STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 0-1

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 0-1
Μαρίν, Βάλλας, Φλίσκας, πανηγυρική INTIME SPORTS

Σε ένα ματς που οι δύο ομάδες διεκδικούν θέση στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης περιόδου, η Ξάνθη έκανε μεγάλο διπλό μέσα στην Τρίπολη και πλέον είναι ισόβαθμη στην 5η θέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έμειναν τρίτοι οι γηπεδούχοι

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες στην Τρίπολη με το τελικό σκορ να αδικεί τον Αστέρα. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη στο πρώτο μέρος θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά τελικά κράτησαν με ευκολία το υπέρ τους σκορ μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τσιώλης έκανε αλλαγές, άφησε την ομάδα του με ένα αμυντικό χαφ, έκλεισε τους Ακρίτες στην περιοχή τους, αλλά βρήκε μπροστά του έναν εκπληκτικό Λοντίγκιν που δικαιολόγησε επάξια της "σειρήνες" ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από την Τούμπα και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 28η αγωνιστική της Superleague.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος

Βοηθοί: Μπαλτάς, Σταυρουλάκης

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Τσαμπούρης, Κοντοές, Ουσέρο, Άλβαρες (Περόνε 46'), Φραγκουλάκης (Ναβάρο 46'), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Λένσε (Καλατζής 66')

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παΐτο Φλίσκας, Ντιέ (Πρίττας 61'), Μαρσελίνιο (Πλατέλλας 75'), Μαρίν (Μάνταλος 86'), Ντάνι, Σολτάνι

Γκολ: Φλίσκας 17' (0-1)

Κίτρινες κάρτες: Μπαρτολίνι 55', Λοντίγκιν 74', Βάλλας 76', Ουσέρο 82', Ντάνι 93', Ράγιος 94' + 95' (κοκ.)

Ανασκόπηση αγώνα

Μπορεί το ενδιαφέρον να ήταν κυρίως από την πλευρά του Αστέρα για να πιάσει τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση, αλλά και η αδιάφορη Ξάνθη απομακρυσμένη από την ζώνη του υποβιβασμού, με 35 βαθμούς έριχνε κλεφτές ματιές στην 5η θέση των πλέιοφ.

Από την αρχή προειδοποίησε

Με την έναρξη του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που έδειχνε ικανή να φτάσει πιο εύκολα στο γκολ. Σουτ του Μαρίν στο 5', ο Μπαντής έδιωξε σε κόρνερ στην πρώτη φάση του αγώνα.

Ο Αστέρας φάνηκε να σοβαρεύεται και να πηγαίνει το παιχνίδι στην εστία του Λοντίγκιν, αλλά ο Μαρίν στο 15' είχε τεράστια ευκαιρία για το 0-1 μετά από πάσα του Μαρσελίνιο. Τετ α τετ με τον Μπαντή από το πέναλτι, η μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι όμως ανέβασαν κατακόρυφα τον ρυθμό του και στο 17' ο Φλίσκας με ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του κέρδισε τις κόντρες και αφού βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπαντή, έκανε το πλασέ και άνοιξε το σκορ, 0-1.

Ο Σάκης Τσιώλης έβαλε τις φωνές στους μέσους του που "πουλούσαν" την μπάλα τόσο εύκολα με αποτέλεσμα να δεχτεί η ομάδα του το γκολ. Από το 25' ο Αστέρας πίεσε περισσότερο και στο 26' ο Ουσέρο έπιασε την κεφαλιά, ο Λοντίγκιν όμως ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ράγιος, λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν, ενώ πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο ίδιος παίκτης με ατομική ενέργεια, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ της ακριτικής ομάδας έδιωξε με γροθιές. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε με διαφορετικό πρόσωπο και από το 46΄που απείλησε με σουτ του Ράγιος ξεκίνησε άγριο "σφυροκόπημα" στην περιοχή της Ξάνθης. Σε όλη την διάρκεια της επίθεσης των γηπεδούχων ο Λοντίγκιν ήταν σταθερός και ενέπνεε ασφάλεια στους συμπαίκτες του.

Η μεγάλη φάση του Αστέρα ήρθε στο 67' με τον Περόνε, όταν από κόρνερ ο Αργεντινός έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πήγε στην απέναντι πλευρά λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι με την άμυνα των φιλοξενούμενων να διώχνει στην συνέχεια τον κίνδυνο.

Τα λεπτά περνούσαν ο Αστέρας έμπαινε στην περιοχή της Ξάνθης, τακουνάκια, γυρίσματα χωρίς τελικό αποδέκτη και η αγωνία στο κατακόρυφο για τους φιλάθλους της γηπεδούχο ομάδας.

Η μεγάλη φάση ήρθε και πάλι με τον Ράγιος ο οποίος με ατομική ενέργεια, έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ αλλά ο Λοντίγκιν με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση του αγώνα, ο Περόνε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην ρίζα του δοκαριού στο 92'. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση.

Ο MVP της αναμέτρησης

Σε πολύ καλή μέρα για την Ξάνθη όλη της η μεσοεπιθετική γραμμή αλλά κυρίως ο Μαρίν που δημιουργούσε πονοκέφαλο στην άμυνα του Αστέρα. Φυσικά ο Λοντίγκιν του δευτέρου ημιχρόνου κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

Ο αδύναμος κρίκος

Το κακό πρώτο ημίχρονο της άμυνας και του κέντρου του Αστέρα Τρίπολης ήταν ικανό για την εξέλιξη του τελικού αποτελέσματος.

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 1
0 Ασίστ 0
12 Τελικές Προσπάθειες 6
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
3 Κεφαλιές 0
1 Αποκρούσεις 9
12 Επεμβάσεις 36
14 Κλεψίματα 27
17 Φάουλ 12
3 Οφσάιντ 2
10 Κόρνερ 2
64 Λάθη 64
11/47 Γεμίσματα 3/11
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ