STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 3-0

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 3-0
INTIME SPORTS

Με τον Ντε Μπλάσις να σκοράρει μόλις στα 49'', ο Αστέρας δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε άνετη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού, αποτέλεσμα που τον εδραιώνει στην πρώτη πεντάδα. Έχασαν και πέναλτι οι γηπεδούχοι, δύο δοκάρια η ομάδα του Αγρινίου.

Στο 100ο παιχνίδι του ως γηπεδούχος στη Super League, ο Αστέρας θέλησε να γιορτάσει και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς επιβλήθηκε με 3-0 επί του Παναιτωλικού, της δεύτερης καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος μέχρι πριν από αυτή την αγωνιστική.

Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα με τον Ντε Μπλάσις, ο Ζησόπουλος εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Μπρακάλι για να γράψει το 2-0 στο 25', ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Καράσκο "καθάρισε" την αναμέτρηση πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

Παρακολουθείστε την 13η εκπομπή Super BALL αυτή την Κυριακή (01/12) στις 21:00. Σχόλια, ρεπορτάζ, ανάλυση φάσεων και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Καλεσμένος στο studio της εκπομπής ο διεθνής επιθετικός Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για τον Αστέρα ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί το αήττητο της έδρας του (4 νίκες-3 ισοπαλίες) και να κατοικοί στα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα (5ος).

Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός απείλησε ουσιαστικά μόνο όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 και συνέχισε το αρνητικό του σερί που τον θέλει να μην νικάει εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα (3 ισοπαλίες-4 ήττες).

Το εντυπωσιακό με τους Αγρινιώτες είναι πως ενώ στα πρώτα 11 ματς της σεζόν είχαν δεχτεί μόλις επτά γκολ, στις 2 τελευταίες αγωνιστικές δέχτηκαν έξι, 3 από τη Skoda Ξάνθη και 3 από τον Αστέρα.

Δείτε αναλυτικά το Live της αναμέτρησης.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Καιρός: Ασθενής βροχή

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Βοηθοί: Βερρής (Λέσβου), Σίπκας (Πέλλας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Ερνάντες, Κοντοές, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Λούι, Εντό, Ουσέρο, Καράσκο, Μουνάφο (65' Σέτι), Ντε Μπλάσις (38' Ναβάρο), Μπαράλες (73' Ντελγκάδο)

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Καλί, Μελισσάς (57' Μπόγιοβιτς), Γοδόι, Ζούνιορ (69' Μουμίν), Μπακάκης, Θεοδωρίδης, Μπελόν (34' Ιωάννου), Καμαρά

Γκολ: Ντε Μπλάσις (1'), Ζησόπουλος (25'), Καράσκο (60')

Κίτρινες: Ντε Μπλάσις (9') / Καλί (45+2'), Μελισσάς (52')

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη δεν είχε πολλές μεγάλες φάσεις και στο μεγαλύτερο διάστημα ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός, όμως το τέλος του βρήκε τον Αστέρα να απολαμβάνει "καθαρό" προβάδισμα με 2-0.

Οι Αρκάδες άνοιξαν μάλιστα το σκορ με ένα γκολ από τα... αποδυτήρια: μετά από σέντρα του Καράσκο ο Ντε Μπλάσις "τρύπωσε" στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα και νίκησε με κεφαλιά τον Μπρακάλι στο 49ο δευτερόλεπτο (δεύτερο γρηγορότερο γκολ της φετινής Super League), φτάνοντας έτσι τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια, ο Παναιτωλικός κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα χωρίς όμως να μπορεί να πλησιάσει την εστία των γηπεδούχων, με τη μεγάλη ευκαιρία να του παρουσιάζεται στο 22'.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Καλί έκανε το γυριστό σουτ, με τον Ερνάντες να μην καταφέρνει να σταματήσει την πορεία της μπάλας και αυτή να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Το 1-1 δεν έγινε σε αυτή τη φάση και τρία λεπτά αργότερα, ο Αστέρας "τιμώρησε" την ομάδα του Χάβου φτάνοντας σε ένα δεύτερο γκολ.

Κόρνερ από τα δεξιά, τραγική έξοδο από τον Μπρακάλι που "βρήκε αέρα" και ο Ζησόπουλος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα.

Από εκεί και πέρα δεν παίχτηκε σχεδόν καθόλου ποδόσφαιρο με τους τραυματισμούς των Μπελόν και Ντε Μπλάσις (αμφότεροι αντικαταστάθηκαν) να... βοηθούν στο να πέσει κατακόρυφα ο ρυθμός και το 2-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι την ανάπαυλα.

Όσοι περίμεναν πως ο Παναιτωλικός θα έβγαζε μεγαλύτερη επιθετικότητα στο δεύτερο μέρος προκειμένου να φτάσει σε ένα γκολ και να ξαναμπεί στο ματς διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Και αυτό γιατί ο Αστέρας ήταν εκείνος που κυριάρχησε απόλυτα μέχρι το 60ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν σε αυτό το διάστημα και να έχουν και χαμένο πέναλτι!

Το κρεσέντο των γηπεδούχων ξεκίνησε στο 51' με το σουτ του Εντό που απέκρουσε ο Μπρακάλι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ουσέρο δεν μπόρεσε από την άσπρη βούλα (κερδισμένο πέναλτι από τον Μπαράλες) να νικήσει τον Μπρακάλι, ο οποίος απέκρουσε στη δεξιά γωνία του και "εξιλεώθηκε" σε μεγάλο βαθμό για το λάθος του στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Στο 57' ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού είπε και πάλι "όχι", αυτή τη φορά σε σουτ του Καράσκο, για να έρθει τελικά στο 60' το 3-0, με τον Καράσκο να εκτελεί από κοντά τον Μπρακάλι μετά από άψογη σέντρα του Ουσέρο.

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 3-0
INTIME SPORTS

Το γκολ αυτό ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη για τον Αστέρα και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα, το οποίο είχε πάντως αρκετές ωραίες φάσεις να προσφέρει σε όσους το παρακολούθησαν.

Ο Ερνάντες χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά πρώτη φορά στο 74 όταν απέκρουσε αρχικά το κοντινό σουτ του Κούσα και στη συνέχεια αυτό του Θεοδωρίδη, στο 78' ο Μπρακάλι εκτινάχτηκε και απέκρουσε θεαματικά σουτ του Καράσκο ενώ στο 82' ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ της τιμής.

Ο Θεοδωρίδης επιχείρησε μακρινό σουτ, ο Ερνάντες βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, και αυτή τράνταξε στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι για να μείνει το 3-0.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς, με το φινάλε να βρίσκει τον Αστέρα να πανηγυρίζει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Super League και τον Παναιτωλικό να γνωρίζει δεύτερη σερί ήττα.

Ο MVP

Ο Μαουρίτσιο Καράσκο. Ο 26χρονος Αργεντίνος φορ έβγαλε την ασίστ για το πρώτο γκολ του Αστέρα από τον Ντε Μπλάσις, έκλεισε τον λογαριασμό τερμάτων για την ομάδα του πετυχαίνοντας το 3-0 με υπέροχο πλασέ ενώ γενικά ήταν από τους παίκτες που προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων.

Η απογοήτευση

Η άμυνα του Παναιτωλικού που από μεγάλο ατού στις πρώτες 11 αγωνιστικές έχει εξελιχτεί σε αχίλλειο πτέρνα τις δύο τελευταίες. Μόνο 7 γκολ είχε δεχτεί στα πρώτα έντεκα ματς της σεζόν, όμως στα ματς με Skoda Ξάνθη και Αστέρα ο Μπρακάλι έχει αναγκαστεί να μαζέψει έξι φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Τα στατιστικά

3 Γκολ 0
3 Ασίστ 0
12 Τελικές Προσπάθειες 9
5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
2 Κεφαλιές 0
6 Αποκρούσεις 6
15 Επεμβάσεις 12
18 Κλεψίματα 14
16 Φάουλ 9
1 Οφσάιντ 3
5 Κόρνερ 4
49 Λάθη 48
7/20 Γεμίσματα 2/16

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ