STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ασταμάτητη και δεύτερη η Ξάνθη, 3-1 τον Ηρακλή

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη με πρωταγωνιστές τους Γιουνές και Τριάδη επιβλήθηκε με 3-1 επί του Ηρακλή και βρίσκεται μόνη δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα της Super League.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης η Ξάνθη ήταν το απόλυτο φαβορί απέναντι στον Ηρακλή των πολλών προβλημάτων. Οι παίκτες του γηραιού για περίπου μία ώρα πάλεψαν το παιχνίδι, προβλημάτισαν τους γηπεδούχους, ωστόσο η ποιότητα των Γιουνές και Τριάδη έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Ξάνθης.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 με τον Ηρακλή να αφήνει χώρους στην Ξάνθη και έχοντας σαφέστατο στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Έτσι, η αναμέτρηση κρίθηκε στη δεδομένη ποιότητα ορισμένων παικτών του Λουτσέσκου. Ο Γιουνές με τα δύο τέρματα που πέτυχε έφτασε τα 12 και έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ των Ιντέγε, ενώ ο Τριάδης με ένα γκολ και μία ασίστ συνδύασε ουσία και θέαμα όντας ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του.

Από την άλλη ο Ηρακλής τα έδωσε όλα, θα μπορούσε να είχε μειώσει και στο 89' με τον Ζίβκοβιτς να νικά τον Λουκίνα στην εκτέλεση πέναλτι, όμως κανείς δεν μπορεί να κακολογήσει τους παίκτες του γηραιού οι οποίοι παλεύουν μέσα από τα προβλήματα τους να κρατήσουν την ομάδα στη Super League.

Γήπεδο: Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος

Βοηθοί: Θεόδωρος Νταλούκας, Σπυρίδων Βασιλόπουλος

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Βασιλακάκης (81 Ράνος), Τριάδης, Σολτάνι (58' Λάζιτς), Γιουνές (87' Κώστας)

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Ρούσσος, Στάμου, Τζανετόπουλος, Αγγελόπουλος (64' Λεοζίνιο), Ιντζόγλου (74'΄Ηλιάδης), Κούρος, Πασάς (74' Γροντής), Μοντέιρο, Λουκίνας

Γκολ: 26' (πεν), 71' Γιουνές, 61' Τριάδης / 10' Πασσάς

Κίτρινες: Φλίσκας, Γιουνές, Σολτάνι / Μοντέιρο, Σαραμαντάς, Στάμου

Κόκκινη: Φλίσκας 88' (δεύτερη κίτρινη)

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ασταμάτητη και δεύτερη η Ξάνθη, 3-1 τον Ηρακλή
Ασταμάτητη και δεύτερη η Ξάνθη, 3-1 τον Ηρακλή

Ανασκόπηση

Με ξεκάθαρο προσανατολισμό μπήκε στο ματς ο Ηρακλής. Ο γηραιός ήθελε να αφήσει χώρους στην Ξάνθη και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ο Λουκίνας έκανε τη σέντρα σουτ με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.

Το 1-0 για τον Ηρακλή έγινε μόλις στο 10'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μοντέιρο οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Πασσάς με ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Ζίκοβιτς και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια με την Ξάνθη να συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει ευκαιρίες. Όλα αυτά μέχρι το 24' όταν ο Αρετόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Μοντέιρο στον Βασιλακάκη. Ο Γουάλας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Βασιλακάκης έκανε το κοντρόλ και στην προσπάθειά του να σουτάρει ο Μοντέιρο έκανε προβολή με τις τάπες και ο Αρετόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 1-1 για την Ξάνθη.

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου είχε μία ακόμα μεγάλη φάση για τον Ηρακλή. Στο 30' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μοντέιρο ο Στάμου ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι στέλνει την μπάλα άουτ.

Ανατροπή με Τριάδη

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη μπήκε πιο αποφασισμένοι και θέλοντας να "χτυπήσει" τις αδυναμίες του Ηρακλή. Τα σουτ των Τριάδη στο 48' και Σολτάνι στο 55' έδωσαν το στίγμα με τον Ηρακλή όμως να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία.

Στο 60' ο Λουκίνας βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να διώχνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης διώχνει ο Ιντζόγλου έκανε λάθος, ο Τριάδης διέσχισε το μισό γήπεδο και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-1 για την Ξάνθη. Οι παίκτες του Ηρακλή από εκείνο το σημείο και μετά δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν κενούς χώρους.

Έτσι, στο 71' ο Τριάδης έφυγε στην κόντρα, γύρισε στον επερχόμενο και αμαρκάριστο Γιουνές και ο επιθετικός των γηπεδούχων με ένα ωραίο πλασέ έκανε το 3-1! Από εκεί και μετά όλα έδειχναν ότι το μόνο που μας απομένει είναι η λήξη της αναμέτρησης, όμως ένας κακός υπολογισμός του Φλίσκα και μία απόφαση του Αρετόπουλου πήγαν να βάλουν τον Ηρακλή ξανά στο ματς.

Συγκεκριμένα, στο 88' ο Φλίσκας έκανε φάουλ στον Λουκίνα με το μαρκάρισμα να ξεκινά εκτός περιοχής, όμως ο Αρετόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο επιθετικός του Ηρακλή ανέλαβε και την εκτέλεση, όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και κράτησε το 3-1 στο 88'.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα μπορούσε να είναι το δίλεπτο όπου ο Ζίβκοβιτς κράτησε το 1-1 και αμέσως μετά ο Τριάδης έκανε το 2-1, όμως θα επιλέξουμε τη φάση του τρίτου γκολ της Ξάνθης. Με τρεις πάσες οι γηπεδούχοι μετέφεραν την μπάλα από τη μία εστία στην άλλη και πέτυχαν ένα ωραίο τέρμα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δύο φάσεις δύσκολες είχε στο ματς ο Αρετόπουλος και στις δύο οι αποφάσεις του σηκώνουν μεγάλη συζήτηση στα δύο πέναλτι. Στο πρώτο θα μπορούσε να δώσει έμμεσο, ενώ στο δεύτερο η όποια παράβαση ξεκινά έξω από την περιοχή.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ζίβκοβιτς. Δευτερόλεπτα πριν το 2-1 του Τριάδη ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έχει αποκρούσει τετ α τετ του Λουκίνα κρατώντας το 1-1.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Δεν θα αναφερθούμε σε κάτι καθαρά αγωνιστικό. Στο πρώτο ημίχρονο ο Χουάντερσον έκανε μία ωραία απόκρουση σε σουτ του Τριάδη με τον μεσοεπιθετικό της Ξάνθης να πηγαίνει να του δίνει το χέρι του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το τραγικό λάθος του Ιντζόγλου στη φάση του 2-1. Ο μέσος του Ηρακλή θα έπρεπε να είχε τελειώσει τη συγκεκριμένη φάση είτε διώχνοντας την μπάλα είτε κάνοντας φάουλ για να σταματήσει την επέλαση του Τριάδη, αλλά δεν έκανε τίποτα από τα δύο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ