STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Βέροια 3-0

Αστέρας Τρίπολης - Βέροια 3-0
INTIME SPORTS

Ο Φούλοπ κράτησε όρθιο τον Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ανέλαβαν δράση οι Περόνε και Ντε Μπλάσις, με τους δύο Αργεντίνους να χαρίζουν τη νίκη με 3-0 στην ομάδα της Τρίπολης

Ένα καλό δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Αστέρα Τρίπολης ώστε να πετύχει "καθαρή" νίκη με 3-0 της Βέροιας και να πανηγυρίσει την 3η επιτυχία του σε ισάριθμα εντός έδρας στη φετινή Super League.

Η Βέροια ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο έχασε μάλιστα τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί και να πάει με άλλη ψυχολογία στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όμως έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Φούλοπ που έμοιαζε.. ανίκητος.

Ο γκολκίπερ του Αστέρα "κατέβασε τα ρολά" όποτε χρειάστηκε και κράτησε την ομάδα του όρθια στο ματς, με τους Αργεντίνους της ομάδας της Τρίπολης, Περόνε και Ντε Μπλάσις, να παίρνουν τη σκυτάλη στο δεύτερο ημίχρονο και να χορεύουν... τάνγκο τους αντιπάλους τους.

Ο Περόνε σημείωσε δύο τέρματα, εκ των οποίων το ένα ήταν βγαλμένο από κάποιο από τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (φοβερή λόμπα μέσα από την περιοχή) και ο συμπατριώτης του Ντε Μπλάσις ένα, με το 3-0 να είναι απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και συνάμα λίγο "σκληρό" για την πολύ καλή εικόνα της Βέροιας στα πρώτα 45'.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα για τη Βέροια στο φετινό πρωτάθλημα (μετρούσε μέχρι πρότινος 1 νίκη και 1 ισοπαλία) καθώς και η πρώτη ήττα με τον Νίκο Καρύδα στον πάγκο της μετά από αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων για τον Έλληνα τεχνικό.

Γήπεδο: Τρίπολης

Καιρός: Συννεφιασμένος

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Ελευθερίου (Αθηνών), Φαντοπουλος (Πειραιά)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Φορμίκα, Κουρμπέλης (46' Καλαντζής), Ουσέρο (78' Φραγκουλάκης), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Περόνε, Μπακασέτας (38' Καρντάσιο)

Βέροια (Καρύδας): Λόπες, Γεωργιάδης, Ορέστες, Καλί, Έβερτον, Καφές (73' Μενέντες), Καλογέρης, Ιωάννου (63' Καλτσάς), Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Κόστλι (81' Μπελόν)

Σκόρερ: Περόνε (51', 69'), Ντε Μπλάσις (67')

Κίτρινες κάρτες: Σανκαρέ (13'), Καρντάσιο (60'), Ντε Μπλάσις ( / Καφές (15'), Ορέστες (82')

Νωθρός Αστέρας, δραστήρια Βέροια στο ξεκίνημα

Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχτηκε στην αναμέτρηση με τη Βέροια έχοντας θεωρητικά τον τίτλο του φαβορί για τη νίκη, όμως στο πρώτο 45λεπτο παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος του αναμενομένου, με την ομάδα της Ημαθίας να είναι καταφανώς καλύτερη και να αδικείται από το 0-0 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το πρωτο 20άλεπτο χαρακτηρίστηκε από αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου και αδυναμία αμφότερων των αντιπάλων να βρουν ρυθμό, ενώ στο 21' έγινε η πρώτη επέμβαση τερματοφύλακα, με τον Λόπες να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα σε μακρινό σουτ του Ουσέρο.

Στο 27' σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς και αυτή ήταν για τη Βέροια: ο Ολαϊτάν έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Ιωάννου που βγήκε μόνος στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, με τον Φούλοπ όμως να νικάει τον Έλληνα φορ στο τετ α τετ που είχαν και να κρατάει το μηδέν στην εστία του.

Πολύ σκληρός για να... νικηθεί ο Φούλοπ

Τρία λεπτά αργότερα, η "βασίλισσα του Βορρά" είχε νέα καλή φάση για να ανοίξει το σκορ, με τον Φούλοπ να σώζει εκ νέου την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Ο Μπαργκάν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καφές έκανε την κοντινή προβολή, με τον κίπερ του Αστέρα να αποκρούει όμως με χέρια και με πόδια!

Στο 34' ο Φούλοπ έγινε για μία ακόμα φορά "ήρωας" για την ομάδα του, αφού έπεσε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Ολαϊτάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Σάκης Τσιώλης ήταν έξαλλος με την εικόνα της ομάδας του στο ματς με αποτέλεσμα να κάνει την πρώτη του αλλαγή μόλις στο 38' (Καρντάσιο αντί Μπακασέτας), και έτσι το 0-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους ήρθε μάλλον ως... ανακούφιση για τους γηπεδούχους.

Αυτό αποτυπώθηκε μάλιστα και στους αριθμούς, με τη Βέροια να έχει 10 τελικές προσπάθειες (6 προς την εστία) έναντι 5 του Αστέρα (3 προς την εστία) και τον MVP του πρώτου ημιχρόνου Φούλοπ να έχει διπλάσιες επεμβάσεις έναντι του Λόπες (6-3).

Αντεπίθεση εκ... Αργεντινής

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Σάκη Τσιώλη να προχωράει σε δεύτερη αλλαγή (Καλαντζής αντί Κουρμπέλης) και με την ομάδα του Αστέρα όχι μόνο να μπαίνει μεταμορφωμένη προς το καλύτερο αλλά να "πιάνει από τον λαιμό" από τη Βέροια και να πετυχαίνει τρία γκολ πριν καν το χρονόμετρο δείξει το 70ο λεπτό!

Τον χορό των τερμάτων για τον Αστέρα άνοιξε ο Περόνε στο 51' με κοντινή κεφαλιά, με τη Βέροια να προσπαθεί από την πλευρά της να φέρει το ματς στα ίσα αλλά ο Μπαργκάν να μην τα καταφέρνει στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο 63' (απέκρουσε το σουτ του Φούλοπ) και στο 65' (σουτ άουτ).

Στο 67' ο Αστέρα καθάρισε ουσιαστικά τη... μπουγάδα με το όμορφο γκολ του Ντε Μπλάσις (πλασέ με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή ύστερα από ασίστ του Ουσέρο), ενώ στο 69' ο Περόνε έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, που ήταν μία έξοχη λόμπα που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Λόπες (3-0).

Η συνέχεια βρήκε τον Αστέρα να ελέγχει απόλυτα το ματς και τη Βέροια να απειλεί ελάχιστα (καλύτερη στιγμή το σουτ του Ολαϊτάν στο 92' που απέκρουσε ο Φούλοπ), απογοητευμένη ουσιαστικά από τα τρία γκολ που δέχτηκε μέσα σε μόλις 18 λεπτά στο δεύτερο μέρος, και κάπως έτσι το 3-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι τέλους.

MVP

Ο Περόνε άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Αστέρα στο 51' και έκλεισε το σκορ στο 69' με υπέροχη έμπνευση (ψηλοκρεμαστό πλασέ), όμως ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης θεωρούμε πως αξίζει να πάει στον Μάρτον Φούλοπ. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας ήταν αυτός που κράτησε ουσιαστικά "ζωντανή" την ομάδα του Σάκη Τσιώλη στο πρώτο μέρος με τις τρεις τουλάχιστον σωτήριες επεμβάσεις του, με το 0-0 στο ημίχρονο να είναι ουσιαστικά το... εφαλτήριο για τον Αστέρα ώστε να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του στη συνέχεια και να κάνει το "3 στα 3" στους εντός έδρας αγώνες του.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία και η έλλειψη συγκέντρωσης της ομάδας της Βέροιας στο δεύτερο ημίχρονο. Όσο άδικο και αν ήταν για τους φιλοξενούμενους πως δεν προηγήθηκαν στο σκορ στο πρώτο μέρος, τρία γκολ μέσα σε 18 λεπτά δεν δικαιολογούνται για μία ομάδα που κυνηγάει με νύχια και με δόντια τον κάθε βαθμό για να παραμείνει στην κατηγορία. Αμέσως μετά το ματς, ο Νίκος Καρύδας έκανε λόγο και αυτός για τον χαμηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, που της κόστισε μία βαριά ήττα.

Στατιστικά αγώνα

3 Γκολ 0
3 Ασίστ 0
10 Τελικές Προσπάθειες 17
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 7
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 8
2 Κεφαλιές 2
11 Αποκρούσεις 5
26 Επεμβάσεις 19
22 Κλεψίματα 28
11 Φάουλ 19
3 Οφσάιντ 1
6 Κόρνερ 11
42 Λάθη 32
3/21 Γεμίσματα 8/31
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ