STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 1-0

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 1-0
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 τον Άρη με γκολ του Ουσέρο και διατήρησε το εντός έδρας αήττητό του στο φετινό πρωτάθλημα. Δείτε σε video το γκολ και τα highlights της αναμέτρησης.

Μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ο Άρης ήταν το τρίτο "θύμα" του Αστέρα στην Τρίπολη, με τους Αρκάδες να επικρατούν με 1-0 των Θεσσαλονικέων για τη 13η αγωνιστική της Superleague και να παραμένουν αήττητοι εντός έδρας με απολογισμό 3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Αστέρα να έχει ωστόσο τη "μερίδα του λέοντος" και να παίρνει το χρυσό τρίποντο με κεφαλιά του Ουσέρο στο 31ο λεπτό.

Στον αντίποδα, ο Άρης δεν μπόρεσε να πάρει δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα μετά τη σπουδαία νίκη της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τους "κίτρινους" να έχουν μόνο δύο νίκες στο πρωτάθλημα και να αναζητούν ακόμα σταθερότητα στην απόδοσή τους.

Το live της αναμέτρησης.

Γήπεδο: Τρίπολης

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Δημήτριος Μπιτσίδης (Θράκης), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

4ος διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Παρατηρητής: Δημήτριος Γκρούτσης (Κορινθίας)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Κωστούλας, Πιπίνης, Μπρέσκα (82' Άλβαρες), Χουανίτο, Μάρτινς(46' Αρσενίεβιτς), Χούλι (67' Φορμίκα), Ουσέρο, Περόνε

Άρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Παπαστεριανός (46' Νέτο), Μίσελ, Σανκαρέ (56' Λαζαρίδης), Ντίκο, Τόχα, Ουμπίδες, Φατί, Γιαννιώτας (46' Ιάκομπ), Τσέζαρεκ, Σολτάνι

Σκόρερ: Ουσέρο (31')

Κίτρινες κάρτες: Αρσενίεβιτς (71'), Φορμίκα (74'), Χακόμπο (μετά το τέλος του ματς) / Ιάκομπ (49'), Σολτάνι (86')

Λίγες φάσεις στο πρώτο μέρος, ουσιαστικός ο Αστέρας

Ο Άρης μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό μεταφέροντας το παιχνίδι στην περιοχή του Αστέρα, με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να "φωνάζουν" για τη φάση του 7ου λεπτού, όταν ο Ροζέριο Μάρτινς ανατράπηκε από τον Παπαστεριανού αλλά ο διαιτητής έδειξε "παίζετε".

Η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 14': ο Χούλι κατάφερε να γυρίσει τη μπάλα στο ύψος της περιοχής μετά από ωραία ενέργεια από τα αριστερά, το σουτ του Μάρτινς κόντραρε, ενώ η μπάλα έφυγε άουτ από το σουτ του Ουσέρο που ακολούθησε.

Η συνέχεια βρήκε τον Αστέρα να παίρνει την πρωτοβουλία χωρίς πάντως να έχει κάποια κλασική ευκαιρία μέχρι το ημίωρο, με το γκολ ωστόσο να έρχεται στο 31ο λεπτό για τους Αρκάδες.

Ο Μπρέσκα έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μάρτινς δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας, κάτι όμως που έκανε ο Ουσέρο, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι παραβίασε την εστία του Βελλίδη (1-0).

Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο 45λεπτο άνηκε και πάλι στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Ο Μάρτινς βρήκε ελεύθερο χώρο έξω από την περιοχή του Άρη και εξαπέλυσε ευθύβολο σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει στον Σανκαρέ και να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Αστέρα να κάνει καλύτερη εκκίνηση και να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 52', με τον Μπρέσκα να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (έστειλε τη μπάλα άουτ αν και μόνος απέναντι στον Βελλίδη), ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Χακόμπο κράτησε το 1-0 με εντυπωσιακή του απόκρουση σε κεφαλιά του Φατί.

Στο 66' ο Μπρέσκα δημιούργησε μία καλή φάση για το 2-0 όμως ο Αρσενίεβιτς δεν ήταν ψύχραιμος στο απευθείας πλασέ του μέσα από την περιοχή, με το ματς να αποκτάει μία άγρια ομορφιά μετά το 70ο λεπτό.

Και αυτό γιατί ο Άρης πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης και ο Αστέρας έδειχνε επικίνδυνος στην κόντρα, με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν στροφές προκειμένου να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το χορτάρι.

Φάση πάντως μεγάλη δεν έγινε σε αυτό το διάστημα, πέρα από ένα σουτ του Περόνε στις καθυστερήσεις που έβγαλε σε κόρνερ με γροθιές ο Βελλίδης, με τον Αστέρα να κρατάει το πολύτιμο για αυτόν 1-0 και να ξεφεύγει από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας.

Το πρόσωπο του αγώνα

Αναμφισβήτητα ο Σάκης Τσιώλης. Ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του στην τέταρτη μόλις παρουσία του στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης και κατάφερε να βγει νικητής. Ο Τσιώλης ήταν άριστα διαβασμένος για το παιχνίδι του Άρη, κατάφερε να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τα επιθετικά ατού των "κιτρίνων", κάτι που φάνηκε από τις ελάχιστες ευκαιρίες του Άρη στο ματς, και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη που διατήρησε το εντός έδρας αήττητο του Αστέρα.

Η συνέντευξη Τύπου

"Ήξερα που να χτυπήσω", δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης.

"Μας στοίχισε ο τραυματισμός του Σανκαρέ", είπε ο Πρόμπιερζ.

Τα στατιστικά του αγώνα

1

Γκολ

0

1

Ασίστ

0

10

Τελικές προσπάθειες

7

4

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

3

2

Κεφαλιές

1

4

Αποκρούσεις

2

25

Επεμβάσεις

12

29

Κλεψίματα

14

16

Φάουλ

18

2

Οφσάιντ

3

5

Κόρνερ

7

57

Λάθη

52

1/11

Γεμίσματα

4/29

Το φιλμ του αγώνα

7': Ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπαστεριανού πάνω στον Μάρτινς, ο διαιτητής Θάνος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι μέσα εν μέσω διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων.

14': Σουτ του Μάρτινς, αποκρούεται από τον Σανκαρέ, η μπάλα φτάνει στον Ουσέρο που επιχειρεί νέο σουτ, το οποίο όμως φεύγει εκτός εστίας.

31': Γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης! Ο Μπρέσκα έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Μάρτινς δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά αλλά ο επερχόμενος Ουσέρο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Άρη και με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη.

33': Επικίνδυνη σέντρα του Ουμπίδες από τα αριστερά κόπηκε, ο Σανκαρέ έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει εκ νέου την εστία του Αστέρα.

36': Φιλόδοξο σουτ του Μάρτινς έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Σανκαρέ και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, αλλάζοντας πορεία.

52': Κάθετη πάσα του Περόνε που βγάζει τον Μπρέσκα σε ιδανικό τετ α τετ με τον Βελλίδη, ο Σλοβάκος φορ έκανε άσχημο πλασέ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

55': Ο Αρσενίεβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβοή, το γκολ σωστά δεν μέτρησε αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οσφάιντ.

57': Πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς για τον Άρη. Ο Φατί έπιασε εξαιρετική κεφαλιά, ο Χακόμπο έπεσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ.

66': Ο Μπρέσκα μπήκε στην περιοχή του Άρη από τα αριστερά και γύρισε για τον αμαρκάριστο Αρσενίεβιτς, το μονοκόμματο δεξί σουτ του τελευταίου δεν βρήκε στόχο.

93': Ο Περόνε μπήκε στην περιοχή του Άρη από τα δεξιά και έκανε το δυνατό σουτ, απέκρουσε με γροθιές σε κόρνερ ο Βελλίδης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ