STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-0

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος είχε το κίνητρο και επικράτησε του "αδιάφορου" και με πολλές απουσίες Παναθηναϊκού στο Περιστέρι με 2-0 με τη νίκη του να συνοδεύεται από την κατάληψη της τρίτης θέσης των πλέι οφ και την παρουσία του στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Ο Ατρόμητος ήθελε τη νίκη στο ματς με τον Παναθηναϊκό και την πήρε με 2-0 και όσο εύκολα δείχνει το τελικό σκορ. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τους τρεις βαθμούς προκειμένου να διεκδικήσουν ακόμα και την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Europa League σε συνδυασμό με το άλλο αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια έκαναν τον χρέος τους και επικράτησαν του τριφυλλιού χάρη στα δυο γκολ του Κατσουράνη αλλά τα νέα από την Τρίπολη δεν ήταν ευνοϊκά.

Έτσι ο Ατρόμητος τερμάτισε στην 3η θέση των πλέι οφ και θα ξεκινήσει την Ευρωπαϊκή του παρουσία στα τέλη Ιουλίου στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Οι γηπεδούχοι έχοντας "δίψα" και θέληση και εκμεταλλευόμενοι τις πολλές απουσίες του Παναθηναϊκού πήραν μια άνετη νίκη επί του τριφυλλιού που το μοναδικό κέρδος που είχε από την αναμέτρηση ήταν η χρησιμοποίηση δώδεκα Ελλήνων από τους δεκατέσσερις παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Αναστασίου.

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους και δη το τριφύλλι αγωνίστηκε με 10 Έλληνες στο αρχικό σχήμα εκ των οποίων οι επτά προέρχονταν από τις ακαδημίες των πράσινων.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τους Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρινάκη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Νάνο στο αριστερό. Οι δυο στόπερ ήταν οι Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής. Στα χαφ έπαιξε ο Λαγός ως καθαρόαιμο αμυντικό χαφ με τον Δώνη δίπλα του και μπροστά τους τον Νίνη. Στην τριάδα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Μαυρίας στα δεξιά, Ντίνας στα αριστερά και Καρέλης στην κορυφή.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι του Νίκου Νιόπλια παρατάχθηκαν και αυτοί με αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και σε σχήμα με τον Έλληνα τεχνικό να επιλέγει έναν σχηματισμό 3-5-2 με τον Γκορμπούνοφ κάτω από τα γκολπόστ και από εκεί και πέρα είχε τριάδα στην άμυνα τους Φυτανίδη, Κατσουράνη και Λαζαρίδη από τα δεξιά προς στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή στο δεξί άκρο έπαιξε ο Κιβρακίδης και αριστερά ο Κοντοές ενώ τα αμυντικά χαφ της ομάδας του Περιστερίου ήταν οι Πίτου Γκαρσία και Μπάλας με τον Ούμπιδες μπροστά τους ως ελεύθερο και το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπάζογλου και Καραμάνος. Στην πορεία του αγώνα και μετά το 20' ο τεχνικός του Ατρόμητου άλλαξε το σχήμα καθώς πέρασε τον Κατσουράνη στα χαφ και έπαιξε με τέσσερις στην άμυνα.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Ατρόμητο που έχοντας την "δίψα" για τη νίκη σε σχέση με τον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε καλύτερος και έχοντας τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Κάτι το οποίο κατάφερε σε ένα εξαιρετικό σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης, πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Από την άλλη οι πράσινοι ουσιαστικά δεν απείλησαν σε κανένα σημείο στο πρώτο 45'.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος και μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν και πάλι με τον Κατσουράνη στο 60' να κάνουν το 2-0 και από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση για τις δυο ομάδες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Βέρρης (Λέσβου)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νιόπλιας): Κορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Κατσουράνης, Πίτου Γκαρσία, Μπάλλας (67' Ναπολεόνι), Καραμάνος (77' Μπρίτο), Ουμπίδες, Παπάζογλου (58' Ναπολεόνι)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Δώνης (87' Στάικος), Λαγός, Ντίνας (80' Αγγελόπουλος), Μαυρίας, Νίνης (61' Μέντες), Καρέλης

Γκολ: 41'-60' Κατσουράνης

Κίτρινες: 30' Καραμάνος/47' Λαγός, 54' Καρέλης

Κόκκινες:

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ

1. Παναθηναϊκός 15
2. Αστέρας Τρίπολης 10
3. Ατρόμητος 8
4. ΠΑΟΚ 4

Ανώτερος σε όλο το ματς ο Ατρόμητος

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 14' όταν ο Μαυρίας γύρισε λανθασμένα προς τον Μαρινάκη με τον Κοντοέ να κλέβει την μπάλα και να μπαίνει από τα αριστερά. Ο αμυντικός των γηπεδούχων έβγαλε την σέντρα και ο ανενόχλητος Μπάλας από το ύψος του πέναλτι σούταρε μόλις έξω.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 16' με τους Νίνη, Καρέλη να παίζουν ωραία το ένα-δυο και τον μέσο του τριφυλλιού να βγάζει τετ α τετ τον επιθετικό των πράσινων ο οποίος άργησε να αντιδράσει με αποτέλεσμα ο Ούμπιδες που είχε προλάβει να γυρίσει να βγει πρώτος στην μπάλα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι το τριφύλλι στο 29' όταν ο Κατσουράνης έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ το οποίο όμως έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη.

Και η επόμενη καλή στιγμή άνηκε στον Ατρόμητο και ήρθε στο 37' σε μια βαθιά μπαλιά προς τον Παπάζογλου ο οποίος κατέβασε την μπάλα βγήκε στα πλάγια, έπιασε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Κοτσόλης απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα ο Κοντοές από τα αριστερά βρέθηκε ανενόχλητος μπροστά από τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και σε θέση βολής αλλά λίγο πριν σουτάρει γλίστρησε και οι πράσινοι απομάκρυναν.

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και αξιοποίησε τις ευκαιρίες του στο 41' όταν ένας πρώην πράσινος, ο Κώστας Κατσουράνης, από κοντά με πλασέ ύστερα από σέντρα από τα αριστερά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Παράλληλα παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ.

"Κλείδωσε" τη νίκη στη πρώτη καλή στιγμή ο Ατρόμητος

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο χωρίς κάποια αλλαγή στις ενδεκάδες τους.

Στην πρώτη καλή στιγμή το δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να κάνουν το 2-0 και πάλι με τον Κατσουράνη. Σε μια βαθιά μπαλιά ο Μαρινάκης απομάκρυνε λανθασμένα και ο επερχόμενος διεθνής μέσος με ένα δυνατό ξερό σουτ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του.

Στο 85' ο Μπρίτο μπήκε και πάλι μέσα στην περιοχή του Κοτσόλη από τα αριστερά έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Κοτσόλη όμως να πέφτει στην γωνία του και να μπλοκάρει την μπάλα.

Απείλησε μόνο στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 86' μετά από μια ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα στον Μαυρία και τον Στάικο και τον τελευταίο να κάνει ένα άψυχο σουτ όμως το οποίο έπιασε ο Γκορμπούνοφ.

Στο 89' και πάλι το τριφύλλι βρέθηκε κοντά στην μείωση του σκορ με τον Καρέλη ο οποίος μπήκε από τα αριστερά, επιχείρησε αυτός ένα σουτ αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έπιασε.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Κατσουράνη. Μπήκε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και αν το πρώτο ημίχρονο έληγε χωρίς κάποιο γκολ μπορεί η εικόνα του αγώνα να ήταν διαφορετική. Εκεί όμως μίλησε η ευστροφία του "Κατσούρ".

Ο διαιτητής

Ο Κύζας. Κανένα πρόβλημα για τον ρέφερι της αναμέτρησης σε ένα ματς που είχε σημασία μόνο για τον Ατρόμητο και που οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων απέφυγαν τα σκληρά φάουλ. Πολύ σωστές και οι κάρτες που έδωσε.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κατσουράνης. Δυο γκολ και πολύ καλή παρουσία αμυντική για τον διεθνή μέσο και πρώην άσο του Παναθηναϊκού ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού.

Μας άρεσε

Η χρησιμοποίηση 12 Ελλήνων από τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αναστασίου χρησιμοποίησε δεκατέσσερις παίκτες στο ματς με τον Ατρόμητο εκ των οποίων οι 12 ήταν Έλληνας και μάλιστα οι 9 προέρχονταν από την ακαδημία του τριφυλλιού κάτι πολύ σημαντικό για τους πράσινους.

Δεν μας άρεσε

Η μικρή προσέλευση του κόσμου. Σε ένα τόσο σημαντικό για τον Ατρόμητο παιχνίδι υπήρχε λιγοστός κόσμος στο γήπεδο και αυτό ήταν σίγουρα αρνητικό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ