STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-0 (Videos)

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-0 (Videos)
INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο που άνοιξε το σκορ και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί των πράσινων αλλά και στις όποιες ελπίδες είχε το τριφύλλι για την κατάκτηση του τίτλου. Τα έκανε θάλασσα ο Δασκαλόπουλος.

Φουλ για πλέι οφ οδεύει η ομάδα του Ατρόμητου η οποία επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-0 στο Περιστέρι διατηρώντας το εντός έδρας αήττητο και κάνοντας ένα καθοριστικό βήμα για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα καθώς έχει και ένα παιχνίδι λιγότεροι.

Οι γηπεδούχοι με κορυφαίους τους Μαρσελίνιο, Ουμπίδες που ήταν και οι δυο σκόρερ πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο επικράτησαν του Παναθηναϊκού που δεν παρουσίασε το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο και ηττήθηκε μετά από τρεις μήνες και την ήττα από την Ξάνθη στις 18 Δεκεμβρίου 2014.

Η ήττα αυτή έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν οι πράσινοι για την κατάκτηση του τίτλου καθώς πλέον έμειναν πολύ πίσω.

Οι δυο προπονητές κατέβασαν στον αγωνιστικό χώρο δυο ενδεκάδες χωρίς εκπλήξεις και χρησιμοποιώντας τους παίκτες που θεωρούσαν ότι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε δυο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς με τον Πανθρακικό καθώς χρησιμοποίησε τον Φυτανίδη και τον Πίτου Γκαρσία αντί των Κιβρακίδη, Καράσκο. Οι παίκτες του Ατρόμητου έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις με τους Μαρσελίνιο, Ούμπιδες και Ναπολεόνι και τα κατάφεραν. Καθώς έτσι μπήκε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου έκανε μια αλλαγή σε σχέση με το ματς με τον Εργοτέλη χρησιμοποιώντας τον Ζέκα αντί του Δώνη αλλά το μεγαλύτερο λάθος όπως αποδείχτηκε ήταν η χρησιμοποίηση του Τριανταφυλλόπουλου στο δεξί άκρο της άμυνας με τον "Τριάντα" να έχει προβλήματα στο μαρκάρισμα του Μαρσελίνιο χάνοντας τον μάλιστα στο πρώτο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο αλλά αντίθετα βρέθηκε πίσω στο σκορ και κόντρα σε μια ομάδα με καλό αμυντικό προσανατολισμό δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια παρά τις δυο φάσεις που δημιούργησε στο πρώτο 45λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος το ματς για το τριφύλλι τελείωσε ουσιαστικά στην φάση του πέναλτι καθώς βρέθηκε με δυο γκολ πίσω στο σκορ ενώ μετά έμεινα και με 10 παίκτες και πολύ δύσκολα θα μπορούσε να γυρίσει το ματς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Γ. Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας), Λ. Φραγκιαδάκης

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κατσουράνης, Δημούτσος (88' Κιβρακίδης), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Μαρσελίνιο (61' Μπρίτο), Ναπολεόνι (80' Καράσκο).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός (21' Δώνης), Ατζαγκούν, Ζέκα, Πέτριτς (67' Μέντες), Καρέλης (55' Νίνης), Μπέργκ.

Γκολ: 9' Μαρσελίνιο

Κίτρινες: 12' Κοντοές, 16' Λαζαρίδης/12' Ζέκα, 12' Λαγός, 49' Μπεργκ, 52' Ατζαγκούν, 57' Δώνης

Κόκκινες: 65' Δώνης (δεύτερη κίτρινη)

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Σκόραρε πρώτος και κέρδισε ο Ατρόμητος

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στην αναμέτρηση χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Νάνο από τα αριστερά μπήκε όμορφα στην περιοχή και έκανε την σέντρα με τον Μπεργκ να πιάνει την κεφαλιά όμορφα και ο Γκορμπούνοφ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Γκολ στο τρανζίσιον

Οι πράσινοι βγήκαν στην επίθεση ξανά στο 9' με τον Νάνο και πάλι από τα αριστερά να γυρνάει για τον Πέτριτς αλλά η άμυνα του Ατρόμητου έκοψε την μπάλα και βγήκε άμεσα στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενη το τρανζίσιον με μια ωραία πάσα από την άμυνα προς τον Μαρσελίνιο στα αριστερά. Ο Βραζιλιάνος άσος έφυγε γρήγορα προς την εστία του Στιλ με τον Τριανταφυλλόπουλο να μην τον προλαβαίνει, έτσι μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 υπέρ της ομάδας του στο 10'.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Ατρόμητου και καλύτερη ψυχολογία με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία του αγώνα και στο 25' σε ένα ωραίο τρίγωνο ο Ναπολεόνι έδωσε ωραία στον Ούμπιδες ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ αλλά επιχείρησε να σκάψει την μπάλα και δεν του έπιασε με τον Άγγλο πορτιέρο να πιάνει την μπάλα.

Κοντά στην ισοφάριση με τον Μπεργκ

Το τριφύλλι άρχισε σιγά-σιγά να πιέζει και πάλι τον Ατρόμητο και στο 37' ο Ατζαγκούν την έδωσε ωραία στον Πέτριτς από τα δεξιά. Ο Κροάτης έκοψε ωραία την μπάλα και γέμισε με το αριστερό προς τον Ζέκα μέσα στην περιοχή. Ο Πορτογάλος την γύρισε με την μια προς τον Μπεργκ ο οποίος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Λαζαρίδη και να βγαίνει κόρνερ.

Με την εκτέλεση του ο Ζέκα έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά έκανε την σέντρα με τους Μπεργκ και Ταυλαρίδη να πηδούν ανενόχλητοι αλλά να μην βρίσκουν την μπάλα όπως ήθελαν.

Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ο Ατρόμητος βγήκε και πάλι στην επίθεση με αποδέκτη της μπάλας τον Μαρσελίνιο ο οποίος μπήκε από τα δεξιά έκανε και το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Στιλ.

Τα έκανε θάλασσα ο Δασκαλόπουλος

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε με στόχο να φέρει το ματς στα ίσια αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 57'΄ο Δασκαλόπουλος τα έκανε θάλασσα στο παιχνίδι.

Αρχικά υπάρχει μια σύγκρουση του Ναπολεόνι με τον Ζέκα με τον Ιταλό να πέφτει κάνω και εν συνεχεία έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι όταν ο Ταυλαρίδης έδιωξε κανονικά την μπάλα από τα πόδια του Λαζαρίδη. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα με τον Δώνη να διαμαρτύρεται και να παίρνει την κίτρινη ενώ την ίδια ώρα ο αμυντικός του Ατρόμητου έδειχνε στον διαιτητή ότι δεν είναι πέναλτι.

Ο Ούμπιδες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι με τον Στιλ να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία να βρίσκει την μπάλα αλλά αυτή χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα "πουλώντας" τον Άγγλο πορτιέρο.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 με τους πράσινους να διαμαρτύρονται έντονα για το πέναλτι που έδειξε ο Δασκαλόπουλος.

Με την σέντρα οι πράσινοι απείλησαν όταν στο 60' ο Πέτριτς έδωσε στον Ατζαγκούν αυτός μπήκε από την περιοχή και σούταρε με την μπάλα να φεύγει έξω από την εστία του Γκορμπούνοφ.

Έμεινε με 10 ο Παναθηναϊκός

Στο 67' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκός καθώς ο Δώνης σωστά αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε ανατροπή του Ναπολεόνι στον χώρο του κέντρου και αφού πρώτα είχε χάσει την μπάλα και άφησε τους πράσινους με δέκα παίκτες. Και σε αυτή την φάση όμως οι πράσινοι έχουν λόγο να φωνάζουν καθώς είχε προηγηθεί χέρι έξω από την περιοχή σε σέντρα του Ναπολεόνι το οποίο δεν είδε ο Δασκαλόπουλος.

Δυο φάσεις με Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες και δεν μπορούσε να γυρίσει στο ματς αλλά πάλεψε για να πάρει κάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινοι είχαν δυο φάσεις στο 82' όταν ο Μπεργκ έκανε ωραία κίνηση αλλά το σουτ του έφυγε έξω ενώ και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σουηδός σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στον Μέντες και να φεύγει έξω.

Η φάση του αγώνα

Το πέναλτι στον Λαζαρίδη. Η πρώτη φάση του δευτέρου μέρους ήταν το ανύπαρκτο πέναλτι του Ταυλαρίδη στον Λαζαρίδη. Μια φάση καθοριστική για την εξέλιξη του ματς καθώς επετεύχθη το 2-0 και ο Παναθηναϊκός εν συνεχεία με τους πράσινους να έχουν πολλά νεύρα δεν μπόρεσε να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Ο διαιτητής

Ο Δασκαλόπουλος. Ο ρέφερι από την Κόρινθο τα έκανε θάλασσα στην αναμέτρηση. Όχι μόνο για το πέναλτι που έδωσε και δεν ήταν αλλά και γιατί πήγε να διορθώσει ένα λάθος με ένα άλλο καθώς στην ίδια φάση υπάρχει ένα αμφισβητούμενο μαρκάρισμα του Ναπολεόνι μέσα στην περιοχή.

Εν συνεχεία δεν δίνει φάουλ σε χέρι παίκτη του Ατρόμητου σε φάση στην οποία ξεκινάει η αποβολή ενώ σε ένα ακόμα ματς είδαμε την ομάδα που είχε την μεγαλύτερη κατοχή στο παιχνίδι να έχει και πάλι τις περισσότερες κίτρινες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μαρσελίνιο. Ο άσος του Ατρόμητου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έτσι μετά την γκολάρα που έβαλε κόντρα στον Πανθρακικό σκόραρε και στην αναμέτρηση με τους πράσινους πετυχαίνοντας ένα γκολ χάρη στην εξυπνάδα του, την ταχύτητα του και την τεχνική του.

Μας άρεσε

Ο Λαζαρίδης. Η κίνηση του Λαζαρίδη να δείξει με το δάκτυλο ότι δεν του έγινε πέναλτι αμέσως μετά την υπόδειξη του πέναλτι που υπέδειξε ο Δασκαλόπουλος ήταν αυτή που ξεχωρίσαμε. Μια κίνηση σωστή από τον αμυντικό της ομάδας του Περιστερίου που ήταν ο πρωταγωνιστής στην φάση αλλά την οποία αγνόησε ο ρέφερι της αναμέτρησης.

Δεν μας άρεσε

Ο λίγος κόσμος. Οι θύρες για τους φιλάθλους άνοιξαν μετά από δυο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και στο Περιστέρι σε ένα πολύ καλό παιχνίδι με δυο πολύ δυνατές ομάδες βρέθηκαν μόνο 2.600 φίλοι του Ατρόμητου. Ναι μεν έπαιξε ρόλο ότι δεν υπήρχαν φιλοξενούμενοι οπαδοί αλλά και πάλι ο κόσμος που έδωσε το παρών ήταν λιγοστός.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ