STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρ. - Ατρόμητος 1-0

Αστέρας Τρ. - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Το πρώτο γκολ του Αστέρα στα πλέι-οφ του ήταν αρκετό για να κερδίσει με 1-0 τον Ατρόμητο και να ανέβει στη δεύτερη θέση. Σκόρερ ο Κουρμπέλης στο 66' μετά από λάθος του Γκορμπούνοφ (videos)

Τα δύο τελευταία ματς στο Κολοκοτρώνης ανάμεσα σε Αστέρα και Ατρόμητο είχαν λήξει με 1-0 υπέρ των Αρκάδων χάρη σε γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες. Η τριλογία του 1-0 συνεχίστηκε και σήμερα στην Τρίπολη με "χρυσό" σκόρερ αυτή τη φορά τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο Έλληνας αμυντικός χαφ "ντύθηκε" Μπαράλες καθώς σε εκτέλεση φάουλ του Νίκο στο 66' εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Γκορμπούνοφ και με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στους κιτρινομπλέ.

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Αστέρα στα πλέι-οφ, έφτανε όμως- πέρα από τη νίκη- να τον ανεβάσει και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Πλέον, μετά και την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη κρατά την τύχη για την απευθείας θέση στους ομίλους του Europa στα χέρια της. Αντίθετα το όνειρο απομακρύνθηκε για τον Ατρόμητο που δεν έχει ακόμα νίκη στο μίνι πρωτάθλημα.

Βαθμολογία πλέι-οφ: Παναθηναϊκός 14, Αστέρας 6, ΠΑΟΚ 4, Ατρόμητος 2

5η αγ.: ΠΑΟ-Αστέρας, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 6η αγ.: Αστέρας-ΠΑΟΚ, Ατρόμητος-ΠΑΟ

Γήπεδο:Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητές: Τριτσώνης, Μπαλτάς, Ευθυμιάδης

Αστέρας (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (71' λ.τ. Ζησόπουλος), Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Κουρμπέλης (77' λ.τ. Αλόκο), Ιγκλέσιας, Ρόλε (63' Μούκαμ), Νίκο, Γιαννιώτας, Μπαράλες.

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Νάστος, Κατσουράνης, Δημούτσος, Αγκουαζί (69' Ναπολεόνι), Καραμάνος (77' Παπάζογλου), Ούμπιντες (72' Μπρίτο), Μαρσελίνιο.

Γκολ:66' Κουρμπέλης

Κίτρινες: 27' Παντελιάδης, 54' Νίκο, 68' Κουρμπέλης, 90+2' Θεοδωρόπουλος - 4' Δημούτσος, 59' Κιβρακίδης, 81' Κοντοές

Δείτε το live της αναμέτρησης Αστέρας-Ατρόμητος από τον Γιώργο Χριστοφόρου

Ανασκόπηση αγώνα

O Aστέρας προσπάθησε να μπει δυνατά στην αναμέτρηση όπως κάνει σε κάθε παιχνίδι στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Απείλησε νωρίς με τον Ιγκλέσιας σε στημένη φάση (3'), αλλά γρήγορα φάνηκε στο χορτάρι τόσο η απουσία του Μάσα στη δημιουργία, όσο και η απουσία ενέργειας στο σύνολο των παικτών του Στάικου Βεργέτη. Ο Ατρόμητος με τρεις αμυντικογενείς παίκτες στα χαφ βραχυκύκλωσε τον αντίπαλό του με αποτέλεσμα ο Γκορμπούνοφ να περάσει ένα ήσυχο πρώτο ημίχρονο.

Αντίθετα, ο Θεοδωρόπουλος χρειάστηκε να φωνάξει "παρών" όπως στη φάση του Μασελίνιο στο 22' όπου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Από τις 6 τελικές των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, οι 5 πήγαν στην εστία αναγκάζοντας τον πορτιέρε των Αρκάδων να επέμβει. Στο άλλο τέρμα κατέληξαν οι 2 από τις 5 τελικές, χωρίς ωστόσο να ακουστεί το "αχ" από τους λίγους φιλάθλους στο γήπεδο. Η κατοχή μπάλας σχεδόν μοιρασμένη (51-49%), χαρακτηριστικό της εμφάνισης των γηπεδούχων οι οποίο συνήθως "πνίγουν" στο σπίτι τους, τους αντιπάλους από νωρίς. Αξιοσημείωτα και τα μόλις τρία φάουλ των φιλοξενούμενων μετά από 45 λεπτά.

Στην επανάληψη η κούραση έκανε την εμφάνισή της και στο στρατόπεδο του Ατρόμητου και το παιχνίδι όδευε προς δύο αποτελέσματα: Είτε ένα ακόμα 0-0, είτε νίκη με 1-0 για την ομάδα που θα άνοιγε το σκορ. Τελικά συνέβη το δεύτερο καθώς στο 66' ο Αστέρα "χτύπησε" σε στημένη φάση με τον Κουρμπέλη. Είχε προηγηθεί η κίνηση-ματ του Βεργέτη ο οποίος στο 63' έβγαλε τον Ρόλε που είχε παραδώσει πνεύμα, πέρασε τον Μουκάμ και έφερε σε θέση 10αριού τον πιο ξεκούραστο Νίκο. Ο τελευταίος ανέλαβε άμεσα τα στημένα και στο πρώτο του ανάγκασε τον Γκορμπούνοφ σε τραγική έξοδο την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Κουρμπέλης.

Μετά το 1-0 ο Νίκος Νιόπλιας προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, την ώρα που ο Βεργέτης έχανε τον ένα παίκτη μετά τον άλλο (σ.σ. αποχώρησαν τραυματίες οι Λούι, Κουρμπέλης). Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να απειλήσει πέρα από μία κεφαλιά του Ναπολεόνι στο 89', με τον Αστέρα να πανηγυρίζει στο τέλος μία σπουδαία νίκη. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ίδιες τελικές (11-11) και μοιρασμένη κατοχή μπάλας.

Η φάση του αγώνα

Σε ένα κλειστό παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες, φάση του αγώνα δεν μπορεί να είναι άλλη από το γκολ. Ο Κουρμπέλης "ντύθηκε" Μπαράλες στο 66' και έδωσε στον Αστέρα τη νίκη.

Αστέρας Τρ. - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Καλή διαιτησία του Τριτσώνη, χωρίς λάθη και με δικαιολογημένες όλες τις κίτρινες κάρτες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Νίκο "πήρε" τη φανέλα με "10" μετά την αποχώρηση του Ρόλε, κράτησε περισσότερo την μπάλα και την μοίραζε σωστά. Είχε τελικές και φυσικά την ασίστ στον Κουρμπέλη.

Αστέρας Τρ. - Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Θεοδωρόπουλος είχε θέματα μέσα στη σεζόν ωστόσο το "μηδέν" στην άμυνα του Αστέρα στα τρία τελευταία ματς έχει την υπογραφή του. Σταθερός και σήμερα.

Δεν μας άρεσε

Κάτι κουρασμένα παλικάρια! Ο Αστέρας- στο 54ο του παιχνίδι στη σεζόν- απλά δεν μπορούσε. Στην επανάληψη... κλάταραν και οι φιλοξενούμενοι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ