STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 2-1

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 2-1
INTIME SPORTS

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος με δύο γκολ του Ρόλε επιβλήθηκε του Λεβαδειακού με 2-1. Με 10 τελείωσαν το παιχνίδι οι Βοιωτοί.

Τα χαμόγελα διατηρήθηκαν στα πρόσωπα των ανθρώπων του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος μετά την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League πανηγύρισε και την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Αρκάδες ναι μεν βρέθηκαν από το πρώτο λεπτό πίσω στο σκορ, όμως, έδειξαν την ανωτερότητά τους σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι και έφτασαν στο τρίποντο.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μάσα, ο οποίος με δύο δικά του γκολ ανέτρεψε τα δεδομένα. Οι γηπεδούχοι είχαν σε καλή μέρα και τον Μπαράλες, ο οποίος ήταν μέσα σε πολλές φάσεις. Ο Αργεντινός επιθετικός εκτός των άλλων είχε και ένα δοκάρι, ενώ άλλο ένα είχε ο Ουσέρο.

Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός δεν μπορεί να κρατήσει κάτι από το παιχνίδι πέρα από την πολύ καλή εμφάνιση του Στρατηλάτη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Τα προβλήματα για τους Βοιωτούς ήταν πολλά, αφού δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να παγώσουν τον ρυθμό όταν χρειάστηκε. Έδωσαν χώρο στον Αστέρα, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε, δημιούργησε φάσεις και τελικά πήρε αυτό που ήθελε.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Βοηθοί: Κοντιζάς, Σωτηρόπουλος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ρόλε, Μάσα (70' Μουνάφο), Μπακασέτας (58' Πάρα), Μπαράλες (83' Φερνάντες)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Πιντέρ, Τομάς (71' Γιακουμάκης), Κώτσιος, Ζίτο, Πρόιτς, Νικολακάκης (42' Γεωργιάδης), Κονέ, Μιλοσάβλιεβ (46' Μάντζιος), Βούκσεβιτς, Ορτέγα

Γκολ: 23' και 66' Ρόλε / 1' Κονέ

Κάρτες: 57' Κουρμπέλης, 62' Λούι, 74' Ουσέρο / 42' Κόνε, 75' Ζίτο, 80' Γεωργιάδης

Κόκκινες: 89' Κονέ

Διαβάστε εδώ το Live της αναμέτρησης από τον Γιώργο Περπερίδη

Έφτανε ο Ρόλε

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Λεβαδειακό, ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Ο Βούκσεβιτς έκανε μία σέντρα από αριστερά και ο Κονέ που ερχόταν από πίσω σκόραρε με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν για κάποια λεπτά να πατούν καλύτερα στα πόδια τους, χωρίς όμως να κάνουν ευκαιρίες.

Σταδιακά ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και από κάποια φάση και μετά το παιχνίδι ήταν ένας δικός του μονόλογος. Στο 23' ο Μπαράλες έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ρόλε με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Το συγκεκριμένο γκολ σήμανε και την αντεπίθεση των γηπεδούχων, που στη συνέχεια πίεσαν αρκετά.

Στο 31' ο Ρόλε δοκίμασε το πόδι του και ο Στρατηλάτης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση, ενώ δύο λεπτά μετά ο Έλληνας τερματοφύλακας έβγαλε και κεφαλιά του Μάσα. Οι Αρκάδες δεν έμειναν εκεί και απείλησαν ξανά στο 36' με τη λόμπα του Μπαράλες να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ίδιος επιχείρησε να νικήσει τον Στρατηλάτη και στο τέλος του ημιχρόνου χωρίς να τα καταφέρει.

Με τελική προσπάθεια του Μπαράλες ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, η κεφαλιά του Αργεντινού ήταν άστοχη. Επτά λεπτά μετά ο Μπαράλες δεν μπόρεσε ούτε με σουτ να βρει στόχο, ενώ στο 61' ο Στρατηλάτης πραγματοποίησε άλλη μία καλή επέμβαση σε σουτ του Ρόλε.

Τελικά η πίεση απέφερε καρπούς στο 66'. Η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ρόλε ανενόχλητος με δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Στρατηλάτη και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ακόμα και μετά το 2-1 ο Αστέρας συνέχισε να είναι ανώτερος και στο 74' άγγιξε και τρίτο γκολ, όταν το σουτ του Ουσέρο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά, αφού ακόμη κι αν προσπάθησε λίγο ο Λεβαδειακός να αλλάξει τα δεδομένα δεν τα κατάφερε. Μόνο αξιοσημείωτο η αποβολή του Κονέ στο 89'.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Ρόλε. Όλα έδειχναν ότι κάποια στιγμή ο Αστέρας θα πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά αυτό επιβεβαιώθηκε μέσω της συγκεκριμένης φάσης. Αυτή ήταν που άλλαξε τα δεδομένα με τον Αργεντινό να κάνει υποδειγματικό τελείωμα.

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 2-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Αρκετά καλός ήταν ο Ηλίας Σπάθας, που δεν απασχόλησε με τις αποφάσεις του. Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχαν και δύσκολες στιγμές για τον άρχοντα της αναμέτρησης.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ο Μαρτίν Ρόλε. Σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του χαρίζοντάς της με αυτό τον τρόπο τη νίκη. Ήταν για άλλο ένα παιχνίδι πολύ κινητικός και επιβεβαίωσε ότι με την τεχνική του και τις κινήσεις του αποτελεί πονοκέφαλο για κάθε άμυνα.

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 2-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Η ομάδα του μπορεί να έχασε, αλλά ο Κυριάκος Στρατηλάτης έκανε ό,τι μπορούσε για να την κρατήσει όρθια. Πραγματοποίησε μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχει ευθύνη στα δύο γκολ που δέχεται.

Δεν μας άρεσε

Η αδυναμία του Λεβαδειακού να διαχειριστεί το προβάδισμα. Γύρισε πίσω και το έκανε πολύ εύκολο στον Αστέρα δίνοντάς του συνεχώς επιθέσεις. Ειδικά στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου οι Βοιωτοί δεν μπορούσαν να περάσουν ούτε τη σέντρα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ