STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρ. - ΠΑΟΚ 1-0

Αστέρας Τρ. - ΠΑΟΚ 1-0
INTIME SPORTS

Αποχαιρετά το Champions League ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα με 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη, καθώς αρκεί πλέον 1 βαθμός στον Παναθηναϊκό για την πρωτιά. Στα χέρια των Αρκάδων το καλό εισιτήριο του Europa!

Το πιο κακό αγωνιστικό πρόσωπό του, στο πιο κρίσιμο ματς των πλέι οφ έδειξε ο ΠΑΟΚ που έχασε δίκαια με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, μετά από ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις και ένα γκολ του Καράσκο δευτερόλεπτο πριν την ανάπαυλα να καθορίζει την εξέλιξή του.Οι γηπεδούχοι έπαιξαν υποδειγματική άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, απειλήθηκαν, ουσιαστικά, μόνο μία φορά στην κεφαλιά του Κλάους στο 64΄, ενώ προς το τέλος έχασαν ευκαιρίες να σημειώσουν και άλλο τέρμα.

Ο ΠΑΟΚ είχε σε πολύ κακή μέρα τους περισσότερους παίκτες του και ειδικά οι χαφ του Νάτχο και Λάζαρ εμφανίστηκαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών.Οι αλλαγές του Λίνο και του Σαλπιγγίδη αυτή τη φορά δεν βγήκαν στον Γεωργιάδη, που έκανε και μία άστοχη κίνηση αποσύροντας το μόνο παίκτη που έτρεχε (Κάτσε), με αποτέλεσμα να κοπεί η ομάδα στα δύο.

Πλέον, η κατάσταση για την πρωτιά στα στα πλέι οφ περνά αποκλειστικά στα χέρια του Παναθηναϊκού, ο οποίος με ένα βαθμό απέναντι στον Ατρόμητο, εξασφαλίζει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Όσον αφορά τις θέσεις του Europa, ο Αστέρας μετά από αυτή τη νίκη κρατά το καλό εισιτήριο στα χέρια του. Ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ αλλά έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Έτσι με "διπλό" στο Περιστέρι την τελευταία αγωνιστική, τερματίζει στη 2η θέση της ειδικής βαθμολογίας!

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο ΠΑΟΚ έχασε και τον Αθανασιάδη για το επόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό, αφού συμπλήρωσε 13 κίτρινες κάρτες

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Σέτι, Ουσέρο, Μουνάφο (87' Κουρμπέλης), Καράσκο (70' Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (79' Χουάνμα)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος (59' Λίνο), Κατσικάς, Κατσουράνης, Κάτσε (67' Κουλούρης), Νάτχο, Λάζαρ, Μάρτενς (46' Σαλπιγγίδης), Στοχ, Αθανασιάδης

Γκολ: Καράσκο 44'

Κίτρινες κάρτες: Χουάνμα 90', Ερνάντεζ 90'+-Αθανασιάδης 77'

Ανασκόπηση

Στα πρώτα 15 λεπτά του ματς οι δύο ομάδες ήταν υποτονικές με αποτέλεσμα να μην φτάνουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 24' ο Καράσκο υποδέχτηκε την μπάλα πλάγια μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.

Ανέβηκε ο ρυθμός

Ενα σουτ του Νάτχο στο 29' ήταν η επόμενη αξιόλογη στιγμή, που, όμως, δεν δημιούργησε σοβαρό κίνδυνο για την εστία του Αστέρα. Σε αντίθεση με το σουτ του Κάτσε στο 35', που ανάγκασε τον Ερνάντεζ σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 37' ένα συρτό σουτ του Σκόνδρα δεν βρήκε στόχο.

Κεφαλιά Καράσκο και 1-0

Ο Σανκαρέ στο 42' έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής του ΠΑΟΚ, όμως, η μπάλα έφυγε άουτ και στο 44' κόντρα στην ροή του ματς οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα. Ο Λούι ξεχύθηκε από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή σέντραρε και ο Καράσκο με μακρινή εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Γλύκο. Ακολούθησε στο 45' ένα σουτ του Σκόνδρα υπό καλές προϋποθέσεις που πέρασε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γεωργιάδη να αντικαθιστά τον Μάρτενς με τον Σαλπιγγίδη. Στο 48' ο Ντε Μπλάσις σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως, ο Γλύκος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ με ευνοικό τον αέρα πολιόρκησε τα καρέ του Αστέρα.

Μία μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ

Ο Στοχ στο 58' δοκίμασε το πόδι του από μέση απόσταση, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ και στο 64' ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία. Ο Σκόνδρας σέντραρε, ο Αθανασιάδης μόνος φάτσα με τον Ερνάντεζ έπιασε την κεφαλιά, όμως, δεν βρήκε στόχο.

Στο 81', πάντως, ο Αστέρας παραλίγο να διπλασιάσει τα τερματά του, μετά από σουτ του Ουσέρο που κόντραρε, μπέρδεψε τον Γλύκο, αλλά, τελικά, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός αφού η μπάλα πέρασε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις ο Κουλούρης έγινε κάτοχος της μπάλας στο σημείο του πέναλτι, όμως, το γυριστό σουτ που έπιασε ήταν χλιαρό και δεν ανησύχησε τον Ερνάντεζ.

Ο MVP

Ο Ουσέρο, ο οποίος κατάπιε την μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, οδηγώντας τον Αστέρα σε μία σημαντική νίκη

Η Απογοήτευση

Από τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολη η επιλογή γιατί οι περισσότεροι παίκτες του "Δικεφάλου" ήταν κακοί. Επιλέγουμε, πάντως, Νάτχο και Λάζαρ, γιατί από τους δύο αυτούς ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλες απαιτήσεις και σήμερα ήταν φάντασμα του ευατού τους

Στατιστικά Αγώνα

1 Goal 0
1 Ασίστ 0
11 Τελικές Προσπάθειες 13
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 9
5 Κεφαλιές 1
6 Αποκρούσεις 4
25 Επεμβάσεις 7
20 Κλεψίματα 13
12 Φάουλ 14
5 Οφσάιντ 0
2 Κόρνερ 7
43 Λάθη 45
6/14 Γεμίσματα 6/29
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ