STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - SKODA Ξάνθη 2-1

Αστέρας Τρίπολης - SKODA Ξάνθη 2-1
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε 2-1 της Ξάνθης με πανομοιότυπα γκολ των Γιαννιώτα και Μάσα, φτάνοντας στην πρώτη εντός έδρας νίκη απέναντι στους Ακρίτες. Μείωσε με πέναλτι ο Κλέιτον, που πάντως δεν υπήρχε.

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και για τον Αστέρα Τρίπολης ήταν αρκετά... βαριά αυτή που είχε "χτιστεί" με αντίπαλο την Ξάνθη στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν 2-0 και πανηγύρισαν την πρώτη εντός έδρας νίκη τους απέναντι στους Ακρίτες, φτάνοντας τους 28 βαθμούς, την ώρα που η ομάδα του Λουτσέσκου έμεινε στους 24.

Δυο γκολ-καρμπόν πέτυχαν οι Αρκάδες με τους Γιαννιώτα (7') και Μάσα (58') από ισάριθμα διωξίματα των Σανκαρέ και Μουκάμ, που κατέληξαν να είναι... ασιστ για τους δυο σκόρερ της ομάδας του Στάικου Βεργέτη, που επανήλθε στις νίκες μετά την ισοπαλία στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό.

Η Ξάνθη μπήκε στο ματς με την... βοήθεια του Κουκουλάκη, ο οποίος είδε χέρι του Μουκάμ στο 80', το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει, με τον Κλέιτον να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα. Λίγα πράγματα πάντως από τους φιλοξενούμενους που προερχόταν από το εμφατικό 4-2 απέναντι στον Παναθηναϊκό και ηττήθηκαν δίκαια μέσα στο "απόρθητο Κάστρο" του Αστέρα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Χρήστος Ακρίβος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τιέ Μπι (69' Μουνάφο), Κουρμπέλης, Γιαννιώτας, Μάσα, Μπαράλες (38' Μουκάμ), Φερνάντες (83' Ζησόπουλος).

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Λισγάρας (46' Γούτας), Παπαστεριανός (77' Φλίσκας), Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος, Βασιλακάκης (77' Κομεσίδης).

Γκολ: 6' Γιαννιώτας, 58' Μάσα / 81' (πεν.) Κλέιτον

Κάρτες: 7' Καρυπίδης, 35' Γκοϊάν, 57' Τιέ Μπι, 74' Λουσέρο, 75' Μπέρτος, 85' Φλίσκας, 88' Κομεσίδης, 92' Κοζίτσκι

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και ο Αστέρας Τρίπολης φρόντισε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Ξάνθη να μπει σε θέση οδηγού και να ορίσει ο ίδιος τη μοίρα της αναμέτρησης. Μόλις στο έκτο λεπτό, λοιπόν, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γιαννιώτα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το διώξιμο... ασίστ του Σανκαρέ, βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Ιδανικό ξεκίνημα για τους Αρκάδες απέναντι σε μια ομάδα που παραδοσιακά τους "πονοκεφαλιάζει".

Ο ίδιος παίκτης δοκίμασε το πόδι του και στην φάση του 17' ύστερα από σέντρα που βγήκε από τα αριστερά, αλλά αυτή την φορά δούλεψαν σωστά τα αντανακλαστικά του γκολκίπερ της Ξάνθης. Από 'κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Κοζίτσκι, θέλοντας να φέρουν το παιχνίδια στα ίσια.

Οι Ομπόντο (37') και Λουσέρο (43') είχαν δυο καλές στιγμές για την ομάδα της Θράκης, με τον Αστέρα να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 38', με τον Μουκάμ να παίρνει την θέση του τραυματία Μπαράλες. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι και όλα ήταν ανοιχτά για το δεύτερο μέρος στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν... ζωηρά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που ευτύχησε να σκοράρει στο 58' με τον Μάσα, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη μετά το διώξιμο του Μουκάμ και με πλασέ έγραψε το 2-0. Πλέον, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για την Ξάνθη, που αδυνατούσε να απειλήσει τον Κοζίτσκι.

Μέχρι που φτάσαμε στο 80' και το πέναλτι που υπέδειξε ο Κουκουλάκης σε χέρι του Μουκάμ, το οποίο πάντως δεν υπήρχε, με τον Κλέιτον να σκοράρει από την άσπρη βούλα, μειώνοντας για την ομάδα του Λουτσέσκου. Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν ενδιαφέρον, καθώς η διαφορά ήταν μόλις ένα γκολ, εντούτοις οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν κάποια φάση και το 2-1 παρέμεινε ως το φινάλε της αναμέτρησης.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Αστέρα ήταν παρόμοιο με το πρώτο, αν και το διώξιμο του Μουκάμ έγινε από την άμυνα και όμως βγήκε μια εξαιρετική μπαλιά για τον Μάσα, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη και πλάσαρε ιδανικά με το δεξί.

Αστέρας Τρίπολης - SKODA Ξάνθη 2-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Κουκουλάκης τα πήγαινε αρκετά, μέχρι την στιγμή που έδωσε πέναλτι για χέρι του Μουκάμ. Ήταν σε καλή θέση και όμως είδε παράβαση του άσου του Αστέρα Τρίπολης, με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει, αφού το χέρι ήταν κολλημένο στο σώμα και δεν φαίνεται καν να ακουμπά η μπάλα εκεί.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γιαννιώτα, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ, ταλαιπώρησε την άμυνα της Ξάνθης και ήταν δραστήριος σε όλο το παιχνίδι. Είχε ανάγκη αυτό το τέρμα ο νεαρός άσος, που το πανηγύρισε δεόντως. Ο Βεργέτης έχει ανάγκη τον καλό Γιαννιώτα, καθώς είναι παίκτης με δυνατότητες.

Αστέρας Τρίπολης - SKODA Ξάνθη 2-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Η συνέπεια και ο χαρακτήρας του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος ξέρει να παίρνει τα "must win" παιχνίδια του. Κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε καλό μομέντουμ, έφτασε δίκαια στο τρίποντο, διατήρησε αήττητη την έδρα του, έσπασε μια "κατάρα" οκτώ ετών στην Αρκαδία και πέρασε τρίτος με +2 από τον Παναθηναϊκό, αν και έχει ματς περισσότερο.

Δεν μας άρεσε

Θα περιμέναμε να είχε περισσότερο κόσμο το γήπεδο σε αυτό το παιχνίδι, που ήταν το τελευταίο για το 2014. Ο Αστέρας πηγαίνει εξαιρετικά, παίζει καλή μπάλα, αντίπαλος ήταν μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση και που αποτελεί "κακό δαίμονα" για τους Αρκάδες, άρα υπήρχε εξτρά κίνητρο. Και όμως, η εικόνα στις εξέδρες δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ