STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-1

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-1
Νίνης INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-ο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με χρυσό σκόρερ τον καταπληκτικό Σωτήρη Νίνη.

Οι πράσινοι έκαναν τη δεύτερη τους νίκη στα πλέι οφ και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας με 11 βαθμούς και θέλουν ισοπαλία στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για να βγουν και μαθηματικά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το παιχνίδι δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο για να θυμόμαστε, με ελάχιστες φάσεις και από τις δυο ομάδες, ενώ ο ρυθμός ήταν εκνευριστικά αργός. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο πήρε τη νίκη με μία προσωπική ενέργεια του Σωτήρη Νίνη.

Γήπεδο: Περιστερίου

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)

Βοηθοί: Ακρίβος Χρήστος, Καρατζίκας Αντώνιος (Αθηνών)

4ος Διαιτητής: Ντίτσος Γεράσιμος (Πρέβεζας)

Παρατηρητής: Σίπκας Αντώνιος (Φλώρινας)

Καιρός: Αίθριος

Στοιχεία αγώνα

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Ζουέλα, Φυτανίδης, Γιαννούλης (Ιγκλέσιας 46'), Σφακιανάκης (Μπάλλας 80'), Δημούτσος, Επστάιν, Καραμάνος (Αθανασίου 80'), Αναστασάκος, Μήτρογλου.

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Κατσουράνης, Νίνης (Καραγκούνης 81'), Χριστοδουλόπουλος (Μαυρίας 78'), Ζέκα, Κλέιτον (Τοτσέ 84').

Σκόρερ: - Νίνης (σουτ 66')

Κάρτες: Κατσουράνης (κίτρινη 20'), Βιτόλο (κίτρινη 39'), Καραμάνος (κίτρινη 52'), Ιγκλέσιας (κίτρινη 62'), Νίνης (κίτρινη 66'), Σφακιανάκης (κίτρινη 67')

Οι δυο πάγκοι

Με αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι ο Ατρόμητος, καθώς ο Γιώργος Δώνης δεν είχε στη διάθεση του τους τιμωρημένους Πίτου Γκαρσία, Γιάννη Σκόνδρα και Γουέιν Τόμας, όπως και τους τραυματίες Ανδρέα Τάτο και Λουίς Μπρίτο. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά στα πλέι οφ που ο Έλληνας τεχνικός κατέβηκε με δυο "καθαρά" φορ στο παιχνίδι (Μήτρογλου, Αναστασάκος) από το ξεκίνημα.

Από την πλευρά του ο Ζεσουάλδο έχασε τελευταία στιγμή τον Κουίνσι, ενώ εκτός έμειναν επίσης και οι Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Ρούντολφ, Λέτο, Μαρίνος, Ιωαννίδης, Μπίαρσμιρ και Καπίνο. Ο Πορτογάλος πάντως δεν άλλαξε τα πλάνα του, με παίκτες απλά να αλλάζουν ρόλους (πχ ο Καντέ πήρε αριστερό μπακ).

Πράσινο το πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό στα πρώτα 15 λεπτά, όμως στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές κι έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 23' συγκεκριμένα ο Κλέιτον από καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Βύντρα γύρισε από τα δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Νίνη που έκανε αμέσως το σουτ, όμως ο Ζουέλα με τάκλιν άλλαξε την πορεία της μπάλας.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους πράσινους να είναι καλύτεροι και να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και τον Ατρόμητο να δείχνει χωρίς λύσεις στην επίθεση.

Δεύτερο ημίχρονο

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει και πάλι την κατοχή της μπάλας και να χάνει μάλιστα μία καλή ευκαιρία στο 50ο λεπτό. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραία κίνηση και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπουμσόνγκ για να χάσει μία τεράστια ευκαιρία. Ο Νίνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γάλλος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και μόνος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Νίνης έδωσε τη λύση

0-1: Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 66ο λεπτό, με τον Σωτήρη Νίνη να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ. Ο νεαρός άσος των πράσινων μετά από πάσα του Κλέιτον βρέθηκε σε καλή θέση λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, σήκωσε τη μπάλα και με σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ.

Ο Ατρόμητος απάντησε με ευκαιρία στο 72ο λεπτό με τον Αναστασάκο να κάνει το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Καρνέζη και κάπως έτσι τελείωσε το παιχνίδι χωρίς άλλες φάσεις.

MVP του αγώνα

Με διαφορά χιλιομέτρων ο Σωτήρης Νίνης ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του γηπέδου, όχι μόνο για το γκολ που έβαλε, αλλά γενικά η παρουσία του ήταν επιβλητική. Από κοντά και ο Λουκάς Βύντρα που ανέβηκε πολλές φορές και κράτησε τους παίκτες του Ατρόμητου πίσω.

Απογοήτευση του αγώνα

Ο Ατρόμητος έδειξε αρκετά κουρασμένος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Γιώργος Δώνης δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στις πολλές απουσίες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ