STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 1-0

Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Ο Ματίας Ιγκλέσιας σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τον Αστέρα και χάρισε στην ομάδα της Τρίπολης το τρίποντο κόντρα στον Πλατανιά. Οφσάιντ ο Σανκαρέ στη φάση του γκολ, δεν δόθηκε πέναλτι στους Κρητικούς στις καθυστερήσεις.

Δύο ώρες μετά τη νίκη του Παναιτωλικού, ο Αστέρας επιβλήθηκε με 1-0 του Πλατανιά στην Τρίπολη και επέστρεψε στην 4η θέση της βαθμολογίας έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία έναντι της ομάδας του Αγρινίου.

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Ματίας Ιγκλέσιας στο 60ο λεπτό (στο πρώτο του ματς στο αρχικό σχήμα μετά τη μεταγραφή του), με το γκολ όμως αυτό να μην έπρεπε να μέτρησει καθώς ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ ο Σανκαρέ που είχε ενεργή συμμετοχή στη φάση.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς και την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα ωστόσο ο Πλατανιάς ήταν αρκετά αξιόπιστος αμυντικά και δυσκόλεψε τους παίκτες του Βεργέτη, ενώ στις καθυστερήσεις φωνάζει δικαιολογημένα για πέναλτι που θα μπορούσε να κερδίσει σε απλωμένο χέρι του Σανκαρέ.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Αστέρας διεύρυνε το φετινό αήττητό του εντός έδρας έχοντας πλέον 7 νίκες και 4 ισοπαλίες, με τον Πλατανιά στον αντίποδα να φτάνει τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες και να αγνοεί τη χαρά της νίκης στα πέντε τελευταία ματς.

Σημείωνεται πως στα έξι συνολικά ματς μεταξύ των δύο ομάδων, οι Αρκάδες έχουν το "πάνω χέρι", καθώς μετρούν 5 νίκες (3 σε ισάριθμα εντός έδρας) ενώ υπάρχει και 1 ισοπαλία.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Καιρός: Αραιή συννεφιά

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης, Γεώργιος Γεωργιάδης

Τέταρτος: Ιωάννης Καμπαξής

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Γιαννιώτας (77' Τορμένα), Ρόλε (58' Πάρα), Μάσα, Μπαράλες (89' Ζησόπουλος)

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μαχλελής (67' Τετέ), Δημήτρης, Μενδρινός, Μαχαμάτ, Ζαραδούκας (75' Μιλούνοβιτς), Κάσιο (56' Τσουράκης), Αγκιλέρα, Τόρες

Γκολ: Ιγκλέσιας (60')

Κίτρινες κάρτες: Γκοϊάν (63'), Τσοκάνης (64'), Μάσα (90+1'), Κοζίτσκι (90+5') / Τετέ (90+5')

Δείτε το Live της αναμέτρησης.

Το ματς

Λίγες αλλά κάλες φάσεις περιελάμβαναν τα πρώτα 45 λεπτά στην αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Πλατανιά, με τους Αρκάδες να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους αλλά να δυσκολεύονται να βρουν πολλούς ελεύθερους χώρους χάρη στην καλοστημένη αμυντική διάταξη των Κρητικών.

Μετά από το πρώτο δεκάλεπτο όπου κυριάρχησαν τα λάθη και για τις δύο ομάδες αλλά και την άστοχη κεφαλιά το Μπαράλες στο 13', ο... αμυνόμενος Πλατανιάς ήταν αυτός που είχε την πρώτη πιο επικίνδυνη φάση στο παιχνίδι: ο Κουλιμπαλί δοκίμασε φιλόδοξο σουτ πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοζίτσκι.

Ο Αστέρας συνέχιζε να υπερτερεί στην κατοχή και λίγο πριν το ημίωρο (29') είχε την πρώτη του μεγάλη φάση. Ο Μάσα κατέβασε με εξαιρετικό τρόπο τη μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ από θέση αριστερά, με τον Ολίμπα να αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Λίγα λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτας προσπάθησε από τα δεξιά αυτή τη φορά να "τρυπήσει" την άμυνα του Πλατανιά (οι παίκτες του Αστέρα έκαναν κυρίως τις επιθέσεις τους από τα άκρα) όμως το σουτ του κόντραρε πάνω στον Μαχαμάτ, για να έρθει στο 43' η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους και να ανήκει στους Κρητικούς.

Ο Κοζίτσκι έκανε λανθασμένη έξοδος και ο Ιτούα δέχτηκε το "δώρο" πιάνοντας την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, με τη μπάλα να φεύγει ωστόσο λίγο άουτ! Στο 45' ο Ολίμπα μπλόκαρε την γυριστή κεφαλιά του Μπαράλες, για να λήξει έτσι το πρώτο μέρος με τον Αστέρα να έχει να επιδείξει 5 τελικές προσπάθειες (3 εντός εστίας) έναντι 3 (καμία εντός εστίας) του Πλατανιά.

Ο Αστέρας αποφάσισε να αφήσει το παιχνίδι της αναμονής και της υπομονής και να μπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο δεύτερο μέρος και δικαιώθηκε για αυτή την προσέγγιση καθώς μετά από ένα τέταρτο μεγάλης πίεσης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Ο Ολίμπα πραγματοποίησε φανταστική επέμβαση στο 50' όταν έδιωξε σε κόρνερ με το δεξί του χέρι την κεφαλιά του Μπαράλες (μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε από τα αριστερά) και στο 54' είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ μετά από νέα κεφαλιά του Αργεντινού φορ, ωστόσο στο 60' δεν μπόρεσε να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.

Απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Μπαράλες αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Σανκαρέ έκανε την προβολή στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Ιγκλέσιας την έστειλε στα δίχτυα για να χριστεί σκόρερ στην πρώτη του εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα της ομάδας της Τρίπολης.

Το γκολ αυτό δεν έπρεπε ωστόσο να μετρήσει, καθώς ο Σανκαρέ που συμμετείχε ενεργά στη φάση ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ τόσο την ώρα που έγινε η σέντρα όσο και στην κεφαλιά του Μπαράλες.

Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Αμέσως μετά το γκολ ο Πλατανιάς ανελαβε πρωτοβουλίες στο παιχνίδι και έκανε τον Κοζίτσκι να αισθανθεί απειλή στο 68' όταν απέκρουσε με δυσκολία το απευθείας φάουλ του Τόρες.

Η πίεση όμως που προσπάθησε να ασκήσει η ομάδα της Κρήτης εξασθένησε σταδιακά, με τους παίκτες του Αστέρα να επιδιώκουν και να πετυχαίνουν να ρίξουν το ρυθμό και στα υπόλοιπα λεπτά το παιχνίδι να παίζεται κυρίως στο χώρο του κέντρου και μακριά από τις δύο εστίες.

Στο 86' ο Αστέρας φλέρταρε με το δεύτερο γκολ όμως ο Ολίμπα απέκρουσε την κεφαλιά του Μάσα, ενώ στο 92' ο κίπερ των Κρητικών είπε και πάλι "όχι", αυτή τη φορά σε τετ α τετ με τον Πάρα!

Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Το ματς ακροβατούσε πάνω σε τεντωμένο σχοινί και στο 94' θα μπορούσε να έρθει η ισοφάριση με τον Πλατανιά όμως ο διαιτητής Θάνος δεν έδειξε πέναλτι σε χέρι του Σανκαρέ μέσα στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα και έτσι έμεινε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Αστέρα στο 60ο λεπτό. Τόσο γιατί ο Ματίας Ιγκλέσιας πανηγύρισε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της νέας του ομάδας όσο και επειδή το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει από τη στιγμή που ο Σανκαρέ που συμμετείχε στη φάση (έδωσε την ασίστ στον σκόρερ) είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ.

Ο διαιτητής

Στις δύο σημαντικότερες φάσεις του αγώνα ο διαιτητής Θάνος δεν πήρε σωστές αποφάσεις όπως τουλάχιστον έδειξε ο τηλεοπτικός φακός και άφησε με αρκετά παράπονα τους παίκτες του Πλατανιά. Ο Σανκαρέ ήταν εμφανώς ακάλυπτος στη φάση του γκολ του Αστέρα ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν πρωταγωνιστής και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού με το χέρι που έκανε στη μεγάλη περιοχή της ομάδας όπου όμως δεν υποδείχτηκε η παράβαση από τον άρχοντα του ματς.

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Ο Μπαράλες δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως για 89 λεπτά (έγινε αλλαγή από τον Ζησόπουλο) "έβγαλε το λάδι" στους αμυντικούς του Πλατανιά. Έπαιρνε πάντα σωστές θέσεις μέσα στην περιοχή και ήταν διαρκής πηγή κινδύνων για την εστία του Ολιμπά.

Μας άρεσε

Ο Κεβίν Ολιμπά. Δεν φέρει ευθύνη για τη φάση του γκολ καθώς νικήθηκε από κοντά ενώ πραγματοποίησε 2 σούπερ εντυπωσιακές αποκρούσεις. Προσέθεσε μία ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν μας άρεσε

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης όπου ο ρυθμός ήταν εξαιρετικά χαμηλός. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν εντελώς μπλοκαρισμένοι από την άμυνα του Πλατανιά με αποτέλεσμα να έχουν σε 45 λεπτά μόλις μία σημαντική ευκαιρία, αυτή με το σουτ του Μάσα στο 29' που υποχρέωσε τον Ολιμπά να επέμβει. Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο απελευθερωμένα και προσέφεραν καλύτερο θέαμα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ