STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, 2-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός καλπάζει προς τον τίτλο μετά και τη νίκη του στα Πηγάδια με σκορ 2-0 επί της Ξάνθης, που έχασε αήττητο 11 αγώνων. Ιντέγε (38') και Μιλιβόγεβιτς (89') τα γκολ νίκης. Εγκληματικό μαρκάρισμα του Λισγάρα στον Σεμπά, έβαλε φωτιά στο ματς.

Ένα ντέρμπι κορυφής, έξω από τα συνηθισμένα, φιλοξενήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο "Ξάνθη Arena", όπου η 2ης της βαθμολογίας Ξάνθη φιλοξένησε τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Οι Ακρίτες του Ραζβάν Λουτσέσκου προέρχονταν από ένα εντυπωσιακό σερί 5 επιτυχιών (αλλά και αήττητο 11 αγώνων) και απέναντι στους Πειραιώτες το κίνητρο ήταν διπλό: να κερδίσουν τον πρωταθλητή των 6 τελευταίων διοργανώσεων και παράλληλα να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν την διαφορά τους από τις ομάδες που τους καταδιώκουν στην βαθμολογία.

Οι Πειραιώτες έμπαιναν στο ματς με τη διαφορά στο +9 στην κορυφή του πίνακα κατάταξης και μετά από δύο σερί νίκες με ανατροπή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Για τους γηπεδούχους, απουσίες σημαντικές ήταν αυτές των Μπαξεβανίδη, Λάζιτς και Ντε Λούκας, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στην διάθεση τους παίκτες όπως οι Ελιουνούσι, Ελαμπντελαουί, Καρντόσο, Ντομίνγκες, Πάρντο (οδεύει στο γαλλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ναντ) αλλά και τους Ντα Κόστα, Ρομαό που είναι στο Κόπα Άφρικα. Την ίδια στιγμή θα διεξαγόταν μια παράλληλη μάχη, αυτή των Γιουνές - Ιντέγε, πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος.

Άλμα τίτλου στα Πηγάδια

Γήπεδο: "Ξάνθη Arena"

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (ΕΠΣ Αθηνών), Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας)

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (71' Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (82' Ορφανίδης), Ουάλας (74' Παπαστεριανός), Λισγάρας, Καμαρά.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (90+2' Μπουχαλάκης), Φορτούνης (84' Ανδρούτσος), Μαρίν (66' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.

Γκολ: - / 38' Ιντέγε, 89' Μιλιβόγεβιτς

Κάρτες: 50' Γιουνές, 60' (απευθείας κόκκινη) Λισγάρας / 60' Μποτία, 60' (απευθείας κόκκινη) Σεμπά

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Χωρίς διάθεση να ρισκάρει κάτι στο ξεκίνημα του αγώνα, μπήκε η Ξάνθη στον αγωνιστικό χώρο. Με διπλή ζώνη άμυνας και πίεση που ξεκινούσε 4-5 μέτρα κάτω από το κέντρο, οι γηπεδούχοι ήθελαν να χαλάσουν την πρώτη πάσα του Ολυμπιακού, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη του. Η ομάδα του Λουτσέσκου κάλυπτε σωστά τον χώρο στον άξονα, ήθελε να στείλει τους "ερυθρόλευκους" στο πλάι του γηπέδου και να μην επιτρέψει κατά μέτωπο απειλή για την εστία του Ζίβκοβιτς.

Το πρόβλημα για την Ξάνθη, που πόνταρε στις κόντρα επιθέσεις για να βρει γκολ, ήταν πως αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και είχε υποχρεωθεί σε παθητικό παιχνίδι στο περισσότερο διάστημα του αγώνα.

ΓΙΟΥΝΕΣ - ΙΝΤΕΓΕ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ "2"

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να έχει σταθερά πάνω από 70% κατοχή μπάλας μετά το 20λεπτο, όμως δεν έβρισκε λύσεις από το πλάι απέναντι στην καλά οχυρωμένη Ξάνθη. Είχε όμως υπομονή στο παιχνίδι του, δεν εκβίαζε καταστάσεις και σε μια από τις λίγες περιπτώσεις που βρήκε δημιουργία κάθετα, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Φιγκέιρας από δεξιά γύρισε κάθετα στον Μιλιβόγεβιτς, ο Σέρβος μέσος τροφοδότησε κάθετα τον Σεμπά, η μπάλα ήρθε στον Ιντέγε και ο Νιγηριανός με αριστερό μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 0-1 στο 38'.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Ιντέγε στο 7' και τον Βιάνα στο 18', ο Ολυμπιακός είχε χάσει νωρίτερα την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, ενώ ο Λεάλι στο 10' βγήκε από την εστία του σταματώντας μια επικίνδυνη κόντρα της Ξάνθης, που στο 16' είχε την καλή φάση με την κεφαλιά του Γιουνές που έφυγε άουτ. Ο Τυνήσιος κλώτσησε την ισοφάριση στο 45', όταν σε γύρισμα του Σολτάνι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας των Πειραιωτών. Οι τελικές ήταν 3(0) - 8(4) στο ημίχρονο και η κατοχή μπάλας στο... 27% - 73%.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΚΛΙΝ ΛΙΣΓΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΡΡΑΞΗ

Από σέντρα του Λουσέρο στο 52', ο Βασιλακάκης τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ. Η Ξάνθη με την έναρξη του δεύτερου μέρους ήθελε να πιέσει ψηλότερα και ήταν υποχρεωμένη να πάρει περισσότερα ρίσκα για να φτάσει στην ισοφάριση.

Το ματς πήρε φωτιά στο 57', όταν ο Λισγάρας έκανε εγκληματικό μαρκάρισμα στον Σεμπά, γεγονός που προκάλεσε σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο. Αποβλήθηκε ο στόπερ της Ξάνθης για το τάκλιν, ο Σεμπά που πεσμένος με το χέρι απώθησε τον Σολτάνι και ο Μποτία είδε την κίτρινη κάρτα του Μάνταλου για αδιευκρίνιστο λόγο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ) EUROKINISSI SPORTS
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάνταλος δεν είδε το χτύπημα του Σολτάνι στο 63' στο πρόσωπο του Μιλιβόγεβιτς (ούτε σταμάτησε το ματς ως όφειλε, όταν παίκτης πέφτει στο έδαφος με χτύπημα στο κεφάλι) και ακολούθως μια ακόμη κεφαλιά του Βασιλακάκη από σέντρα του Τριάδη έφυγε άουτ. Η... μανούρα που προκλήθηκε από το μαρκάρισμα του Λισγάρα και τις κόκκινες που ακολούθησαν, χάλασε τη συγκέντρωση του Ολυμπιακού, με την Ξάνθη να έχει ένα τέταρτο παιχνιδιού με την μπάλα κυρίως στα πόδια της και τους Πειραιώτες να έχουν βασικό μέλημα το μηδέν στην άμυνα.

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Ο Ολυμπιακός σταδιακά ανέκτησε την ηρεμία του, διάβασε σωστά τα νέα δεδομένα του αγώνα, προσαρμόστηκε και με τον αρχηγό του "κλείδωσε" μια πολύ μεγάλη νίκη στα Πηγάδια. Ο Μιλιβόγεβιτς με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζίβκοβιτς, γράφοντας το 0-2 στο "Ξάνθη Arena". Οι "ερυθρόλευκοι" πρόσθεσαν τρεις πολύτιμους βαθμούς στην συγκομιδή τους και μοιάζουν ασταμάτητοι στην πορεία για το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δυστυχώς αυτό που θυμάται πρώτα κανείς από το παιχνίδι είναι το σοκαριστικό τάκλιν του Λισγάρα στον Σεμπά. Το ευτύχημα είναι πως ο Βραζιλιάνος έφυγε όρθιος από το γήπεδο...

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Στη φάση του 9ου λεπτού και το χέρι του Χατζητερζόγλου μέσα στην περιοχή (εξ επαφής η κεφαλιά του Ιντέγε, απλωμένο το χέρι του αμυντικού) έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στη φάση της σύρραξης έχασε... επεισόδια και απέβαλλε τους Λισγάρα, Σεμπά, ενώ κιτρίνισε τον Μποτία για λόγο αδιευκρίνιστο. Στο 63' δεν τιμώρησε το χτύπημα του Σολτάνι στον Μιλιβόγεβιτς και δεν σταμάτησε ως όφειλε το παιχνίδι από τη στιγμή που υπάρχει παίκτης πεσμένος με χτύπημα στο κεφάλι... Ειδικά αυτή τη φάση είναι απορίας άξιο γιατί την έχασε. Άφησε με πολλά παράπονα τους φιλοξενούμενους, παρά το υπέρ τους 2-0.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ψύχραιμος, σκληροτράχηλος και ουσιαστικός. Κυριάρχησε στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ήταν αυτός που "καθάρισε" για τον Ολυμπιακό με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89ο λεπτό.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε άψογα προετοιμασμένος αγωνιστικά και ψυχολογικά για το τι θα συναντήσει στα Πηγάδια. Με υπομονή αλλά και σκληράδα όταν χρειάστηκε, έφυγε νικητής από την αναμέτρηση χωρίς επί της ουσίας να κινδυνέψει σοβαρά σε κάποιο διάστημα του παιχνιδιού.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Λισγάρας έκανε το εγκληματικό τάκλιν, τουλάχιστον το κατάλαβε αμέσως, σήκωσε το χέρι του και δεν αντέδρασε στις διαμαρτυρίες των παικτών του Ολυμπιακού. Αντίθετα κάποιοι από τους συμπαίκτες του έσπευσαν να... ζητήσουν και τον λόγο από τους "ερυθρόλευκους".

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ