STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 2-1

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

Με γκολ του Καράσκο στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με σκορ 2-1 του Ολυμπιακού στο "Θ. Κολοκοτρώνης". Ο Βέργος ισοφάρισε (60') προσωρινά το γκολ του Ντε Μπλάσις (22').

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν μια πολύτιμη νίκη ενόψει των πλέι οφ, με τον Καράσκο να είναι η χρυσή αλλαγή του Βεργέτη αφού σκόραρε (έστω από θέση οφσάιντ) το γκολ στο 93ο λεπτό για το τελικό 2-1.

Νωρίτερα ο Βέργος δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι (60') και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, είχε φέρει το ματς στα ίσα με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σάμαρη.

Οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο (22') με σκόρερ τον Ντε Μπλάσις έπειτα από λάθος γύρισμα του Μαρκάνο στον Μέγκιερι.

Παρακολουθήστε την Τετάρτη (26/3) την εκπομπή Super BALL με ρεπορτάζ, σχόλια, αναλύσεις και στιγμιότυπα από όλα τα ματς της εμβόλιμης 31ης αγωνιστικής της Super League. Σέντρα στις 21:30.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών), Αθανάσιος Ταρανάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Εντό (88' Καράσκο), Κουρμπέλης, Ουσέρο, Μπαράλες (81' Χουάνμα), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (66' Μουνάφο).

Αναπληρωματικοί: Ερνάντες, Καράσκο, Βάλντο, Κυριακόπουλος, Σέτι, Μουνάφο, Χουάνμα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγκιερι, Τόρες, Μανωλάς (66' Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Μπονγκ, Μανιάτης (60' Βέργος), Σάμαρης, Πελέ, Μασάντο (58' Βαλντές), Κάμπελ, Στσέποβιτς.

Αναπληρωματικοί: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Βαλντές, Βέργος, Γιάνκοβιτς.

Γκολ: 22' Ντε Μπλάσις, 90+3' Καράσκο / - 60' Βέργος

Κίτρινες κάρτες: 30' Εντό, 62' Μπαράλες, 77' Ντε Μπλάσις / 67' Σάμαρης, 76' Μαρκάνο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουνάδης

Ανασκόπηση αγώνα

Το μακρινό σουτ του Πελέ στο 6' πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή, στην πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης. Ο Σανκαρέ στο 10' πρόλαβε να διώξει την επικίνδυνη σέντρα του Μασάντο προς τον Στσέποβιτς, με το ματς να μην έχει ιδιαίτερο ρυθμό στο ξεκίνημα αλλά τον Ολυμπιακό να έχει μπει πιο δυνατά από τους γηπεδούχους στο παιχνίδι.

Ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 22'. Ο Ουσέρο πίεσε τον Μαρκάνο που γύρισε βεβιασμένα την μπάλα στον Μέγκιερι και ο Ντε Μπλάσις που καραδοκούσε εκμεταλλεύθηκε το δώρο του Ισπανού στόπερ σημειώνοντας από κοντά το 1-0 (9ο φετινό τέρμα του Αργεντίνου).

Και μετά το γκολ ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει μια φλύαρη υπεροχή (0/10 γεμίσματα στο μισάωρο), δίχως να μπορεί να μπει με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Στο 37' ο Πελέ είχε μια πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ στο δεξί δοκάρι του Μπαντή και τρία λεπτά αργότερα σε φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Κάμπελ που δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Αστέρα.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μαρκάνο από κόρνερ του Σάμαρη λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα και το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες να έχουν την υπεροχή (40%-60% κατοχή μπάλας) αλλά τον Αστέρα να προηγείται στο σκορ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (53') ο Μέγκιερι έπεσε έγκαιρα στα πόδια του Σανκαρέ, ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με τα -άστοχα- σουτ των Κάμπελ και Σάμαρη μέσα σε ένα δίλεπτο (54'-55'). Οι "ερυθρόλευκοι" όμως βρήκαν την ισοφάριση στο 60' με κεφαλιά του Βέργου από κόρνερ του Σάμαρη στο πρώτο δοκάρι, με τον σκόρερ δευτερόλεπτα πριν να έχει πάρει την θέση του Μανιάτη στον αγωνιστικό χώρο!

Αυτό φυσικά ήταν και το πρώτο γκολ του νεαρού φορ (προέρχεται από την Κ20) σε επίσημη συμμετοχή του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Από σέντρα του Τόρες στο 65', ο Στσέποβιτς ολομόναχος μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να σκοράρει με πλασέ πάνω στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ, έχοντας τον Βέργο σε κέφια, ενώ οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν ψάχνοντας κάποια αντεπίθεση.

Τελικά ο Καράσκο αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Βεργέτη, καθώς πήρε την θέση του Εντό στο 88' και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε (από θέση οφσάιντ) μετά την ασίστ του Ντε Μπλάσις για το τελικό 2-1, που ήταν το σκορ που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο 90λεπτο του "Θ. Κολοκοτρώνης".

Ο MVP της αναμέτρησης

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Καράσκο, ακριβώς για τον λόγο που περιγράψαμε στην τελευταία παράγραφο της ανασκόπησης.

Η απογοήτευση

Ο Ιβάν Μαρκάνο έκανε κακό ματς. Το δικό του λάθος γύρισμα έφερε το 1-0 των γηπεδούχων, ενώ γενικά η παρουσία του σε όλη την αναμέτρηση δεν ενέπνεε σιγουριά. Δυστυχώς τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για τον Ολυμπιακό και με την αλλαγή του Μανωλά με τον Παπαδόπουλο, καθώς και ο αρχηγός των Πειραιωτών δεν έδειξε να πατάει καλά στο γήπεδο.

Στατιστικά αγώνα

2 Goal 1
1 Ασίστ 1
9 Τελικές Προσπάθειες 16
5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 7
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
2 Κεφαλιές 3
8 Αποκρούσεις 3
26 Επεμβάσεις 7
11 Κλεψίματα 6
20 Φάουλ 16
3 Οφσάιντ 3
2 Κόρνερ 9
37 Λάθη 39
3/10 Γεμίσματα 7/33
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ