STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Βέροια 2-0

Αστέρας Τρίπολης - Βέροια 2-0
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης, χάρη σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο που σκόραρε με τους Μάσα (35') και Μπαράλες (38'), κατάφερε να νικήσει 2-0 τη Βέροια και να φτάσει τους 24 βαθμούς, διατηρώντας το εντός έδρας αήττητο.

Όντας θιασώτης του "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός", ο Αστέρας Τρίπολης καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο τον αγώνα με τη Βέροια στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, φτάνοντας τους 24 βαθμούς.

Οι Αρκάδες επιβλήθηκαν εύκολα με 2-0, διατήρησαν το εντός έδρας αήττητο με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες και αποσπάστηκαν τρεις πόντους από την ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο, που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με σουτ του Μάσα στο 35', για να έρθει μια υπέροχη κεφαλιά του Μπαράλες στο 38', που διαμόρφωσε το 2-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Στο 80', ο Μάσα είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους, που συνεχίζουν τις "υψηλές πτήσεις" και την... ενόχληση στους "μεγάλους" του πρωταθλήματος.

Την Τετάρτη (17/12) για την 15η αγωνιστική, ο Αστέρας παίζει στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό, ενώ η Βέροια υποδέχεται στην πρωτεύουσα της Ημαθίας τη Νίκη Βόλου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος

Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης, Χρυσούλα Κουρομπύλια

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Κουρμπέλης, Τιέ Μπι, Γιαννιώτας (62΄Μουνάφο), Φερνάντες (86' Μουκάμ), Μάσα, Πάρα (27' Μπαράλες).

ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Καλί, Όστοϊτς, Μπράβο, Βέρτζος, Βάθκεθ, Μπατιόν, Μπεν, Ντουμίτρου (67' Μπαργκάν), Καλτσάς (60' Εσπάρθα), Κάμπορα (60' Βούκιτς).

Γκολ: 35' Μάσα, 38' Μπαράλες

Κάρτες: 43' Μπράβο, 53' Καλτσάς, 72' Λούι, 75' Βέρτζος, 88' Καλί

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Γερές "βάσεις" νίκης έβαλε από το πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης, που προηγήθηκε με 2-0 της Βέροιας στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", κάνοντας πολύ πιο απλά τα πράγματα για την συνέχεια. Οι γηπεδούχοι είχαν την ουσία, "χτύπησαν" εις διπλούν σε ένα τρίλεπτο και έριξαν στο καναβάτσο την ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο, που ήταν δύσκολο να αντιδράσει.

Πολύ καλός ρυθμός στα πρώτα λεπτά, καλή φάση με τον Φερνάντες στο 4' για τους Αρκάδες και τον Καντιμοίρη να ενεργεία αποτελεσματικά, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν γρήγορα στις αντεπιθέσεις, προκειμένου να απειλήσουν την εστία του Κοζίτσκι. Στο 20', ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε φάουλ του Καλτσά, για να... κατεβάσουν στροφές οι δυο ομάδες μετέπειτα.

Την ηρεμία... διέκοψε μια "τρίλεπτη καταιγίδα" των παικτών του Στάικου Βεργέτη. Στο 35', ο Μάσα με δεξί σουτ έπειτα από μπαλιά του Κουρμπέλη άνοιξε το σκορ, ενώ στο 38' με υπέροχη κεφαλιά ο Μπαράλες από σέντρα του Τσοκάνη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έφτασε τα έξι γκολ φέτος. Ο φορ του Αστέρα είχε μπει νωρίτερα στον αγώνα, αντικαθιστώντας τον τραυματία Πάρα. Πλέον, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για την "Βασίλισσα του Βορρά".

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας ουδέποτε κινδύνεψε και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου. Ο ρέφερι από τη Χίο ελέγχεται για μια περίπτωση που ο Μπαράλες ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Όστοϊτς στο 55', ενώ στο 62' ο Φερνάντες σούταρε άουτ από καλή θέση. Ακολούθησαν δυο ακόμη φάσεις με τους Τιέ Μπι και τον Γκοϊάν (αμφότερες στο 65').

Ο Αστέρας πίεσε για ένα τρίτο γκολ και στο 80' ο Μάσα είχε "γλυκό" σουτ στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη, ενώ ο γκολκίπερ της Βέροιας ενήργησε αποτελεσματικά στο πλασέ του Μπαράλες (83'). Η Βέροια ήταν ακίνδυνη μπροστά, δεν πίστεψε ποτέ ότι μπορούσε να αλλάξει κάτι στο ματς, με τον Καντιμοίρη να αποκρούει και το δεξί πλασέ του Μάσα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Αστέρα ήταν πολύ όμορφο. Πολύ καλή σέντρα του Τσοκανή, εξαιρετική κεφαλιά του Μπαράλες, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και τελικά πέρασε την γραμμή του τέρματος. Ένα γκολ που έβαλε "ταφόπλακα" στα όνειρα των φιλοξενούμενων για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο διαιτητής

Ίσως υπάρχει πέναλτι σε ανατροπή του Μπαράλες από τον Όστοϊτς στο 55', αλλά ήταν δύσκολη φάση. Από 'κει και πέρα, ο Γιάχος ήταν κοντά στις φάσεις, σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Ντουμίτρου στο 28', πολύ σωστά έδειξε κίτρινη στον Καλτσά στο 53' για θέατρο σε προσπάθειά του να πάρει πέναλτι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μάσα έκανε εξαιρετικό αγώνα και ήταν απολαυστικός, αποτελώντας τον MVP της αναμέτρησης. Πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, είχε ένα δοκάρι στο 80', ενώ παραλίγο να σκοράρει και στο 93', αλλά δεν το επέτρεψε ο εξαιρετικός Καντιμοίρης. Από κοντά και ο Μπαράλες, που μπήκε αλλαγή στο 27' και λίγο μετά κατάφερε να σκοράρει με εξαιρετική κεφαλιά, αποτελώντας διαρκή "πονοκέφαλο" για την άμυνα της Βέροιας.

Μας άρεσε

Η συνέπεια του Αστέρα Τρίπολης που έχει μάθει να παίρνει τα παιχνίδια που πρέπει. Ο Στάικος Βεργέτης "χτίζει" νοοτροπία μεγάλης ομάδας που καταφέρνει να παίρνει τα "must win" ματς και να μένει στα υψηλά κλιμάκια του πίνακα. Οι γηπεδούχοι παραμένουν αήττητοι στην έδρα τους, φτάνοντας εύκολα σε ένα ακόμη τρίποντο και δείχνοντας πως στοχεύουν (και φέτος) ψηλά.

Δεν μας άρεσε

Η Βέροια "κατέρρευσε" μέσα σε λίγα λεπτά και μετά δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Έχουμε συνηθίσει αλλιώς φέτος την ομάδα του Γκρανέρο και απογοήτευση στην Τρίπολη, χάνοντας εύκολα από τον Αστέρα. Λίγα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι, αρκετά κενά πίσω για την 'Βασίλισσα του Βορρά".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ