STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 3-0

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 3-0
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε τρία γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ και πήρε μία σπουδαία νίκη με 3-0. Δύο γκολ ο Γιαννιώτας, παράπονα για τη διαιτησία ο δικέφαλος.

Ποιο ντέρμπι; Ο Αστέρας έκανε περίπατο απέναντι στον ΠΑΟΚ στο υποτιθέμενο μεγάλο ματς της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τη διαφορά ταχύτητας των μεσοεπιθετικών τους απέναντι σε μία πολύ αργή και με τραγικά λάθη άμυνα, έφτασαν στο άνετο 3-0 (παρότι ο Ιτάνζ έπιασε πέναλτι στο 0-0) που δημιουργεί την πιθανότητα να υπάρξει αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν να λένε για σοβαρά παράπονα από τον Καλογερόπουλο και τον δεύτερο βοηθό του Τσολάκη στην αρχή του αγώνα, αλλά με τέτοια απόδοση και αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Ο Αστέρας σκαρφάλωσε, από την πλευρά του έστω και προσωρινά στην τρίτη θέση, αφού είχε έναν καταπληκτικό Γιαννιώτα και πολύ καλούς τους περισσότερους από τους συμπαίκτες του. Στο φινάλε με τον Μάσα θα μπορούσε να κάνει και το 4-0, αλλά τελικά ο Καλογερόπουλος έδωσε οφσάιντ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:"Θ. Κολοκοτρώνης"

Αστέρας Τρίπολης:Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Μουνάφο (89' Τίε Μπι), Ζησόπουλος, Μάσα, Ρόλε (65' Κουρμπέλης), Γιαννιώτας (80' Παντελιάδης), Μπαράλες

ΠΑΟΚ:Ιτάνζ, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας (59' Παπαδόπουλος), Τζανδάρης (69' Kίτσιου), Μαντούρο, Γκολάσα (40' Μακ), Σαλπιγγίδης, Περέιρα, Αθανασιάδης

Γκολ:9', 45' Γιαννιώτας, 30'Σανκαρέ

Κάρτες:6' Τζανδάρης, 27' Μπαράλες, 37' Σκόνδρας, 52' Ρόλε, 70' Γιαννιώτας, 77' Μαντούρο, 85' Κουρμπέλης, 87' Αθανασιάδης

Διαιτητής:Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 3-0.

Ξεκίνημα με ευκαιρία

Μόλις στο 3' ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Μπαράλες. Ο Μάσα ντρίμπλαρε τον Σκόνδρα, έβγαλε μία πολύ επικίνδυνη σέντρα, ο Τζαβέλλας έχασε τον Αργεντίνο επιθετικό του Αστέρα, του οποίου η κεφαλιά, ωστόσο, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Χαμένο πέναλτι-φάντασμα

Στο 6' ο Ζησόπουλος συνεργάστηκε με τον Γιαννιώτα και ο Τζανδάρης τον μάρκαρε στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο Καλογερόπουλος, όμως, με την βοήθεια του βοηθού του υπέδειξε πέναλτι, ωστόσο, το μαρκάρισμα του μέσου του ΠΑΟΚ στον Ζησόπουλο γίνεται εκτός περιοχής!Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαράλες, αλλά ο Σαρλ Ιτάνζ μπλόκαρε την μπάλα, αφού η εκτέλεσή του Αργεντίνου ήταν πολύ κακή.

Σκόραρε ο Γιαννιώτας, φωνάζει ο ΠΑΟΚ

Δύο λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι του Μπαράλες ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με τον Γιαννιώτα. Ο πρώην παίκτης του Άρη έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή του ΠΑΟΚ, και με έναν "κεραυνό" έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του Γιαννιώτα στο κοντρόλ της μπάλας στην αρχή της φάσης.

4-4-2 ο ΠΑΟΚ, πίσω ο Αστέρας

Αμέσως μετά το γκολ του Γιαννιώτα ο Αστέρας Τρίπολης οπισθοχώρησε και ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Άγγελος Αναστασιάδης άλλαξε το σύστημά της ομάδας του από 4-3-3 σε 4-4-2 με τον Σαλπιγγίδη δεξιά, τον Γκολάσα αριστερά και τον Αθανασιάδη δίπλα από τον Περέιρα στην κορυφή.Στο 23' η αλλαγή αυτή φάνηκε, αφού ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά με τον Περέιρα, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα οι αμυντικοί του Αστέρα δεν απομάκρυναν σωστά την μπάλα, ο Αθανασιάδης σούταρε, αλλά ο Σανκαρέ κατάφερε την τελευταία στιγμή να αλλάξει πορεία στην μπάλα και να την στείλει κόρνερ.

Δεύτερο γκολ για τον Αστέρα

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο λόγο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0. Ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ, οι αμυντικοί του "Δικεφάλου" δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα, η οποία έφτασε στον αμαρκάριστο Καλίφα Σανκαρέ, ο οποίος με προβολή από κοντά νίκησε το Ιτάνζ.

Ευκαιρία με Γκολάσα

Η άμυνα του Αστέρα Τρίπολης δεν "πατούσε" καλά κι αυτό φάνηκε σε ακόμη μία φάση. Στο 32' ο Κοσίτσκι δεν συνεννοήθηκε σωστά με τους αμυντικούς του, βγήκες, έδιωξε την μπάλα με τον κεφάλι, ο Γκολάσα έγινε κάτοχός της, σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στην κενή εστία των γηπεδούχων.

Τρικυμία

Σε κάκιστη μέρα ήταν και η άμυνα του ΠΑΟΚ, η οποία ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Κάθε επίσκεψη του Αστέρα στα καρέ του Ιτάνζ ήταν ευκαιρία. Στο 34' ο Καμερουνέζος πορτιέρο έκανε τραγική έξοδο, έχασε την μπάλα, η οποία έφτασε στον Σανκαρέ, που σούταρε με τη μία σε κενή εστία, αλλά την τελευταία στιγμή ο Στέφανος Αθανασιάδης έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Αλλαγή πριν το ημίχρονο για ΠΑΟΚ

Στην προσπάθειά του να σώσει ό,τι σώζεται ο Αναστασιάδης πέρασε στο 40' στον αγώνα τον Ρόμπερτ Μακ, στην θέση του Εγιάλ Γκολάσα, ο οποίος ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να παίξει ως αριστερό χαφ.

Στα αποδυτήρια με μεγάλη ευκαιρία

Στο 44' ο Αστέρας έχασε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 3-0 και να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Ο Γιαννιώτας συνεργάστηκε άψογα με τον Μπαράλες, μπήκε στην περιοχή σέντραρε για τον Μάσα, ο οποίος με ένα γυριστό σουτ πήγε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Ιτάνζ τον σταμάτησε.

Ρεσιτάλ Γιαννιώτα και 3-0

Η τραγική εικόνα της άμυνας του ΠΑΟΚ όλη τη σεζόν έκανε όσο σε κανένα άλλο γήπεδο την εμφάνισή της στο "Θ. Κολοκοτρώνης". Στο 45' ο Ρατς δεν υπολόγισε σωστά, ο Γιαννιώτας έφυγε στην πλάτη του Ρουμάνου, πλάσαρε και πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό του κάνοντας το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ του ημιχρόνου.

Ευκαιρία με Μακ

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο δεύτερο μέρος με τον Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος πέρασε τον Σανκαρέ με έξυπνο τρόπο, αλλά το πλασέ του ήταν κακό με αποτέλεσμα ο Κοζίτσκι να μπλοκάρει την μπάλα. ΑΠό τα πρώτα λεπτά, πάντως, της επανάληψης, φάνηκε ότι ο Αστέρας θα δώσει χώρους στον ΠΑΟΚ με στόχο να "χτυπήσει" στην κόντρα.

Όλα για όλα από Άγγελο

Ο Αναστασιάδης βλέποντας ότι οι παίκτες του δεν μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Αστέρα τα έπαιξε όλα για όλα. Πέρασε στον αγώνα τον Παπαδόπουλο στην θέση του Σκόνδρα, και τον Κίτσιου στην θέση του Τζανδάρη με στόχο να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή. Όμως, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς απογοητευμένοι από την εξέλιξη του αγώνα, κάτι που φαινόταν στις ενέργειές τους.Αντίθετα, ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των "ασπρόμαυρων" και κατάφερνε αρκετά συχνά να γίνει επικίνδυνος στην κόντρα.

Κακό ματς και λήξη

Αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα μέχρι το τέλος του, αφού ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Αστέρας κατάφεραν να κάνουν κάτι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με εξαίρεση το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Μάσα στις καθυστερήσεις. Έτσι, η ομάδα της Αρκαδίας πέτυχε μία μεγάλη νίκη με εμφατικό τρόπο, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το χειρότερό του φετινό παιχνίδι και δικαίως ηττήθηκε.

Η φάση του αγώνα

Το 1-0! Αν εκεί δεν υπήρχε γκολ, ίσως ο ΠΑΟΚ προλάβαινε να συνέλθει κάπως και να έχει μία άλλη εικόνα στο παιχνίδι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γιανννιώτας έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων και αποθεώθηκε από τον κόσμο του Αστέρα όταν αντικαταστάθηκε.

O διαιτητής

Πολύ κακός ο Καλογερόπουλος, δημιούργησε δικαιολογημένα παράπονα στον ΠΑΟΚ, τα οποία όμως... βυθίστηκαν στο ναυάγιο του "Δικεφάλου". Ο δεύτερος βοηθός του, Τσολάκης, έκανε λάθος στο πέναλτι, όπως και στο 27' που σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Μπαράλες. Κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Μάσα στο τέλος.

Μας άρεσε

Η τακτική που επέλεξε να παίξει ο Αστέρας με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του.

Δεν μας άρεσε

Η μία ακόμη απόδειξη ότι ο ΠΑΟΚ περνά παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, μοιάζει "ξεζουμισμένος" και χωρίς καθόλου από την ενέργεια που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ