STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0
Σκόνδρας, Καφές, Κωνσταντόπουλος, Μήτρογλου INTIME SPORTS

Σε ένα παιχνίδι που έλειπε το θέαμα, ο Ατρόμητος όπως και στο πρωτάθλημα, νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ και μπήκε ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης των πρώτων θέσεων. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ

Το παιχνίδι ήταν κρίσιμο, τόσο για τον Ατρόμητο όσο για την ΑΕΚ, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πιο διψασμένοι και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Δώνη μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, χάσανε και πάλι τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν το πλήρωσαν όπως στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ θύμισε λίγο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πέταξε το πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας να κάνει την πρώτη της τελική φάση στο 42'. Στην επανάληψη ήταν καλή, αλλά στην τελική πάσα είχε αρκετό πρόβλημα.

Σημαντικός ήταν ο αγώνας του Περιστερίου και για τις δύο ομάδες. Για τον Ατρόμητο, η νίκη ήταν μονόδρομος προκειμένου να μπει ξανά στην διεκδίκηση μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων (1η-2η), ενώ για την ΑΕΚ η νίκη σε περίπτωση που δεν περάσει με νίκη ο ΠΑΟΚ από το ΟΑΚΑ, σημαίνει και πρώτη θέση.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης Ατρόμητος - ΑΕΚ

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής/Βοηθοί: Θάνος (Γρεβενών)/ Τρύφων (Δράμας), Μαγιάνης (Άρτας)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)/ Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Καιρός: Σποραδικές Βροχές

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας, Δημούτσος (Αναστάσακος 63'), Οικονόμου (Σφακιανάκης 46'), Μπρίτο, Επστάιν, Μήτρογλου, Πίτου Γκαρσία, Ιγκλέσιας (Καραμάνος 73')

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Καράμπελας, Λεονάρντο, Καφές, Μπουγαΐδης, Λυμπερόπουλος (Κλωναρίδης 46' - Μπέλεκ 86'), Μάκος, Γεωργέας, Βάργκας (Κάρλος 65'), Γκούντγιονσεν

Κίτρινες κάρτες: Τόμας 44', Ιγκλέσιας 67'

Σκόρερ:Σκόνδρας 75'

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ να ψάχνουν να βρούνε τα πατήματα τους, με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετά λάθη εκατέρωθεν. Όσο όμως ο χρόνος περνούσε τόσο οι γηπεδούχοι άρχιζαν να παίρνουν την κατοχή και να δημιουργούν τις πρώτες απειλητικές φάσεις στο ματς.

Βρήκε μπροστά του δοκάρι και Dimi

Με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου και συγκεκριμένα στο 11', ο Ατρόμητος βρήκε στην επίθεση, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Δημούτσου έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και λίγο δεξιά, νεαρός των γηπεδούχων έκανε το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Αυτό ήταν το πρώτο καμπανάκι για την άμυνα της Ένωσης που πιάστηκε στον ύπνο. Ο Ατρόμητος συνέχισε την πίεση και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μπρίτο από τα αριστερά, βγήκε στην αντεπίθεση, έβγαλε παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή στον ερχόμενο Μήτρογλου και ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία με τον Κωνσταντόπουλο να κάνει την πρώτη επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ ήταν μουδιασμένο, με το πρώτο 20λεπτο να έχει συμπληρωθεί και η Ένωση να μην έχει κάνει μια τελική προσπάθεια. Αντίθετα οι Περιστεριώτες, όπως και στο πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, ανέβασαν αρκετά τον ρυθμό τους και είχαν δύο καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 28ο λεπτό και ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε να κρατήσει λίγο μπάλα, ο Ατρόμητος έχασε και τρίτη καλή ευκαιρία. Κόρνερ από τον Πίτου, ο Φυτανίδης πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό παραθυράκι του Κωνσταντόπουλου.

Ακόμα μία φάση έβγαλαν οι γηπεδούχοι, αυτή τη φορά με τον Μπρίτο. Ο Ατρόμητος έβγαλε πολύ όμορφη αντεπίθεση, η μπάλα κατέληξε στον βραζιλιάνο στο αριστερά, έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε με μπουνιές και στη συνέχεια απομάκρυνε η άμυνα του.

Τα λεπτά περνούσαν, ο δικέφαλος ανέβασε λίγο την απόδοση του και ως αποτέλεσμα είχε την δημιουργία δύο πολύ καλών φάσεων. Στο 42' η ΑΕΚ έβγαλε αντεπίθεση, ο Λεονάρντο από τα αριστερά, πέρασε τον Σκόρδα, έβγαλε μπαλιά στον Γκούντγιονσεν στον χώρο του ημικυκλίου, με τον Ισλανδό να πιάνει το σουτ και ο Ιτάνζ να διώχνει σε κόρνερ.

Το στημένο εκτέλεσε ο Λεό, ο Γκούντγιονσεν ξανά χτύπησε, έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Αλλάξανε οι ρόλοι, η ΑΕΚ το δοκάρι

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε δυνατά (όπως έκανε ο Ατρόμητος στα πρώτα 45') και μόλις στο 47' έχασε την μεγαλύτερη της ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Λεονάρντο μετά από διώξιμο της άμυνας, βρήκε χώρο με την μπάλα στα πόδια και έφυγε στην αντεπίθεση, έβγαλε μπαλιά στην άλλη μεριά στον Κλωναρίδη και πολύ έξυπνα ο νεαρός ανταπέδωσε βγάζοντας μόνο του τον Βραζιλιάνο της ΑΕΚ. Ο Λεό έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πήρε ύψος και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ.

Τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο για τις δύο ομάδες, πλην δύο σουτ ένα για κάθε ομάδα με τον Δημούτσο και τον Κλωναρίδη αντίστοιχα και τα δύο κατέληξαν στην αγκαλιά των γκολκίπερ.

Στο 67' ο Λεονάρντο από φάουλ πλάγια, έξω από την περιοχή, απείλησε τον Ιτάνζ, αλλά τον κεραυνό του Βραζιλιάνου έδιωξε με γροθιές ο Γάλλος. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 73ο λεπτό, όταν ο Αναστασάκος έξω από την περιοχή της ΑΕΚ έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Κωνσταντόπουλος πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και έβγαλε την μπάλα και στη συνέχεια κατάφερε και κέρδισε και το άουτ.

Προειδοποίησε πρώτα, μετά χτύπησε για το 1-0

Η συγκεκριμένη φάση φάνηκε να είναι προειδοποίηση για την άμυνα της ΑΕΚ και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ. Ο Μήτρογλου δέχτηκε στο 75' βαθιά μπαλιά στα πλάγια της περιοχής, πέρασε τον Μπουγαΐδη, βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, έκανε το σουτ ο Κωνσταντόπουλος έδιωξε με γροθιές, αλλά στο "ριμπάουντ" ο Σκόνδρας ήρθε από πίσω, ο Καράμπελας ήταν αλλού και ο Κλωναρίδης δεν τον πρόλαβε, πλάσαρε ο αρχηγός των γηπεδούχων ανοίγοντας το σκορ, 1-0.

Στον αγώνα είχαμε διακοπή λόγω σύγκρουσης του Κλωναρίδη με τον Ιτάνζ και υπήρχε ένα διάστημα νεκρό. Με την έναρξη του ματς, φτάσαμε στο 86ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, μετά από αντεπίθεση, ο επιθετικός των γηπεδούχων ανατράπηκε από τον Μπουγαΐδη, αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζετε.

Από το ριπλέι, φάνηκε ξεκάθαρα πως υπάρχει ανατροπή και πέναλτι, λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Θάνου. Η απόφαση αυτή ήταν υπέρ της Ένωσης, που προσπάθησε να βγει μπροστά για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Μέχρι την λήξη του αγώνα, η ΑΕΚ που ανέβηκε να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης δεν έκανε τίποτα και το αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με νικητές τους γηπεδούχους.

Ο MVP του αγώνα

Σίγουρα είναι ο αρχηγός του Ατρομήτου, Γιάννης Σκόνδρας ο οποίος με το γκολ που πέτυχε, ερχόμενος από την άμυνα όπου είναι η θέση του, έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο από την τελευταία θέση. Για την ΑΕΚ, MVP είναι χωρίς αμφιβολία ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που δεν έχει ευθύνη στο γκολ, αλλά σε όλες τις υπόλοιπες φάσεις αντέδρασε άριστα.

Απογοήτευση

Συνολικά η εμφάνιση της ΑΕΚ δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, ενώ γνώριζε πως με νίκη θα μπορούσε να είχε το πάνω χέρι στα πλέι οφ. Πιο ειδικά, η άμυνα της Ένωσης, φαίνεται από τις αντιδράσεις στο σύνολο της ομάδας, πως δεν εμπνέει ηρεμία.

H βαθμολογία των πλέι οφ

ΠΑΟΚ 7

ΑΕΚ 6

Παναθηναϊκός 5

Ατρόμητος 5

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ