STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστ. Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0

Αστ. Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλευόμενος το "κάστρο" του επικράτησε του Ατρόμητου με 1-0 με γκολ του Μπαράλες στο 45' παραμένοντας αήττητος στην έδρα του. Πρώτη ήττα για την ομάδα του Περιστερίου με τον Νιόπλια στον πάγκο.

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Ατρόμητου και διατήρησε το "αήττητο" στο κάστρο του παίρνοντας την 10η εντός έδρας νίκη του ενώ έχει και τέσσερις ισοπαλίες.

Από την άλλη η ομάδα του Περιστερίου δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των Αρκάδων παρά μόνο σε δυο φάσεις και γνώρισε την πρώτη ήττα με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο.

Για τους γηπεδούχους ήταν μια πολύ σημαντική επικράτηση σε ότι έχει να κάνει με τα πλέι οφ ενώ οι φιλοξενούμενοι απομακρύνονται και άλλο από την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ένα ντέρμπι για τα πλέι οφ, οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα έχοντας να αντιμετωπίσουν ως βασικό πρόβλημα την απουσία του Κοσίσκι που είχε μείνει εκτός αποστολής.

Από την άλλη ο Νιόπλιας δεν είχε στην διάθεση τους του Καραμάνο και Γκαρσία επιλέγοντας από την πλευρά του ένα επιθετικό σχήμα χρησιμοποιώντας μαζί τους Ναπολεόνι και Παπάζογλου.

Το ματς είχε λιγοστές φάσεις εκατέρωθεν και κρίθηκε από ένα γκολ του Μπαράλες στο 45' της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να είναι πιο απειλητικοί από τον τον αντίπαλο του που είχε λιγοστές ευκαιρίες στην διάρκεια του 90λεπτου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Χρ. Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Κούλα (Ξάνθης)

Αστ. Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (90' Τσουκάνης), Μάσα, Ρόλε (77' Κουρμπέλης), Πάρα (63' Γιαννιώτας), Μπαράλες.

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κατσουράνης, Φυτανίδης, Κούρος (86' Γεωργίου), Δημούτσος, Αγκουαζί, Ούμπιδες, Μπρίτο (58' Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι, Παπάζογλου (66' Καράσκο).

Γκολ: 45' Μπαράλες

Κάρτες: 77' Γκοιάν, 82' Κουρμπέλης, 83' Μουνάφο/71' Καράσκο, 81' Κούρος

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης ήταν κυρίως αναγνωριστικά με τους παίκτες των δυο ομάδων να προσέχουν τα νώτα τους και να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους.

Μετά το δεκάλεπτο οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα και του Ατρόμητου άρχισαν να βγαίνουν από το καβούκι τους με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι στο 10' όταν ο Ναπολεόνι μπήκε όμορφα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στον Ζησόπουλο και κατέληξε κόρνερ το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Αστ. Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Στο 19' ήταν και πάλι ο Ατρόμητος που απείλησε με τον Ούμπιδες από μακριά να επιχειρεί να κρεμάσει τον Θεοδωρόπουλο από την σέντρα αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Ανέβηκε ο Αστέρας

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 24' όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Πάρα ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει έξω από την εστία του Γκορμπούνοφ.

Έξι λεπτά αργότερα οι "Αρκάδες" απείλησαν και πάλι όταν ο Μπαράλες με κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ που έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τρεις ακόμα καλές στιγμές στο 34', 36' και 40' αλλά αντίστοιχα τα σουτ των Λούι, Μπαράλες και Μάσα έφυγαν έξω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης ήρθε στο 45' όταν ο Λούι έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Μπαράλες με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα εκεί που ο Γκορμπούνοφ δεν μπορούσε να αντιδράσει και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Αστ. Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Λιγοστές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε δυνατά με τις δυο ομάδες να μένουν μακριά από την αντίπαλη εστία και αυτό σίγουρα δεν ήταν θετικό για τον Ατρόμητο που έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Οι δυο προπονητές έκαναν τις πρώτες τους κινήσεις με την είσοδο των Μαρσελίνιο και Γιαννιώτα προσπαθώντας να αλλάξουν κάπως την ροή του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι στο 65' όταν ο Γιαννιώτας από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή και γύρισε προς τον Μπαράλες ο οποίος έκανε ένα πλασέ αδύναμο όμως με τον γκολκίπερ του Ατρόμητου να μπλοκάρει.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ατρόμητο ήρθε στο επόμενο λεπτό με τον Μαρσελίνιο να βγαίνει τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο του Αστέρα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια και οι δυνατές μονομαχίες και οι κίτρινες κάρτες έδωσαν την θέση τους στις φάσεις που υπήρχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 86' της αναμέτρησης για να δούμε την επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Γιαννιώτα να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει έξω. Στο 88' και πάλι ο Έλληνας διεθνής έγινε κάτοχος της μπάλας και επιχείρησε ένα όμορφο σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση για τις δυο ομάδες με τους γηπεδούχους να παίρνουν τους τρεις βαθμούς.

Η φάση του αγώνα

Η ευκαιρία του Μαρσελίνιο. Στο 66' ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον άσο της ομάδας του Περιστερίου να βγαίνει τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο αλλά να χάνει τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια. Αν σε εκείνο το σημείο έκανε το 1-1 τότε θα βλέπαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Ο διαιτητής

Ο Χρήστος Μήτσιος. Ο ρέφερι από την Ήπειρο δεν είχε κάποιο πρόβλημα στην αναμέτρηση και τα πήγε πολύ καλά όντας σωστός στις αποφάσεις του ενώ και οι κίτρινες που έδειξε ήταν σωστές.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μπαράλες. Ο σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης με το τέρμα που πέτυχε έδωσε την νίκη στην ομάδα του αλλά η εν γένει παρουσία του ήταν αυτή που του δίνει τον τίτλο του MVP. Πλην του γκολ ήταν μόνιμα κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα και είχε και άλλες καλές στιγμές στο ματς τις οποίες εξουδετέρωσε ο Γκουρμπούνοφ.

Μας άρεσε

Ο Καράσκο επέστρεψε σαν αντίπαλος στην Τρίπολη και όλοι τον περίμεναν πως και πως. Από τους πρώην συμπαίκτες του μέχρι τον Στάικο Βεργέτη με τους δυο άντρες να έχουν ένα τετ α τετ πριν την έναρξη του αγώνα και να είναι αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά.

Αστ. Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Οι άδειες κερκίδες. Ένα μέτρο που θα ισχύσει σε όλα τα ματς της 27ης αγωνιστικής αλλά το οποίο είναι σίγουρα πολύ αντιαισθητικό και σίγουρα δεν βοηθά το ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον για ένα τέτοιο παιχνίδι με ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία για τις δυο ομάδες.

Αστ. Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ