STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 3-1

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 3-1

Ο Ατρόμητος έγινε η πέμπτη ομάδα που νίκησε τους πρωταθλητές Ελλάδας μετά από Ηρακλή, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και με το 3-1 στο Περιστέρι, εξασφάλισε την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία, μια αγωνιστική πριν το τέλος. Σφακιανάκης, Αναστασάκος και Καμαρά τα γκολ για τους γηπεδούχους (τα δύο προήλθαν από... ασίστ του Ποτουρίδη), ενώ ο Μοδέστο είχε κάνει το 1-1. Πρώτη φορά φέτος οι Πειραιώτες δέχονται 3 γκολ.

Η ομάδα που είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον σήμερα στο Περιστέρι, η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη, τα κατάφερε και την κατέκτησε! Λόγια για τις τακτικές που ακολούθησαν τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο Ολυμπιακός δεν χρειάζονται, καθώς σήμερα "μίλησε" το πάθος και πάνω απ' όλα η θέληση.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, ήθελαν να εξασφαλίσουν μια αγωνιστική αρχύτερα την παραμονή στην κατηγορία, μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και από την αρχή έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό.

Κι αν η αγωνιστική ανωτερότητα των γηπεδούχων ήταν αποτέλεσμα των ποδοσφαιριστών, το πρώτο γκολ προήλθε από έναν αντίπαλο. Ο Γιάννης Ποτουρίδης έκανε τραγικό λάθος, δίνοντας πάσα στον Σφακιανάκη για να σκοράρει, ενώ το ίδιο έκανε και με τον Καμαρά, στο 3-1. Νωρίτερα, ο Μοδέστο είχε ισοφαρίσει και ο Αναστασάκος είχε απαντήσει τρία λεπτά αργότερα.

Μ' αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με την ήττα του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟ, οι Περιστεριώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία και έχουν πλέον το δικαίωμα να στρέψουν την προσοχή τους, αποκλειστικά και μόνο στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Από την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες μπορεί να δήλωναν πως θέλουν τη νίκη, όμως απέδειξαν πως είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις κίνητρα, όταν δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι πρωταθλητές Ελλάδας εμφανίστηκαν αδιάφοροι, πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση και δίκαια ηττήθηκαν για 5η φορά φέτος.

Πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" ετοιμάζονται για την επόμενη Κυριακή, όπου θα βάλουν τα γιορτινά τους και κόντρα στην ΑΕΛ, θα πανηγυρίσουν μαζί με τον κόσμο τους την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος. Αν καταφέρουν να πάρουν τη νίκη, θα κάνουν το 15 στα 15 και θα σπάσουν το ρεκόρ.

Γήπεδο: "Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου"

Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)

Βοηθοί: Χρήστος Ακριβός (Αθηνών), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Τέταρτος: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες:

Γκολ: 22' Σφακιανάκης, 37' Αναστασάκος, 54' Καμαρά / 34' Μοδέστο

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Τάτος (87' Μελισσάς), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Καμαρά (78' Καραγκούνης), Μπρίτο.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μανιάτης, Ποτουρίδης, Μοδέστο (77' Γ. Παπαδόπουλος), Μέλμπεγκ, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης (66' Ριέρα), Χολέμπας, Ουρτάδο, Μιραλάς, Τζιμπούρ (46' Φουστέρ).

Ο αγώνας

Με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή του παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες, όπως είχαμε γράψει από το Σάββατο. Ο Μέγερι υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία όπως και στο προηγούμενο ματς, ο Ποτουρίδης επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από μεγάλο διάστημα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Φετφατζίδη, που έπαιξε βέβαια πίσω από τον επιθετικό και όχι στις πτέρυγες. Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Μέλμπεργκ (σέντερ μπακ), Μανιάτης (δεξί μπακ), Χολέμπας (αριστερό μπακ), Μοδέστο (αμυντικό χαφ), Ουρτάδο (αμυντικό χαφ), Ρόμενταλ (δεξί χαφ), Μιραλάς (αριστερό χαφ), Τζιμπούρ (σέντερ φορ).

Κι αν στην ενδεκάδα των Πειραιωτών υπήρχαν μόλις δύο Έλληνες, στον Ατρόμητο είχαν την υπεροχή. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Δώνης είχε στο βασικό σχήμα έξι παίκτες από την πατρίδα μας και πέντε ξένους με εμπειρία και μεγάλη κλάση. Τρανό παράδειγμα ο Ιτάνζ και ο Καμαρά.

Οι γηπεδούχοι σε αντίθεση με τους πρωταθλητές Ελλάδας είχαν πολύ μεγάλο κίνητρο για το τρίποντο της νίκης, προκειμένου να κάνουν ένα πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία. Με τον κόσμο στο πλευρό τους λοιπόν, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να κάνουν από νωρίς την ζημιά στον Ολυμπιακό.

Την αρχή έκανε ο Καμαρά στο 4ο λεπτό, όπου μετά από ατομική προσπάθεια έκανε το σουτ, αλλά δεν ανησύχησε τον Μέγερι. Πέντε λεπτά αργότερα (9') ο Μέλμπεργκ λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ με επικίνδυνη κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ενώ τα σουτ του Τάτου (16') και του Νεμπεγλέρα (17') κατέληξαν στην αγκαλιά του Μέγερι.

"Δώρο" Ποτουρίδη, απάντηση Μοδέστο 1-1

Κι αν στο 9' ο Ολυμπιακός δεν πλήρωσε το λάθος του Μέλμπεργκ, δεν συνέβη το ίδιο και με τον Ποτουρίδη. Στο 22ο λεπτό, ο νεαρός αμυντικός έδωσε με κεφαλιά ασίστ στον Σφακιανάκη και ο έμπειρος Έλληνας άσος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει μέσα από την περιοχή την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους. Πλέον, το Περιστέρι ήταν στο πόδι και ο Ατρόμητος είχε πάρει αυτό που ήθελε. Πλέον, το μόνο που έμενε ήταν να μην αλλάξει το σκορ.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε πάντως, δεν έδειχναν ικανοί να αλλάξουν την κατάσταση, αφού δεν είχαν απειλήσει σε καμία στιγμή του αγώνα την εστία του Ιτάνζ και ήταν φανερό πως είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη, λόγω και της απουσίας του Αριέλ Ιμπαγάσα. Παρόλα αυτά, κόντρα στην ροή του αγώνα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 34'. Ο Ρόμενταλ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μοδέστο έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής και έγραψε το 1-1.

Ο Αναστασάκος έκοψε τους πανηγυρισμούς (2-1)

Οι πανηγυρισμοί των πρωταθλητών Ελλάδας δεν κράτησε βέβαια πολύ, αφού τρία λεπτά μετά το 1-1, ο Ατρόμητος πήρε ξανά το προβάδισμα. Σκόρερ αυτή την φορά δεν ήταν ο Σφακιανάκης, αν και προήλθε από δικό του σουτ, που έσωσε ο Μέγερι, αλλά στην συνέχεια ο Αναστασάκος πήρε το... ριμπάουντ και την έστειλε στα δίχτυα. Οι Περιστεριώτες είχαν και πάλι κεφάλι στο σκορ.

Από 'κει και πέρα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι μεν γηπεδούχοι έκαναν το παιχνίδι τους και "ροκάνιζαν" τον χρόνο, ενώ οι δε Πειραιώτες δεν ήταν σε καλή βραδιά, η εικόνα που παρουσίασαν ήταν άκρως προβλέψιμη και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 1-2.

Στην επανάληψη, δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε βέβαια μια αλλαγή, βάζοντας τον Φουστέρ στην θέση του Τζιμπούρ, προκειμένου να προστατευτεί ο Αλγερινός από τα πολλά τάκλιν και τα σκληρά μαρκαρίσματα, όμως αυτό δεν φάνηκε να βοηθά τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Νέα ασίστ Ποτουρίδη και... 3-1

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι και κατάφεραν μάλιστα να πετύχουν κι άλλο γκολ, χάρη σε δεύτερο τραγικό λάθος του Γιάννη Ποτουρίδη. Ο Έλληνας αμυντικός έδιωξε με κεφαλιά προς τα πίσω, ο Καμαρά έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ωραίο σουτ νίκησε τον Μέγερι, διαμορφώνοντας το 3-1, που έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στους παίκτες του Γιώργου Δώνη.

Το γκολ του Καμαρά, αφύπνισε κάπως τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, που με πρωταγωνιστή τον Ρόμενταλ είχαν δύο καλές στιγμές για να μειώσουν στο σκορ. Στο 56' ένας "κεραυνός" του Δανού τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ, ενώ δύο λεπτά αργότερα (58') το νέο σουτ του Ρομενταλ πέρασε λίγο άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Ολυμπιακός ανέβαζε την απόδοσή του, όμως ήταν φανερό πως είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη, αφού έλειπε ο Αργεντινός μαέστρος και η "ερυθρόλευκη" χορωδία είχε αρκετά φάλτσα. Από την πλευρά του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του και στο 66' έβαλε στην θέση του Φετφατζίδη τον Άλμπερτ Ριέρα.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε, τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον Ατρόμητο που απλά ροκάνιζε τον χρόνο και κρατούσε δίχως να δυσκολευτεί το προβάδισμα. Κάπως έτσι, πέρασαν τα υπόλοιπα λεπτά, δίχως να δούμε την παραμικρή φάση και το 3-1 έμελλε να ήταν το τελικό σκορ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ