STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 στο ντέρμπι της 5ης θέσης

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσιλιανίδης στο 29' έδωσε προβάδισμα στον Αστέρα, με τη σέντρα ο Κάστρο ισοφάρισε για την Ξάνθη και ο Ζίβκοβιτς με σωτήριες επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο πρωταγωνίστησε στο τελικό 1-1 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Για την 20η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, ο Αστέρας υποδέχθηκε την Ξάνθη στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", στο ντέρμπι της 5ης θέσης, με τις δύο ομάδες (συν τον Πανιώνιο) να έχουν από 27 βαθμούς.

Ο Σάββας Παντελίδης είχε ξανά στη διάθεση του Τριαντάφυλλο Πασαλίδη, που εξέτισε την τιμωρία του, όχι όμως και τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο που δηλώθηκε να εκτίσει σε αυτό το ματς την ποινή του. Εκτός έμεινε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Αρκάδων, Ναμπίλ Ζααντί. Σε σχέση με την 19άδα της προηγούμενης αγωνιστικής, ο Ζήσης πήρε τη θέση του αποχωρήσαντα Γκοντό.

Στην αποστολή του ματς συμπεριλήφθηκαν οι Αθανασιάδης, Τσιφτσής, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπέρτος, Κώτσιρας, Σελίν, Χριστόπουλος, Ζήσης, Κυριακόπουλος, Ντουντού, Τόνσο, Μουνάφο, Ισνάλντο, Μαντιντά, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Καλτσάς και Μανιάς.

Αστέρας και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 στο ντέρμπι της 5ης θέσης

Στη διάθεση του Μίλαν Ράσταβατς ήταν ξανά ο Χόρχε Κασάδο που εξέτισε την ποινή του, όχι όμως και ο Λουσέρο που βρίσκεται στη λίστα των τραυματιών.

Ζίβκοβιτς, Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Σιλά, Κασάδο, Λισγάρας, Φλίσκας, Μελιόπουλος, Σβάρνας, Καμαρά, Ντε Λούκας, Μεχία, Φασίδης, Τριάδης, Κίκε, Μπρίτο, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ και Κάστρο, ήταν οι εκλεκτοί του Σέρβου τεχνικού για το ντέρμπι με φόντο την 5η θέση κόντρα στον Αστέρα.

Αστέρας και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 στο ντέρμπι της 5ης θέσης

Μέσα σε ένα λεπτό διαμορφώθηκε το τελικό 1-1 στην Τρίπολη. Με τον Τσιλιανίδη να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 29' και τον Κάστρο να απαντά για τους φιλοξενούμενους στο 30'.

Στο 75' και το 90+4' χρειάστηκαν δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις του Ζίβκοβιτς για να μην αλλάξει το σκορ στην αναμέτρηση.

Άντεξε στην Τρίπολη η Ξάνθη

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (ΕΠΣ Κορινθίας)

Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης (ΕΠΣ Αιτ/νιας), Αντώνιος Σινιοράκης (ΕΠΣ Χανίων)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σελίν (90' Ματιντά), Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (46' Ισνάλντο), Κυριακόπουλος (46' Καλτσάς), Τόνσο, Μανιάς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας, Σιλά (57' Κασάδο), Μεχία, Καμαρά, Κίκε (73' Γέντρισεκ), Φασίδης (61' Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

Γκολ: 29' Τσιλιανίδης / 30' Κάστρο

Κάρτες: 41' Σελίν, 90+1' Ιγκλέσιας / 42' Λισγάρας, 45' Μουνάφο, 46' Σιλά, 70' Κίκε, 71' Μπρίτο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" στο ξεκίνημα του. Ο Αστέρα ήθελε να πιέσει ψηλά και η Ξάνθη να κρατήσει χαμηλά το τέμπο της αναμέτρησης κρατώντας την μπάλα. Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κυλούσαν δίχως να σημειώνονται φάσεις στις δύο περιοχές, με τα λάθη και την τακτική να κυριαρχούν.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ... G/G

Τίποτα στο ματς δεν προδίκαζε τι θα συμβεί στο δίλεπτο 29'-30'. Από εκτέλεση κόρνερ του Τόνσο, ο Ιγκλέσιας με καρφωτή κεφαλιά απείλησε την εστία του Ζίβκοβιτς, που έσωσε σε πρώτο χρόνο αλλά ήρθε ο Τσιλιανίδης να σκοράρει στην επαναφορά για το 1-0 στην Τρίπολη.

Με τη σέντρα, ο Σιλά βρήκε την κίνηση του Κάστρο στην περιοχή και ο Αργεντινός με καλό άλμα και κεφαλιά - δυναμίτη, νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Η στατιστική εικόνα του αγώνα μετά τα πρώτα 45 λεπτά:

Αστέρας και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 στο ντέρμπι της 5ης θέσης

Στην ανάπαυλα οι Τσιλιανίδης και Κυριακόπουλος έμειναν στα αποδυτήρια, με τους Καλτσά και Ισνάλντο να μπαίνουν στο ματς για τους γηπεδούχους. Οι ίδιοι έντεκα ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους.

Με πολλές στημένες φάσεις, κακό ρυθμό στο ματς και τον Ράσταβατς σταδιακά να παίζει τα χαρτιά του από τον πάγκο, κύλησε το πρώτο εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Στο 64' ο Μανιάς και στο 69' ο Μπρίτο είχαν από μια καλή στιγμή να σκοράρουν και οι Αρκάδες από το 75' ανέβασαν την πίεση τους στην άμυνα της Ξάνθης, ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα τους στην αναμέτρηση.

Σε εκείνο το λεπτό ο Μανιάς δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ζίβκοβιτς, ακολούθησαν τρεις ακόμη τελικές του Έλληνα φορ και μια του Τόνσο μέσα σε πέντε μόλις λεπτά, με τους Ακρίτες να απαντούν στο 83', όταν ο Αθανασιάδης "κατέβασε" το σουτ του Καμαρά εκτός περιοχής.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε εντυπωσιακά στην κεφαλιά του Ισνάλντο, στερώντας τη νίκη στον Αστέρα.

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στην Τρίπολη:

Αστέρας και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 στο ντέρμπι της 5ης θέσης

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 75' ο Καλτσάς έβγαλε τετ-α-τετ τον Μανιά, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή αλλά νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς, στη φάση που μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του αγώνα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ορθή η διαχείριση που έκανε στο ματς, τόσο στη φιλοσοφία των υποδείξεων του, όσο και στον πειθαρχικό έλεγχο. Σωστές οι κάρτες που έδειξε, όπως και η απόφαση του να συνεχιστεί το ματς στην φάση του 47', αφού η μπάλα δεν φαίνεται να χτυπά στο χέρι του Σιλά. Καλοί και οι βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ζίβκοβιτς με τις επεμβάσεις του στο 75' και το 90+4' κράτησε όρθια την Ξάνθη στην Τρίπολη, μαζί και τον βαθμό για την ομάδα του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κάστρο σκόραρε με εξαιρετική κεφαλιά για την ισοφάριση της ομάδας του, κέρδισε δύο κίτρινες από τους Σελίν και Μουνάφο, ταλαιπώρησε σε ουκ ολίγες φάσεις την αντίπαλη άμυνα. Κράτησε σωστά τη μπάλα, κέρδισε φάουλ και χρόνο για τους συμπαίκτες του, αποτέλεσε διαρκή πηγή κινδύνου για την εστία του Αθανασιάδη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Πολλά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Σελίν στο ματς, κυρίως από τον Κάστρο. Έχασε πολλές φάσεις ο στόπερ του Αστέρα, είχε αντιδράσεις σε λανθασμένο χρόνο, με κακές αποφάσεις σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Τα άκουσε σε 2-3 περιπτώσεις από τον προπονητή του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ