STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον ΠΑΟΚ με 1-0 για την τελευταία αγωνιστική των play-offs της Super League, με το "Δικέφαλο" να ολοκληρώνει απογοητευτικά τη σεζόν.

Με το απόλυτο κοντράστ ολοκληρώθηκαν τα πλέι οφ στην Τρίπολη. Οι γηπεδούχοι πήραν με τον Ιγκλέσιας στο 77΄ τη νίκη και το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa, ενώ ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τελευταίος και ετοιμάζεται για προετοιμασία μετά από ολιγοήμερες διακοπές.

Ακόμη και τα θαύματα για να γίνουν πρέπει να τα προκαλέσεις Κι ο φετινός ΠΑΟΚ το μόνο που προκαλεί είναι οίκτο. Παρότι στην Τρίπολη εμφανίστηκε πιο παθιασμένος και με νεύρο (που έφθασε σε μερικές περιπτώσεις τα άκρα) η συνολική εικόνα του δεν άλλαξε δραματικά.

Δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ, δεν έγινε ιδιαίτερα απειλητικός και έτσι ο Αστέρας που διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το ματς κατάφερε να σιγουρέψει το μηδέν παθητικό και με τον Ιγκλέσιας να πάρει στο τέλος και τη νίκη, πετυχαίνοντας τη δεύτερη σερί παρουσία του στους ομίλους του Europa League.Στα αξιοσημείωτα, η παρουσία μόλις 25 οπαδών του ΠΑΟΚ στις κερκίδες-απόδειξη της απαξίωσης με την οποία αντιμετωπίζεται ο Δικέφαλος από τους οπαδούς του το τελευταίο διάστημα και η αψυχολόγητη ενέργεια του Κλάους στο πρώτο ημίχρονο να κλαδέψει από πίσω τον Γιαννιώτα (ο Βοσκάκης του χαρίρστηκε με κίτρινη).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ
1. Παναθηναϊκός 15
2. Αστέρας Τρίπολης 10
3. Ατρόμητος 8
4. ΠΑΟΚ 4

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Θ. Κολοκοτρώνης


Αστ. Τρίπολης:Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Μουνάφο, Μπαντιμπανγκά (61' Ιγκλέσιας), Κουρμπέλης (87' Αλόκο), Μπαράλες, Ρόλε, Γιαννιώτας (75' Τσοκάνης)


ΠΑΟΚ:Ιτάνζ, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Τζιόλης (82' Πόζογλου), Κίτσιου, Μακ, Παπαδόπουλος (70' Περέιρα), Κουλούρης (59' Σαββίδης), Αθανασιάδης


Γκολ:77' Ιγκλέσιας
Κάρτες:6' Τζαβέλλας, 17' Κουρμπέλης, 28' Κίτσιου, 33' Αθανασιάδης, 35' Τζιόλης, 35' Σανκαρέ
Αποβολές:90+ Κουρμπέλης, 90+ Σανκαρέ, 90+ Αθανασιάδης


Διαιτητής:Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ενδεκάδα με ερωτηματικά

Ο Γεωργιάδης εξέπληξε άπαντες με το αρχικό σχήμα που επέλεξε να παρατάξει, αφού τοποθέτησε στον αγωνιστικό χώρο τρεις καθαρόαιμους επιθετικούς, τους Αθανασιάδη, Κουλούρη και Παπαδόπουλο, αφήνοντας εκτός τον Περέιρα, χωρίς να συντρέχει λόγος τραυματισμού, πλαισιωμένους από τον Μακ και μόνο δύο χαφ, τους Τζιόλη και Κίτσιου.

Πρώτη φάση με σουτ του Μακ

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά μπορεί να είχε ρυθμό, αλλά δεν είχε καθόλου φάσεις. Ο Αστέρας προσπαθούσε, κυρίως, να αναπτυχθεί με τον ταχύτατο Γιαννιώτα από τα δεξιά και ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε να βρει διαδρόμους από τον άξονα. Επρεπε να φτάσουμε στο 13' για να σημειωθεί, λοιπόν, η πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Μακ σούταρε από πλάγια θέση και ο Κοσίσκι απέκρουσε με υπερένταση.

Σωτήρας ο Σκόνδρας

Ο Αστέρας έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 23'. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρόλε και λάθος γύρισμα του Τζαβέλλα η μπάλα κατευθύνθηκε προς την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά πάνω στη γραμμή ο Σκόνδρας κατάφερε να την απομακρύνει και να σώσει τον Δικέφαλο.

Ξανά απειλή με Μακ

Πρωταγωνιστής και στην δεύτερη επικίνδυνη φάση που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ήταν ο Ρόμπερτ Μακ. Ο Παπαδόπουλος τροφοδότησε τον Σλοβάκο πλάγια στο ύψος της περιοχής, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή του Κοσίσκι, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ενα "χλιαρό" σουτ του Ρόλε, που μπλόκαρε εύκολα ο Ιτάνζ, ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Επέλαση Μακ, σουτ Παπαδόπουλου

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να κάνει την ύστατη προσπάθεια, προκειμένου να αποφύγει την τελευταία θέση των πλέι οφ. Στο 52' ο Δικέφαλος απείλησε, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Μακ, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Παπαδόπουλο. Το σουτ, όμως, του έμπειρου επιθετικού, υπό καλές προϋποθέσεις, ήταν άτσαλο, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.

Επικίνδυνη κεφαλιά του Μπαράλες

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε φανεί ιδιαίτερα στο ματς, στο 60' παραλίγο να χριστεί σκόρερ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε, ο Αργεντινός έπιασε γυριστή κεφαλιά, όμως, η μπάλα πέρασε έξω.

Εκπληκτική εκτέλεση από τον Ιγκλέσιας

Ο Αστέρας, τελικά, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 77' με τον Ιγκλέσιας, ο οποίος είχε περάσει στο γήπεδο λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο Αργεντινός βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, προχώρησε και με πανέμορφο τεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Ιτάνζ γράφοντας το τελικό 1-0. Ενα αποτέλεσμα που σφράγισε την παρουσία των Αρκάδων στους ομίλους του Europa League της επόμενης σεζόν.

Το φινάλε

Το παιχνίδι έκλεισε με ένα μονοκόματο σουτ του Αθανασιάδη στις καθυστερήσεις από το ύψος της περιοχής, που πέρασε άουτ, στην τελευταία φάση της αγωνιστικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ...

Η φάση του αγώνα

Η φάση που ο Μακ χάνει στο πρώτο ημίχρονο μόνος απέναντι στον Κοσίσκι. Αν σκόραρε εκεί ίσως ννα είχε άλλη εξέλιξη ο αγώνας.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γιαννιώτας πήρε σχεδόν όλες τια κάρτες των παικτών του ΠΑΟΚ και ήταν μόνιμη απειλή για την εστία του Ιτάνζ.

O διαιτητής

Κακός διαιτητής ο Βοσκάκης αργός στις αποφάσεις του, χαρίστηκε στον Κλάους και γενικώς δεν επέβαλε την ηρεμία με τις αποφάσεις του.

Μας άρεσε

Η ωριμότητα των παικτών του Αστέρα που διαχειρίστηκαν το ματς όπως ακριβώς χρειαζόταν για να διασφαλίσουν την πρώτη θεση.

Δεν μας άρεσε

Η αψυχολόγητη, αλλά όχι πρωτόγνωρη ενέργεια του Κλάους να κάνει ένα πολύ σκληρό τάκλιν από πίσω στον Γιαννιώτα για το οποίο ο Βοσκάκης του χαρίστηκε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ