STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-1

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-1
INTIME SPORTS

Με το δεξί ξεκίνησε η εποχή-Μίτσελ στον Ολυμπιακό, αφού οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και έφυγαν με το τρίποντο από την Τρίπολη, χάρη σε γκολ του Μήτρογλου στο 92'. Συγκλονιστικό ματς με φάσεις, ένταση, δοκάρι και αποβολή.

Το ντέρμπι του πρώτου με τον δεύτερο (της βαθμολογίας) τα είχε όλα... Φάσεις, ρυθμό, νεύρα, εντάσεις, αποβολή, δοκάρι και ένα γκολ στις καθυστερήσεις που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό και έσπασε το εντός έδρας αήττητο του Αστέρα.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, που κατάφερε με προσωπική ενέργεια και άψογο πλασέ να κάμψει την αντίσταση των γηπεδούχων και να πετύχει το νικητήριο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η SUPER BALL αυτή την Κυριακή... “παίζει” με δύο μπάλες! Η εκπομπή αρχίζει αμέσως μετά τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ (21:00) και σας μεταφέρει τον παλμό του σπουδαίου αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ΖΩΝΤΑΝΑ από το γήπεδο του Ελληνικού. Στο επίκεντρο της εκπομπής και η 21η αγωνιστική της Super League με σχόλια, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.

Πριν φτάσουμε βέβαια στο 92' είχαν γίνει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι και το αφεντικό καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, έδειξαν ένα παθιασμένο πρόσωπο που δεν έχουμε δει τη φετινή σεζόν και παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι στο επιθετικό και δημιουργικό κομμάτι (σ.σ. είχαν 19 τελικές σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος). Ωραία ανάπτυξη, ευκαιρίες και ένας Ολυμπιακός μεταμορφωμένος σαφώς προς το καλύτερο.

Κι όλα απέναντι σ' έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, που μπήκε κάθε άλλο παρά φοβισμένος στο ματς και είχε πλάνο να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Η αποβολή του Σανκαρέ στο 56' άλλαξε τα σχέδια του Σάκη Τσιώλη και σε συνδυασμό με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές δυσκόλεψε πολύ το έργο των Αρκάδων, που τελικά δεν άντεξαν και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στην Τρίπολη.

Εκτός από τον MVP και σκόρερ της αναμέτρησης Κώστα Μήτρογλου, ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Φούλοπ που κράτησε επί 92 λεπτά ανέπαφη την εστία του με εξαιρετικές επεμβάσεις, αλλά και οι νέοι του Ολυμπιακού που πήραν ευκαιρίες (σ.σ. Παπάζογλου, Βλαχοδήμος, Φέισα).

Μ' αυτό το αποτέλεσμα, οι "ερυθρόλευκοι" ξέφυγαν στο +15 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και άνοιξαν την (βαθμολογική) ψαλίδα στο +16 από τον Αστέρα Τρίπολης.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γιωργός ο Χριστοφόρου

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Καιρός: Συννεφιασμένος

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Α' Βοηθός: Δημήτρης Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)

Β' Βοηθός: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Φορμίκα (46' Ουσέρο), Κουρμπέλης (64' Άλβαρες), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (34' Κάφα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου (61' Μήτρογλου), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο, Φετφατζίδης (64' Βλαχοδήμος), Αμπντούν, Τζιμπούρ (81' Ιμπαγάσα).

Γκολ: 90+2' Μήτρογλου

Κίτρινες κάρτες: 90+5' Βλαχοδήμος / 12' Σανκαρέ, 33' Περόνε, 40' Κουρμπέλης, 67' Ουσέρο, 90+5' Ντε Μπλάσις

Κόκκινες κάρτες: 56' Σανκαρέ

Ο αγώνας

Τσιώλης VS Μίτσελ

Η πρώτη ενδεκάδα που επέλεξε ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό έκρυβε αρκετές εκπλήξεις και αλλαγές σε σχέση με όσα βλέπαμε μέχρι τώρα τη φετινή σεζόν. Όπως είχαμε αναφέρει στο Sport24.gr την Τετάρτη, ο νέος προπονητής των Πειραιωτών θα δώσει ευκαιρίες σε αδικημένους παίκτες και ήδη οι δύο από τους τρεις που σας είχαμε γράψει επέστρεψαν στην ενδεκάδα. Παπάζογλου και Φέισα βρέθηκαν από την εξέδρα στα αρχικά πλάνα του Ισπανού τεχνικού και μάλιστα σ' ένα δύσκολο ματς, ενώ βασικός ήταν και ο Φετφατζίδης που έπαιξε απέναντι από τον Αμπντούν και πιο πίσω από τον Τζιμπούρ.

Από την άλλη πλευρά, ο Σάκης Τσιώλης έκανε την έκπληξη στα χαφ βάζοντας Φορμίκα και Κουρμπέλη αφήνοντας στον πάγκο Άλβαρες και Ουσέρ, ενώ δεν άλλαξε το αγαπημένο και επιτυχημένο 4-2-3-1. Ράγιος-Ντε Μπλάσιος-Ναβάρο ήταν η τριάδα της επίθεσης, ενώ στην κορυφή ήταν ο Περόνε.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό και γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να μην κλείνονται και να ψάχνουν από νωρίς το γρήγορο γκολ. Ο Αστέρας επέλεξε να παίζει με αντεπιθέσεις, ενώ ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και προσπαθούσε να απειλήσει με οργανωμένες επιθέσεις.

Ανώτερος και παθιασμένος ο Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες έκαναν ένα δυνατό ξεκίνημα, πιέζοντας ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Ο Μασάντο έκανε την αρχή με σουτ στο 4' που μπλόκαρε ο Φούλοπ, ενώ στο 8' ο Κοντρέρας πήρε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Χολέμπας, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Οι καλές στιγμές συνεχίστηκαν για τους φιλοξενούμενους, με τον Μανιάτη να κάνει ωραία προσπάθεια και το σουτ του μπλόκαρε ο Φούλοπ, ενώ άστοχο ήταν το σουτ του Αμπντούν που ξεκίνησε από ωραία μπαλιά του Παπάζογλου στο 15'.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τους παίκτες του Μίτσελ να κυκλοφορούν ωραία την μπάλα, να πιέζουν από ψηλά τους αντιπάλους και να μην τους επιτρέπουν να ξεδιπλώνουν το παιχνίδι τους. Στο 34', οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, αφού ο Περόνε χτύπησε και βγήκε αναγκαστική αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Κάφα

Νεύρα, εντάσεις, καθυστερήσεις

Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους πέρασε δίχως να δούμε κάποια σπουδαία στιγμή, αλλά με πολλά νεύρα, εντάσεις και διακοπές. Αρχικά ο Αμπντούν είχε μια "κοκορομαχία" με τον Κουρμπέλη, στη συνέχεια ο άσος του Αστέρας έκανε σκληρό τάκλιν στον Αλγερινό και πήρε κίτρινη κάρτα, ενώ εκτός φάσεις ο Μανωλάς δέχτηκε ελαφρύ χτύπημα στο πρόσωπο από τον Πιπίνη, τον οποίο πρώτα είχε σπρώξει. Μ' αυτά και μ' αυτά φτάσαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το 0-0 να παραμένει και τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει καλύτερο και πιο παθιασμένο πρόσωπο. Να σημειώσουμε επίσης πως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Αμπντούν έκανε επικίνδυνη σέντρα σουτ, αλλά ο Φούλοπ έδιωξε με υπερένταση.

Στην επανάληψη, ο Τσιώλης θέλησε να φρεσκάρει τη μεσαία του γραμμή και πέρασε στη θέση του Φορμίκα τον Ουσέρο. Οι Αρκάδες ξεκίνησαν πιο δυνατά και στο 47' λίγο έλειψε να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μπαρτολίνι πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Μέγιερι.

Αποβολή και αλλαγή σχεδίων

Στο 56' όλα έγιναν πιο δύσκολα για τον Αστέρα Τρίπολης, αφού ο Σανκαρέ πάτησε τον Αμπντούν, είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Μίτσελ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και αμέσως έκανε αλλαγές για να παίζει η ομάδα του φουλ επίθεση. Ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του Παπάζογλου και ο Βλαχοδήμος αντικατέστησε τον Φετφατζίδη, όμως οι ευκαιρίες αργούσαν...

Αντίθετα, ο Αστέρας είχε μια καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κάφα σούταρε από κοντά άουτ στο 65', ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, η ατυχία ξαναχτύπησε την πόρτα των γηπεδούχων, αφού μετά τον Περόνε και ο Κουρμπέλης βγήκε αλλαγή λόγω τραυματισμού.

Από το 70' και μετά, οι παίκτες του Μίτσελ πάτησαν τέρμα το γκάζι, πίεσαν χωρίς ανάσα την αντίπαλη άμυνα και δημιούργησαν ουκ ολίγες ευκαιρίες. Αποκορύφωμα ήταν η φάση στο 72', με τον Μήτρογλου να χάνει στο τετ α τετ με τον Φούλοπ, ενώ ο Τζιμπούρ σε άδεια εστία σημάδευσε το δοκάρι.

Μήτρογλου, ο λυτρωτής (0-1)

Και ενώ τα λεπτά περνούσαν και οι Αρκάδες έδειχναν να αντέχουν και να ισορροπούν το ματς, περάσαμε στις καθυστερήσεις και όλα έμοιαζαν πως το 0-0 θα μείνει. Άπαντες όμως λογάριασαν δίχως τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Μανωλάς πάσαρε στον Έλληνα επιθετικό και εκείνος με πανέμορφη ενέργεια και άψογο πλασέ έγραψε το 0-1, φέρνοντας τη λύτρωση για την ομάδα του. Ο Αστέρας προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση, όμως ήταν ήδη πολύ αργά και έτσι γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα.

MVP της αναμέτρησης

Ο Κώστας Μήτρογλου μπορεί να έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, όμως έκανε αυτό που έπρεπε στο 92' και μάλιστα με γκολ που προήλθε από προσωπική του ενέργεια. Έχει το γκολ στο αίμα του κι αυτό το γκολ έφερε τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Σανκαρέ αδίκησε τον εαυτό του και την ομάδα του με την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε. Οι Αρκάδες έκαναν σπουδαία προσπάθεια στο σημερινό ματς, όμως η αποβολή του Σανκαρέ τους χάλασε τα σχέδια και αποδείχτηκε καταστροφική.

Στατιστικά

0 Γκολ 1
0 Ασίστ 1
6 Τελικές Προσπάθειες 19
1 Σουτ εντός περιοχής 11
2 Σουτ εκτός περιοχής 6
3 Κεφαλιές 2
10 Αποκρούσεις 4
32 Επεμβάσεις 7
15 Κλεψίματα 14
17 Φάουλ 8
12 Οφσάιντ 3
4 Κόρνερ 12
47 Λάθη 44
5/10 Γεμίσματα 9/38
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ