STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2
Αθανασιάδης INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και με το πρώτο διπλό του μετά από τρεις μήνες κέρδισε με 2-1 τον Ατρόμητο, κρατώντας στα... πόδια του την πρωτιά στα πλέι οφ. Σπουδαίοι ο Λίνο με δύο πάρε βάλε σέντρες και ο Γλύκος που έπιασε πέναλτι του Παπαδόπουλου στις καθυστερήσεις.

Το πιο συναρπαστικό ματς των φετινών πλέι οφ έγινε στο Περιστέρι, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει σπουδαίο διπλό (το πρώτο μετά τις 13 Φεβρουαρίου όταν είχε κερδίσει 0-3 στη Ριζούπολη για το Κύπελλο), κάνοντας ανατροπή και έχοντας στο ενεργητικό του απόκρουση του Γλύκου σε πέναλτι που εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο πρώτο μέρος, εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του ΠΑΟΚ στα στημένα και προηγήθηκαν με τον Ταυλαρίδη στο 37', όμως, στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι με αντεπίθεση διαρκείας και τους Σαλπιγγίδη (74') και Αθανασιάδη (78') πέτυχαν την ανατροπή την οποία κράτησε ο Γλύκος με την επέμβασή του στο πέναλτι που έδωσε ο Στυλιάρας σε... σπρώξιμο του Κουλούρη στον Λαζαρίδη σε μία φάση που χωρά πολλή συζήτηση.

Ετσι, ο Βολιώτης τερματοφύλακας εξιλεώθηκε για το γκολ που είχε δεχθεί στην Τούμπα στον ημιτελικό με τους Περιστεριώτες την σεζόν 2011-12.

Ο ΠΑΟΚ, πλέον, κρατά την τύχη στα... πόδια του εάν περάσει με διπλό και από την Τρίπολη την Τετάρτη αφού υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική τον Παναθηναϊκό.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Περιστερίου

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλ/νίας)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλ/νίας)

Ατρόμητος ( Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Γκαρσία (82' Φάμπιο), Ναπολεόνι (66' Καραμάνος), Μπρίτο

ΠΑΟΚ ( Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Λίνο, Βίτορ (5' λ.τ. Κατσουράνης), Κίτσιου (46' Σαλπιγγίδης), Λάζαρ (72' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Κάτσε, Νάτχο, Στοχ

Γκολ: 37' Ταυλαρίδης-74' Σαλπιγγίδης, 78' Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες: 35' Παπαδόπουλος, 59' Γκαρσία, Γιαννούλης 85'-12' Τζαβέλλας, 27' Λάζαρ, 69' Σκόνδρας

Κόκκινες κάρτες: 89' Τζαβέλλας

Θυμηθείτε εδώ το Live της αναμέτρησης Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2 όπως το περιέγραψε ο Νίκος Συριώδης.

Ανασκόπηση

Μόλις στο 1ο λεπτό μετά από σέντρα του Ούμπιδες και λάθος υπολογισμό του Γλύκου ο Παπαδόπουλος τράνταξε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ούμπιδες από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Στο 5' ο Βίτορ ζήτησε αλλαγή και ο Γιώργος Γεωργιάδης αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει νωρίς νωρίς στο ματς με τον Κατσουράνη.

Κόρνερ, κεφαλιά και 1-0

Ενα σουτ του Λάζαρ στο 13' έφυγε άουτ, ενώ στο 16' ο Σηφάκης δυσκολεύτηκε να αποκρούσει έναν "κεραυνό" που εξαπέλυσε ο Μίροσλαβ Στοχ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Ατρόμητος ήταν πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του και στο 37' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία ο Ταυλαρίδης πρόλαβε την έξοδο του Γλύκου και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 44' ο ΠΑΟΚ παραλίγο να ισοφαρίσει, όταν ο Κάτσε σέντραρε, η μπάλα πέρασε μπροστά από όμιλο παικτών, για να αποκρούσει τελευταία στιγμή στη γωνία του ο Σηφάκης, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γεωργιάδης πέρασε στην θέση του Κίτσιου τον Σαλπιγγίδη, με στόχο να δώσει περισσότερες βοήθειες στον Αθανασιάδη. Ο ΠΑΟΚ, όντως, πίεσε τον Ατρόμητο, πήρε την κατοχή, αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

"Σωτήρας" ο Λαζαρίδης

Ο "Δικέφαλος" έπρεπε να "περιμένει" μέχρι το 60' για την πρώτη του μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος, όταν ο Λίνο με μαγική μπαλιά έβγαλε τον Αθανασιάδη τετ α τετ, ο στράικερ του ΠΑΟΚ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Σηφάκη, αλλά ο Λαζαρίδης ως από μηχανής Θεός την πρόλαβε ακριβώς πριν περάσει την γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ απώλεσε ακόμη μία ευκαιρία, αυτή τη φορά στο 71'. Ο Γιαννούλης έκανε λάθος εκτίμηση, ο Στοχ προσπάθησε να επωφεληθεί και να βγει απέναντι από τον Σηφάκη, όμως, τελευταία στιγμή ο αμυντικός του Ατρομήτου πρόλαβε και απομάκρυνε.

Σέντρα Λίνο και γκολ

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το σκορ σε τέσσερα λεπτά με πανομοιότυπο τρόπο. Ο Στοχ με πάσα ξεμαρκάριζε τον Λίνο από αριστερά, ο Βραζιλιάνος σέντραρε και αρχικά στο 74' ο Σαλπιγγίδης με κοντινή κεφαλιά και στο 78' ο Αθανασιάδης με προβολή σημείωσαν το 1-2. Ακολούθησε στο 80' ένα επικίνδυνο σουτ του Μπρίτο, ενώ ο Σηφάκης έδιωξε με υπερένταση ένα σουτ του Στοχ στο 86'.

Ο Γλύκος νίκησε τον Παπαδόπουλο

Στις καθυστερήσεις ο Λάζαρίδης κέρδισε πέναλτι που χωρά πολλή συζήτηση, ο Παπαδόπουλος όμως που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναγιώτη Γλύκο, ο οποίος έπεσε στην γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο MVP

Δύσκολη επιλογή μεταξύ Λίνο και Γλύκου. Ο Βολιώτης τερματοφύλακας με την απόκρουση του πέναλτι σφράγισε τη νίκη στο φινάλε, είχαν προηγηθεί, όμως, οι μαγικές σέντρες του Βραζιλιάνου που ξεκλείδωσαν την άμυνα του.Ατρομήτου

Η Απογοήτευση

Ο Φυτανίδης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την δεξιά πλευρά από Στοχ και Λίνο.

Στατιστικά Αγώνα

1 Goal 2

1 Ασίστ 2

8 Τελικές Προσπάθειες 11

4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2

2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 7

2 Κεφαλιές 2

6 Αποκρούσεις 3

12 Επεμβάσεις 20

17 Κλεψίματα 18

17 Φάουλ 12

2 Οφσάιντ 1

4 Κόρνερ 8

43 Λάθη 52

6/26 Γεμίσματα 9/18

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ