STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ασταμάτητοι Μπεν και Πανιώνιος, 1-0 τον Ηρακλή

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος με το γκολ του Μπεν νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή, παραμένει μόνος δεύτερος και συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία του στη φετινή Super League. Με 10' από το 32ο λεπτό ο "Γηραιός", έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Πασά στο 88'.

Δεν σταματά πουθενά ο "Ιστορικός". Ακόμη και στην κακή του ημέρα, ο Πανιώνιος καταφέρνει και παίρνει αυτό που θέλει. Στη Νέα Σμύρνη, για την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής της Super League, οι "κυανέρυθροι" νίκησαν με 1-0 τον Ηρακλή, χάρη στο έκτο φετινό γκολ του Μπεν.

Το πάλεψε με ο,τι είχε και δεν είχε ο "Γηραιός", ο οποίος έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 32ο δεύτερο λεπτό λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Σαραμαντά. Σπουδαία ευκαιρία για ισοφάριση στο 88ο λεπτό, με τον Πασά να αστοχεί με κενή εστία και τον Γιαννιώτη εξουδετερωμένο.

Τρίτη διαδοχική νίκη για τον Πανιώνιο μετά τις αντίστοιχες επί των Ξάνθης και Βέροιας. Τρίτη διαδοχική εντός έδρας νίκη, μετά από αυτές απέναντι σε Παναιτωλικό και Ξάνθη. Αήττητος από τις 15 Οκτώβρη στη Νέα Σμύρνη, όταν και είχε χάσει 0-2 από τον Ολυμπιακό. Από τότε έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

Μπεν λαμπρός τον οδηγεί

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος

Βοηθοί: Εμμανουήλ Καλφάκης, Βασίλειος Νικολακάκης

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (60' Λάμπρου), Σαββίδης (85' Καθάριος), Φούντας (77' Μαχμούτοβιτς), Μπεν

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Στάμου (28' Ζιαμπάρης), Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης (83' Πασάς), Ιντζόγλου, Γροντής (46' Καραγκούνης), Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Περόνε

Γκολ: 39' Μπεν

Κάρτες: 90'+1΄Ρισβάνης, 90'+3΄Σιώπης, 90'+6' Βλάχος, 90'+7' Μπεν / 32' (απευθείας κόκκινη) Ζιαμπάρης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης. Τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Λεοζίνιο έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Περόνε, ο Γιαννιώτης "μυρίστηκε" τη φάση, βγήκε με τα πόδια κι απομάκρυνε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Ο Περόνε έβγαλε στον Λεοζίνιο, ο Βραζιλιάνος κέρδισε τις κόντρες, αλλά η ντρίμπλα δεν του βγήκε και κόπηκε στην περιοχή του Πανιωνίου.

Στο πέμπτο λεπτό, ο Βλάχος από τα δεξιά έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα, ο Μπεν ήταν μόνος του στο κέντρο της άμυνας του Ηρακλή και έπιασε την κεφαλιά, η οποία ήταν κακή δεδομένης της θέσης στην οποία βρέθηκε.

Στο 8', ο Μπεν από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Χουάντερσον απέκρουσε, ο Σαββίδης επιχείρησε το βολ-πλανέ στην κίνηση, αλλά δεν έπιασε μπάλα, παρά μόνο... αέρα.

Στο 12ο λεπτό, ο Κόρμπος μετά από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Χουάντερσον απομάκρυνε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα (13'), ο Μπεν έκανε εξαιρετική κίνηση, άδειασε δύο αμυντικούς του Ηρακλή, έκανε και το σουτ στην κίνηση, ο Χουάντερσον ούτε αυτή τη φορά επέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.

Στο 24', ο Βλάχος βγήκε από τα δεξιά, με ντρίμπλα συνέκλινε προς το κέντρο, έκανε και το σουτ με το αριστερό, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Χουάντερσον.

Πέντε λεπτά αργότερα (29'), ο Ζιαμπάρης έκανε λάθος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Μπεν την έκλεψε, τροφοδότησε τον Φούντα, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Χουάντερσον, αλλά ο Βραζιλιάνος τον νίκησε.

Στο 32ο λεπτό, άλλαξε η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων. Ο Σαραμαντάς μπήκε επικίνδυνα πάνω στον Σιώπη και ο Δημήτρης Θάνος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 39', ήρθε το γκολ για τον Πανιώνιο, όταν ο Σιώπης έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά στον Μπεν, ο Αφρικανός έκανε την ντρίμπλα και γύρισε προς τα πίσω, έκανε το σουτ, η μπάλα κοντράρε στο σώμα του Ζιαμπάρη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Ο ρυθμός ακολούθησε φθίνουσα πορεία στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο να κάνει αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και τον Ηρακλή να μην μπορεί να ακολουθήσει και να απειλήσει τη γηπεδούχο ομάδα. Στο 67ο λεπτό, ο Περόνε προσπάθησε με πλασέ από μακριά να κρεμάσει τον Γιαννιώτη. Καλή έμπνευση από τον Αργεντινό, όχι άσχημη εκτέλεση και η μπάλα άουτ.

Στο 78ο λεπτό, ο Λεοζίνιο έκανε τις ντρίμπλες, έβγαλε τη σέντρα, ο Μοντέιρο έκανε το τακουνάκι, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Χουάντερσον εκτέλεσε το φάουλ, ο Περόνε έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Πασάς με κενή εστία και εξουδετερωμένο τον Γιαννιώτη δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Είναι τρεις, αυτές που μπορούν να ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία. Η πρώτη είναι, ασφαλώς, η φάση του γκολ του Μπεν. Γιατί ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Πανιωνίου, που έκρινε την αναμέτρηση. Η δεύτερη είναι η αποβολή του Σαραμαντά. Αν είχε κάποιες ελπίδες ο Ηρακλής, αυτές ελαχιστοποιήθηκαν μετά το αριθμητικό μειονέκτημα. Σίγουρα, όμως, η ευκαιρία του Πασά. Στο 88ο λεπτό με κενή εστία έχασε σπάνια ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Το μαρκάρισμα του Σαραμαντά στον Σιώπη ήταν επικίνδυνο και ο Θάνος ενήργησε με το γράμμα του νόμου και απέβαλε τον πρώτο. Ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι σε μια επαφή του Στάμου με τον Μπεν. Ναι μεν ο πρώτος έβαλε τα χέρια του, αλλά ο δεύτερος έπεσε εύκολα και αυτό μπορεί να ξεγέλασε τον ρέφερι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μπεν γιατί ήταν αυτός που με δικό του γκολ έκρινε την αναμέτρηση. Σε εξαιρετική φόρμα ο Αφρικανός πέτυχε το έκτο του γκολ (σ.σ με τη βοήθεια της κόντρας στον Ζιαμπάρη), τα τέσσερα εξ' αυτών στο 2017. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Χουάντερσον. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ, ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίον η εστία του παραβιάστηκε μόνο μια φορά.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πανιώνιος δεν "έβγαλε μάτια", αλλά πήρε ακόμη μία νίκη. Ο "Ιστορικός" πραγματοποιεί ξέφρενη πορεία στην τρέχουσα σεζόν και δείχνει ότι δεν θα αφήσει έτσι εύκολα τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη. Δε σταματά να μας εκπλήσσει η ομάδα της Νέας Σμύρνης και δεν φαίνεται με ποιο τρόπο δεν θα είναι στην πεντάδα. Πραγματικά άθλος αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Σάββας Παντελίδης. Αναγκαστική αλλαγή πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, αποβολή Ζιαμπάρη, κι όμως κράτησε τον Ηρακλή να παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Σαραμαντάς με την ανόητη ενέργεια του πάνω στον Σιώπη, ενέργεια που προκάλεσε και την αποβολή του. Ο Ηρακλής έδινε ακόμη έναν υπερ πάντων αγώνα, το σκορ ήταν στο 0-0 και ουσιαστικά "κρέμασε" την ομάδα του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ