STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 4-3

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 4-3
INTIME SPORTS

Ματσάρα στο Περιστέρι, διαστημικός ο Ναπολεόνι (χατ-τρικ) και 4-3 η νίκη του Ατρομήτου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Χτύπησε άσχημα ο Ταυλαρίδης.

Αν κάποιος είναι θιασώτης της ρήσης "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται", τότε θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος, διότι αυτό ακριβώς ίσχυσε στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας για πρωτεργάτη έναν αφηνιασμένο Ναπολεόνι και με άξιους συμπαραστάτες τους Καραμάνο (πέτυχε το πρώτο γκολ) και Ούμπιδες (δυο ασίστ), επικράτησαν με 4-3 του Αστέρα Τρίπολης σε ένα χορταστικό ματς με πολλά γκολ, ευκαιρίες, ρυθμό και αγωνία στο φινάλε, μπαίνοντας από νωρίς σε θέση οδηγού.

Ο Ιταλός πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του, με το τρίτο γκολ να είναι χάρμα ιδέσθαι, ενώ οι Αρκάδες κατάφεραν να αγχώσουν τους Περιστεριώτες, όταν πέτυχαν δυο γκολ μετά το 4-1 (Μπαράλες και Φερνάντες), μετατρέποντας σε... θρίλερ το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Πάντως, επιστρέφουν με άδεια χέρια στην Τρίπολη.

Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Στάθη Ταυλαρίδη, ο οποίος υπέστη κάταγμα στα πλευρά και θα μείνει εκτός δράσης για 1,5 μήνα περίπου, ενώ στη βαθμολογία μετά το τρίποντο του Ατρομήτου οι δυο ομάδες ισοβαθμούν πλέον στους 14 πόντους.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Χασάν Κούλα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Τσενάμο, Πίτου Γκαρσία (58' Δημούτσος), Κοντοές, Ταυλαρίδης (38' Λαζαρίδης), Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Καραμάνος, Αγκουαζί (66' Μπάλλας), Ούμπιδες, Παπάζογλου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Πάρα (67' Φερνάντες), Ουσέρο (75' Τσοκάνης), Μουνάφο, Γιαννιώτας, Μπαράλες, Ρόλε (79' Μπακασέτας).

Γκολ: Ναπολεόνι 18'-44' -55 , Καραμάνος 22' / Πάρα 30' (πεν.), 80' Μπαράλες, 93' Φερνάντες

Κάρτες: 26' Ουσέρο, 29' Φυτανίδης, 52' Σανκαρέ, 57' Ναπολεόνι, 57' Μουνάφο, 83' Γιαννιώτας, 93' Παπάζογλου

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 4-3
INTIME SPORTS

Ανασκόπηση αγώνα

Με το... καλημέρα του αγώνα, ο Ατρόμητος έδειξε τις άγριες διαθέσεις του απέναντι σε έναν Αστέρα Τρίπολης που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε στον συγκεκριμένο αγώνα να προβάλει σθεναρή αντίσταση. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Κιβρακίδης ανάγκασε τον Κοζίτσκι σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση, με την συνέχεια να είναι πολύ δύσκολη για τον υψηλόσωμο πορτιέρε.

Και αν στην συνέχεια το παιχνίδι φάνηκε να ισορροπεί, μια τετράλεπτη "περιστεριώτικη καταιγίδα" έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο. Η εκπληκτική κεφαλιά του Καραμάνου (18') μετά την σέντρα του Ούμπιδες και το κοντινό τελείωμα του Ναπολεόνι (22') μετά την αρχική απόκρουση από Κοζίτσκι και Ζησόπουλο διαμόρφωσαν το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Βεργέτη έδειξαν "σφυγμό", μειώνοντας με εκτέλεση πέναλτι του Πάρα (χτύπημα του Φυτανίδη στον Μπαράλες) στο μισάωρο και όλα έδειξαν να ξεκινούν από την αρχή. Ο διαστημικός Ναπολεόνι είχε αντίθετη άποψη όμως και λίγο πριν το ημίχρονο (44') εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Καραμάνου και με ψύχραιμο δεξί πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κοζίτσκι, κάνοντας το 3-1. Γκολ-μαχαιριά για τους Αρκάδες...

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55', σημειώθηκε πιθανότατα το καλύτερο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, όταν ο Ούμπιδες έβγαλε μια ακόμη υπέροχη σέντρα, αλλά με ακόμα καλύτερη κεφαλιά ο Ναπολεόνι κρέμασε τον γκολκίπερ του Αστέρα και πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του. Ο Ιταλός... γονάτισε για να στείλει με ασύλληπτο τρόπο την μπάλα στα δίχτυα και να σηκώσει όλο το γήπεδο στο πόδι.

Αν ήταν μάλιστα λίγο πιο ψύχραιμος, θα μπορούσε να φτάσει στο καρέ, αστοχώντας σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 59', ενώ στο 70' νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Αστέρα, ο οποίος περνούσε μια εφιαλτική βραδιά στο Περιστέρι. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, ήταν να "χρυσώσουν το χάπι" πρώτα στο 80', με τον Καραμάνο να κάνει τραγικό λάθος, τον Φερνάντες να δίνει στον Μπαράλες και εκείνος σε άδεια εστία να διαμορφώνει το 4-2, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φερνάντες άγχωσε για λίγο τους γηπεδούχους, μειώνοντας στο γκολ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Η φάση του αγώνα

Το τρίτο γκολ του Ναπολεόνι ήταν απλά μαγικό. Ο Ιταλός γονάτισε για να μπορέσει να πιάσει μια ασύλληπτη κεφαλιά και να νικήσει τον Κοζίτσκι. Εκπληκτικό τελείωμα, πιθανότατα το καλύτερο τέρμα του πρωταθλήματος.

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 4-3
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Σιδηρόπουλος σωστά υπέδειξε το πέναλτι για τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ήταν κοντά στις φάσεις, με καλά τρεξίματα και προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση. Δεν επηρέασε στο ελάχιστο την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ναπολεόνι ήταν από άλλο πλανήτη. Απίστευτη εμφάνιση, χατ-τρικ για πρώτη φορά στην καριέρα του και ένας διαρκής πονοκέφαλος για την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Από κοντά και ο Καραμάνος που έβαλε ένα γκολ και έφτιαξε δυο, αλλά αναμφίβολα MVP είναι ο Ιταλός.

Μας άρεσε

Το δίδυμο Ναπολεόνι - Καραμάνος έβγαζε "φωτιές" μπροστά, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ούμπιδες με τις ασίστ τους. Έβαλαν "φαρδιά πλατιά" την υπογραφή τους σε όλα τα γκολ του Ατρομήτου, με την άμυνα του Αστέρα να μην μπορεί να τους αντιμετωπίσει.

Δεν μας άρεσε

Ο τραυματισμός του Στάθη Ταυλαρίδη. Πολύ άτυχη στιγμή για τον αμυντικό του Ατρομήτου, ο οποίος αποχώρησε με φορείο στο 38', μπήκε στην θέση του ο Λαζαρίδης και θα μείνει εκτός δράσης πιθανότατα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 4-3
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ