περιοχή της Κέρκυρας στο 80’, που πρώτα ο Λαμπρόπουλος και μετά ο Γαλανόπουλος βρέθηκαν πεσμένοι στο έδαφος.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Αν δεν υπήρχε ο Κουτζαβασίλης, η ΑΕΚ θα είχε περάσει από την Κέρκυρα και μάλιστα δια περιπάτου. Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις και σε πολλές στιγμές φαινόταν σαν να έπαιζε μόνος του, απέναντι στην ΑΕΚ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η πρώτη φορά που ο Μοράις δοκίμασε να εφαρμόσει το 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή. Πρόκειται για ένα σχήμα που μπορεί να ταιριάξει με το υλικό που έχει η ΑΕΚ. Και μάλιστα η αλήθεια είναι πως για πρώτη φορά η ομάδα του Μοράις έδειχνε να παίζει τόσο στρωτό ποδόσφαιρο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα λάθη που έκανε ο Ντίντακ στο τελευταίο τέταρτο του ματς. Όταν ο Ισπανός κουράστηκε, τα έκανε… μούσκεμα. Από δικό του λάθος ξεκινά το γκολ της ισοφάρισης της Κέρκυρας. Ενώ από δικά του λάθη, η ΑΕΚ κινδύνεψε και με δεύτερο γκολ, στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ