STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δίχως να εντυπωσιάσει ,έφυγε νικητής σε μια από τις δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος (σ' αυτή του Ατρόμητου), χάρη σε γκολ του υπερπολύτιμου Φουστέρ. Ποιος ήταν MVP, ποιος ο αδύναμος κρίκος.

Δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος αναμετρήθηκαν στο γήπεδο του Περιστερίου, όμως το θέαμα και η εικόνα που μας πρόσφεραν μόνο ικανοποιητική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο μεν Ατρόμητος ήταν άκρως συντηρητικός και δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ ο δε ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε, έπαιξε κουραστικό ποδόσφαιρο, αλλά τελικά έφυγε νικητής από μια δύσκολη έδρα κι αυτό είναι που μετρά στο τέλος του πρωταθλήματος.

Πρωταγωνιστής σε μια αναμέτρηση που γρήγορα θα ξεχάσουμε ήταν ο Νταβίδ Φουστέρ. Ο Ισπανός επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και πέτυχε το νικητήριο γκολ, το οποίο πανηγύρισε δεόντως μαζί με τον Μέγιερι, ενώ ήταν εξαιρετικός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Δίχως αμφιβολία, ο μόνος που ξεχώρισε σήμερα ήταν ο Φουστέρ...

Κατά τ' άλλα, ο Ολυμπιακός μπορεί να περηφανεύεται μονάχα για τους τρεις βαθμούς και το 5 στα 5 στο πρωτάθλημα το οποίο όπως φαίνεται θα κατακτήσει δίχως δυσκολία. Είναι βέβαια πολύ νωρίς ακόμα, όμως μέχρι στιγμής, οι Πειραιώτες φαίνεται πως δεν έχουν αντίπαλο. Αν σκεφτεί κανείς πως σε μια μέρα που δημιουργικά ο Ολυμπιακός δεν έδειξε τίποτα, σε μια μέρα που κανείς εκτός του Φουστέρ δεν εντυπωσίασε κι όμως η ομάδα του Πειραιά νίκησε δίχως να απειληθεί από τον Ατρόμητο, τότε καταλαβαίνετε ότι το πρωτάθλημα μοιάζει αυτή τη στιγμή εύκολο.

Από την άλλη πλευρά, οι Περιστεριώτες δεν έδειξαν καλό πρόσωπο, δεν αντέδρασαν καθόλου μετά το γκολ που δέχτηκαν παρά το γεγονός πως είχαν 60 λεπτά μπροστά τους και ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια από τους Νταμπλούχους. Μοναδική όαση ήταν ο Σκόνδρας, που προσπάθησε να απειλήσει με ατομικές ενέργειες.

Μ' αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 15 βαθμούς και είναι στο +12 από τον Παναθηναϊκό ο οποίος παίζει την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ατρόμητος έμεινε στους 8.

Ταυτότητα

Γήπεδο: Περιστερίου

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας), Θανάσης Θανασακούδης (Μακεδονίας)

4ος: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)

Παρατηρητής: Θόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος (77' Πίτου Γκαρσία), Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Σουμπίνιο (60' Μπέλιτς), Επστάιν, Κούτσι (57' Καραμάνος).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Παπάζογλου (28' Γκρέκο), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοδέστο (78' Σιόβας), Μανιάτης, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Μήτρογλου (83' Ντιόγκο).

Γκολ: 32' Φουστέρ

Κίτρινες κάρτες: 45' Σουμπίνιο, 66' Ιγκλέσιας, 71' Σκόνδρας / 63' Χολέμπας, 89' Ντιόγκο

Ο αγώνας

Μπάγεβιτς VS Ζαρντίμ

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα του με το συνηθισμένο 4-3-2-1. Την εστία του Ατρομήτου υπερασπίστηκε ο Ιτάνζ, σέντερ μπακ ήταν οι Φυτανίδης και Λαζαρίδης, αριστερά ήταν ο Γιαννούλης, δεξιά ο Σκόνδρας, στα χαφ ήταν οι Δημούτσος, Μπρίτο και Ιγκλέσιας που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, δεξιά στην επίθεση ήταν ο Σουμπίνιο, αριστερά ο Επστάιν, ενώ στην κορυφή ήταν ο Κούτσι.

Από την άλλη πλευρά, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, ο Ραφίκ Τζιμπούρ ήταν εκτός όχι απλά 11άδας αλλά 18άδας αφού κρίθηκε ανέτοιμος, ενώ για πρώτη φορά μετά από περίπου δύο χρόνια ξεκίνησε στο βασικό σχήμα ο Μήτρογλου. Επίσης στην ομάδα ξεκίνησε ο Φουστέρ αντί του Αμπντούν, ενώ τη θέση του Τοροσίδη στα δεξιά πήρε ο Παπάζογλου. Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Κάρολ (τερματοφύλακας), Μανωλάς-Κοντρέρας (σέντερ μπακ), Χολέμπας (αριστερό μπακ), Μοδέστο-Μανιάτης (χαφ), Ιμπαγάσα (επιτελικός μέσος) και Μασάντο (αριστερό χαφ).

Κακό θέαμα, λάθη και καθόλου ευκαιρίες

Ο κόσμος και των δύο ομάδων είχε δημιουργήσει πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Περιστερίου, όμως δυστυχώς οι ποδοσφαιριστές δεν ακολούθησαν και το θέαμα ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά ήταν κάθε άλλο πάρα καλό. Ο Ατρόμητος έμοιαζε φοβισμένος και αρκετά συντηρητικός, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε εύκολα λύσεις να φτάσει στην αντίπαλη εστία.

Κάπως έτσι, τα λεπτά κυλούσαν δίχως να δούμε κάποια σημαντική ευκαιρία και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να κάνουν πολλά λάθη. Η αναμέτρηση παιζόταν κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ήταν φανερό πως δύσκολα θα σκοράρει κάποια ομάδα κι αν το καταφέρει, μετά πιθανότατα να αλλάξουν οι ισορροπίες. Όπως και έγινε!

Νταβίδ, ο δήμιος του Ατρομήτου (0-1)

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ χάρη σε μια στημένη φάση και το αδύνατο σημείο τους μετατράπηκε σε δυνατό στο σημερινό ματς. Ο Χολέμπας εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Μοδέστο έκανε κεφαλιά πάσα για τον Μήτρογλου εκείνος προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι, ο Λαζαρίδης έδιωξε την μπάλα, αλλά ο Φουστέρ με γυριστό την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 στο 32ο λεπτό. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Φουστέρ φέτος, ενώ το τελευταίο το είχε πετύχει και πάλι κόντρα στον Ατρόμητο, στον περσινό τελικό Κυπέλλου.

Από 'κει και πέρα, ο Ατρόμητος αναγκάστηκε να βγει από το καβούκι του και να κυνηγήσει την ισοφάριση, απειλώντας μάλιστα τον Κάρολ στο 41ο λεπτό. Ο Σκόνδρας βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού. Έτσι λοιπόν, το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους σ' ένα ματς που καμία από τις δύο ομάδες δεν εντυπωσίασε.

Στο ίδιο (κακό) έργο θεατές

Στην επανάληψη τίποτα δεν άλλαξε, αφού ο Ατρόμητος θεωρητικά ήθελε το γκολ, αλλά στην πραγματικότητα δεν το έδειχνε εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν άγευστος, άχρωμος, άοσμος. Οι Πειραιώτες δεν είχαν καθόλου καλή εικόνα και σε συνδυασμό με το συντηρητικό παιχνίδια του Ατρομήτου, η αναμέτρηση ήταν για κλάματα.

Και ενώ το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη, οι ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ αφυπνίστηκαν και δημιούργησαν φάσεις για να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Την αρχή έκανε ο Γκρέκο στο 75' που προσπάθησε να κρεμάσει τον Ιτάνζ, συνέχισε ο Μήτρογλου με σουτ στο 76' και ολοκλήρωσε ο Μασάντο με ατομική ενέργεια και σουτ που κατέληξε άουτ.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 80 λεπτά αγώνα, ο Μπάγεβιτς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, όμως δεν διαφοροποίησε το σύστημα του και απλά προτίμησε να κάνει αλλαγές προσώπων. Το ίδιο έκανε και ο Ζαρντίμ που έβαλε αμυντικό χαφ τον Σιόβα και πέρασε τον Ντιόγκο στη θέση του Μήτρογλου, που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ατρόμητος προσπάθησε να πιέσει για να ισοφαρίσει όμως ούτε το σουτ του Ιγκλέσιας (79'), ούτε αυτό του Επστάιν (90+1') ανησύχησαν τον Κάρολ. Έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντιόγκο στο 90' δέχτηκε κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια μούτζωσε τον διαιτητή, που κακώς δεν τον απέβαλε.

MVP του αγώνα

Ο Νταβίδ Φουστέρ επέστρεψε στα γκολ και το σημαντικό είναι πως το γκολ του είναι απ' αυτά που χαρίζουν τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ο Ισπανός έχει προσφέρει βαθμούς, προκρίσεις και τρόπαια στην ομάδα του Πειραιά και αποδεικνύει γιατί είναι άκρως σημαντικός σε μια ομάδα. Είναι παίκτης κλειδί...

Αδύναμος κρίκος

Ο Ατρόμητος σ' ένα ακόμη ματς απέδειξε πως έχει πολύ σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση. Οι Περιστεριώτες έχουν καλή ομάδα, όμως μπροστά δεν υπάρχει κάποιος να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο σημερινό ματς βέβαια, η συνολική εικόνα της ομάδας του Περιστερίου δεν ήταν καλή, αφού απείλησαν ελάχιστα τους Πειραιώτες και δεν αντέδρασαν μετά το 1-0, παρά το γεγονός πως είχαν μια ώρα παιχνιδιού στη διάθεσή τους.

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 1
0 Ασίστ 0
10 Τελικές Προσπάθειες 8
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
2 Κεφαλιές 1
3 Αποκρούσεις 2
13 Επεμβάσεις 19
22 Κλεψίματα 19
17 Φάουλ 20
0 Οφσάιντ 3
3 Κόρνερ 4
50 Λάθη 55
7/26 Γεμίσματα 7/19
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ