STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"

Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Super League

Η ανακατανομή των εσόδων και η επαγγελματική διαιτησία είναι τα δύο κύρια θέματα των προτάσεων των μικρομεσαίων ομάδων στις οποίες συμφώνησαν οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά όλες οι αλλαγές. (PHOTOS).

Οι προτάσεις στις οποίες συμφώνησαν οι έντεκα μικρομεσαίες ομάδες της Super League έγιναν αποδεκτές και από τους τέσσερις "μεγάλους". Στο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας, στις 12 Απριλίου, θα τεθούν προς ψήφιση. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλες τις αλλαγές που αναμένονται να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι η ανακατανομή των εσόδων. Πώς θα είναι ο επαναπροσδιορισμός του καταμερισμού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων; Ως εξής: Το 40% ισομερώς και το 60% με βάση τη βαθμολογία. Αυτό θα βοηθήσει και τις μικρομεσαίες, και τις μεγάλες ομάδες και θα κάνει το πρωτάθλημα ακόμη πιο ανταγωνιστικό, γιατί πλέον όλοι θα τρέχουν και για το μισό βαθμό.

Η άλλη εναλλακτική είναι: Το 50% ισομερώς, και το άλλο 50% με βάση τη βαθμολογική θέση, και αυτό έχει την ίδια λογική. Επίσης, συμφωνήθηκε οι ομάδες που υποβιβάζονται από τη SUPER LEAGUE στη FOOTBALL LEAGUE, θα χρηματοδοτούνται για ένα χρόνο από τη SUPER LEAGUE, με το ποσό των 200.000 ευρώ. Για να γίνει αυτό, οι ομάδες θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.

Η άλλη πρόταση αφορά στην επαγγελματική διαιτησία:

1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

BUDGET ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ (Θητεία Μονοετής)

A/ H SUPER LEAGUE θα είναι αυτή η οποία θα προτείνει τον Πρόεδρο Επιτροπής Διαιτησίας, σε μυστική ψηφοφορία.

Β/ Διαδικασία Επιλογής:

Σε Διοικητικό Συμβούλιο που θα συγκαλείται για τον λόγο αυτόν, θα προτείνονται από τα μέλη της SUPER LEAGUE 3, 5 ή 7 ονόματα υποψήφια για τη θέση του Προέδρου Επιτροπής Διαιτησίας. Αυτός, ο οποίος θα λάβει τις περισσότερες ψήφους, θα είναι ο νέος Πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας, σε μυστική ψηφοφορία.

Γ/ Μέλος Επιτροπής Διαιτησίας

Το μέλος θα είναι : ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ.

Θα εκλέγεται με την ίδια διαδικασία όπως αυτή του προέδρου.

Δ/ Budget 2 μελούς Επιτροπής Διαιτησίας

Η διμελής επιτροπή διαιτησίας θα αμείβεται ως εξής :

- Ο Πρόεδρος θα λαμβάνει μηνιαίως 2.500 ευρώ για 10 μήνες.

Ήτοι : 2.500 € x 10 = Σύνολο 25.000 ευρώ.

- Το μέλος θα λαμβάνει μηνιαίως 1.700 ευρώ για 10 μήνες.

Ήτοι: 1 x 1.700 € x 10 = Σύνολο 17.000 ευρώ.

Στο τέλος του πρώτου γύρου, οι 16 ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, θα κρίνουν την πορεία της Διαιτησίας και συγκεκριμένα την Επιτροπή Διαιτησίας. Σε μυστική ψηφοφορία, οι 16 ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, θα ψηφίσουν για το εάν είναι ευχαριστημένοι από το έργο της Επιτροπής Διαιτησίας.

- Με εννέα ψήφους και άνω η Επιτροπή Διαιτησίας συνεχίζει

- Σε ισοψηφία 8 προς 8 φεύγει.

Στο τέλος του πρωταθλήματος επαναλαμβάνεται η ως άνω διαδικασία.

Με 10 ομάδες υπέρ η Επιτροπή Διαιτησίας παραμένει για την επόμενη χρονιά και λαμβάνει bonus ως εξής:

Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – BUDGET ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Α/ Η Επιτροπή Διαιτησίας, θα παραδίδει στην SUPER LEAGUE μία λίστα από 30 διαιτητές από τους οποίους η τελευταία θα επιλέγει τους 24, οι οποίοι και θα είναι οι επιλεγόμενοι διαιτητές για την ποδοσφαιρική περίοδο. Μεταξύ των 24 διαιτητών, η SUPER LEAGUE θα επιλέγει 18, οι οποίοι θα είναι οι κατ’ αρχήν διαιτητές που θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα. Οι εναπομείναντες 6, θα είναι οι αναπληρωματικοί, και θα ορίζονται ως τέταρτοι διαιτητές, και θα παίζουν στη Β Εθνική.

Β/ Διαδικασία Επιλογής :

1. Από την λίστα των 30 διαιτητών που θα προτείνει η Επιτροπή Διαιτησίας στην SUPER LEAGUE, οι 16 πρόεδροι-ιδιοκτήτες των οποίων η εταιρία συμμετέχει στο πρωτάθλημα, θα επιλέξουν με μυστική ψηφοφορία τους 24 (προκρίνονται αυτοί οι οποίοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους).

2. Από τους επιλεγόμενους 24, οι 16 πρόεδροι-ιδιοκτήτες των οποίων η εταιρία συμμετέχει στο πρωτάθλημα, θα επιλέξουν με μυστική ψηφοφορία τους 18 (προκρίνονται αυτοί οι οποίοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους), οι οποίοι θα είναι οι κατ’ αρχήν διαιτητές που θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα.

3. Οι εναπομείναντες 6 θα είναι οι αναπληρωματικοί.

Γ/ Βudget Διαιτητών

Οι διαιτητές θα αμείβονται ως εξής :

- Eκαστος εκ των 24 διαιτητών θα λαμβάνει 600 ευρώ μηνιαίως για 10 μήνες.

Ήτοι : 24 x 600 € x 10 = Σύνολο 144.000 ευρώ.

4

- Οι 18 διαιτητές που θα έχουν προεπιλεγεί για να στηρίξουν το πρωτάθλημα, επιπλέον του ως άνω ποσού, θα λαμβάνουν έκαστος 1.500 ευρώ μηνιαίως για 10 μήνες.

Ήτοι : 18 x 1.500 x 10 = Σύνολο 270.000 ευρώ.

- Κάθε Διαιτητής από τους 6 αναπληρωματικούς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, θα μπαίνει στο γκρούπ των 18, θα αμείβεται για το εναπομείναν διάστημα με το ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως, μέχρι το τέλος αυτής.

- Διαιτητής που περνάει τη βαθμολογία των βαθμολόγων της SUPER LEAGUE κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, έχοντας διαιτητεύσει σε 12 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, εκ των οποίων οι 10 θα είναι αγώνες πρωταθλήματος, θα λαμβάνει ένα bonus ύψους 40.000 ευρώ. Το ως άνω bonus θα δίδεται σε ειδική τελετή που θα διοργανώνει η SUPER LEAGUE στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ή πριν την έναρξη της επομένης. Το bonus αυτό θα δίδεται μέσα από τη βαθμολογία των βαθμολόγων της SUPER LEAGUE.

- Διαιτητής ο οποίος θα τιμωρείται κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, για το εναπομείναν διάστημα του πρωταθλήματος, θα στερείται του ποσού των 1.500 ευρώ.

- To φουλ ποσό των 40.000 ευρώ, το λαμβάνει ο διαιτητής που έχει περάσει όλες τις βαθμολογίες, των βαθμολόγων της SUPER LEAGUE. O διαιτητής που δεν έχει περάσει μία βαθμολογία, λαμβάνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

3. ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ – BUDGET ΒΟΗΘΩΝ

Α/ Η Επιτροπή Διαιτησίας, θα παραδώσει στη SUPER LEAGUE μία λίστα αποτελούμενη από 52 επόπτες. Από αυτούς θα επιλεγούν οι 42.

Β/ Διαδικασία Επιλογής

1. Οι 16 πρόεδροι-ιδιοκτήτες εταιριών των οποίων η ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα, θα επιλέξουν από την λίστα των 52 τους 42 με μυστική ψηφοφορία (προκρίνονται αυτοί οι οποίοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους).

2. Από τους επιλεγόμενους 42, οι 16 πρόεδροι-ιδιοκτήτες εταιριών των οποίων η ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα, θα επιλέξουν

5

τους 32 με μυστική ψηφοφορία, (προκρίνονται αυτοί οι οποίοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους), οι οποίοι και θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα.

Γ/ Budget Βοηθών Διαιτητών

Οι Βοηθοί Διαιτητών θα αμείβονται ως εξής :

- Εκαστος εκ των 42 βοηθών θα λαμβάνει μηνιαίο μισθό 250 ευρώ για 10 μήνες.

Ήτοι : 42 x 250 € x 10 = Σύνολο 105.000 ευρώ.

- Οι 32 που θα έχουν επιλεγεί για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος επιπλέον του ως άνω ποσού, θα λαμβάνουν έκαστος 750 ευρώ μηνιαίως για 10 μήνες.

Ήτοι : 32 x 750 € x 10 = Σύνολο 240.000 ευρώ.

- Όσοι από τους αναπληρωτές βοηθούς, στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, συμμετάσχουν στο γκρούπ των 32, έκαστος από αυτούς θα αμείβεται για το εναπομείναν διάστημα με το ποσό των 750 ευρώ μηνιαίως, μέχρι το τέλος αυτής.

- Οι Βοηθοί που θα έχουν περάσει τη βαθμολογία των βαθμολόγων της SUPER LEAGUE κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, έχοντας διαιτητεύσει σε 12 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, εκ των οποίων οι 10 θα είναι αγώνες πρωταθλήματος, θα λαμβάνουν ένα bonus ύψους 25.000 ευρώ. Το ως άνω bonus θα δίδεται σε ειδική τελετή που θα διοργανώνει η SUPER LEAGUE στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ή πριν την έναρξη της επομένης.

4. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ – BUDGET ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ

Ο υπεύθυνος παρατηρητής της Επιτροπής Διαιτησίας θα προτείνει στη SUPER LEAGUE να επιλέξουν τους 18 παρατηρητές (πρώτοι σε ψήφους)

Budget Παρατηρητών Διαιτησίας

Οι παρατηρητές διαιτησίας θα αμείβονται ως εξής :

- Εκαστος εκ των 18 παρατηρητών θα λαμβάνει μηνιαίως 1.000 ευρώ για 10 μήνες.

Ήτοι : 18 x 1.000 € x 10 = Σύνολο 180.000 ευρώ.

6

5. ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ SUPER LEAGUE – ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΩΝ – BUDGET ΒΑΘΜΟΛΟΓΩΝ

Α/ Οι ιδιοκτήτες των 16 ομάδων θα προτείνουν ο κάθε ένας ιδιοκτήτης ένα βαθμολόγο και εν συνεχεία με κλήρωση θα βγουν οι τρείς βαθμολόγοι.

Β/ Budget Βαθμολόγων Διαιτησίας Super League

Οι Βαθμολόγοι θα αμείβονται ως εξής :

- Ο κάθε ένας από τους τρεις βαθμολόγους της Super League θα λαμβάνει μηνιαίως 1.500 ευρώ για 10 μήνες.

Ήτοι : 3 x 1.500 € x 10 = Σύνολο 45.000 ευρώ.

6. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΤΕΣΤ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η SUPER LEAGUE, θα διαθέτει ένα ποσό της τάξεως των 120.000 ευρώ, προκειμένου να διοργανώνονται, τακτικά, τεστ φυσικής κατάστασης των διαιτητών, καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Το συνολικό budget που θα αφιερώσει η SUPER LEAGUE, στη διαιτησία θα έχει ως εξής :

Α/ Ποσό 1.146.000 ευρώ, (διαιτητές, βοηθοί διαιτητών, παρατηρητές διαιτησίας, βαθμολόγοι, και σεμινάρια – τεστ φυσικής κατάστασης).

Β/ Ποσό 450.000 ευρώ, (μετακινήσεις).

Γ/ Ποσό περίπου 1.000.000 ευρώ (bonus διαιτητών βοηθών).

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ BUDGET € 2.596.000

Υ.Γ. : Επισυνάπτονται οι πίνακες βαθμολογίας των βαθμολόγων

της SUPER LEAGUE, οι οποίοι θα δημοσιοποιούνται.

Η κεντρική ιδέα:

Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"

Οι προτάσεις για τη λειτουργία της Super League

Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"

Οι προτάσεις για την διαιτησία

Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"
Αυτές είναι οι προτάσεις των "11"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ