STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Skoda Ξάνθη 0-0

Άρης - Skoda Ξάνθη 0-0
INTIME SPORTS

Ο Άρης ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, έχασε ένα σκασμό ευκαιρίες, όμως τελικά έμεινε στο 0-0 με την Ξάνθη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ποιος ήταν ο MVP και ποιος ο αδύναμος κρίκος της αναμέτρησης.

Για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική, ο Άρης δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης, καθώς έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την Skoda Ξάνθης.

Τα στατιστικά, οι αριθμοί και η εικόνα του αγώνα, λένε πως το αποτέλεσμα είναι άδικο για τους "κιτρινόμαυρους", αφού είχαν την κατοχή της μπάλας (66-34%) και έχασαν πολλές ευκαιρίες (17-6 οι τελικές προσπάθειες), όμως το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει και η ισοπαλία δεν αρκεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

H SUPER BALL και αυτή την Κυριακή μαζί σας, με ρεπορτάζ, σχόλια, συνεντεύξεις από την 15η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Στο studio της εκπομπής ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος - Θέμης Καίσαρης .

Το πρώτο ημίχρονο είδαμε μια ευκαιρία για κάθε ομάδα, όμως στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Λούκας Αλκαράθ ήταν καταιγιστικοί, έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως τελικά πέταξαν στα σκουπίδια όσες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν.

Ο Άρης λοιπόν πλήρωσε την δυστοκία του και η Ξάνθη τις δύο χαμένες ευκαιρίες του Ονουάτσι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μοιραστούν βαθμούς και να μείνουν στο "Χ", που δεν ευνοεί κανέναν. Τόσο ο Άρης (13 β.), όσο και η Ξάνθη (15 β.) παραμένουν χαμηλά στην βαθμολογία και ο κίνδυνος του υποβιβασμού είναι ορατός.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ακρίτες παραμένουν χωρίς εκτός έδρας νίκη, ενώ ο Άρης έχει πάνω από ένα μήνα να κατακτήσει τρίποντο (5/11 Άρης-Βέροια 2-1).

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης Άρης - Skoda Ξάνθη

Φύλλο Αγώνα

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διατητές: Δ. Στυλιάρα, Ι. Δημητριάδης, Σ. Γουργιώτης

Άρης (Λούκας Αλκαράθ): Βελλίδης, Καζναφέρης, Πουλίδο, Γιαννίτσης, Μαργαρίτης, Κοέλιο (89' Οικονομόπουλος), Παπαστεριανός, Καραγιάννης (77' Τριανταφυλλάκος), Σουνάς, Γιαννιώτας, Αγκάνθο (80' Αγγελούδης).

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Ντάνι, Μαρίν (71' Μαρκόβσκι), Μάνταλος (79' Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο (66' Πλατέλλας), Ονουάτσι.

Γκολ: -

Δοκάρια: -

Κίτρινες: 13' Καραγιάννης, 19' Παπαστεριανός, 77' Αγκάνθο / 35' Μάνταλος, 50' Κομεσίδης, 64' Μαρσελίνιο, 75' Φλίσκας

Κόκκινες: -

Η αναμέτρηση

Οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία το τρίποντο της νίκης, προκειμένου να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού (Άρης 12 β. - Ξάνθη 14 β. πριν το ματς) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

Οι φάσεις βέβαια άργησαν να γίνουν μπροστά από τις δύο εστίες καθώς δεν έλειψαν τα λάθη στη μεσαία γραμμή και τα σκληρά μαρκαρίσματα, όμως το πάθος και η ένταση έδιναν άλλη ομορφιά στην αναμέτρηση. Ο Άρης από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειχνε διάθεση να παίξει οργανωμένο ποδόσφαιρο και να πάρει τον έλεγχο, ενώ η Ξάνθη ήθελε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

1-1 στις ευκαιρίες, 0-0 στα γκολ

Τα πρώτα 20 λεπτά πέρασαν δίχως κάποια σπουδαία φάση, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ. Στο 23' το σουτ του Γιαννιώτα κατέληξε άουτ, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία έλαβε χώρα στο 28', όταν έπειτα εκτέλεση κόρνερ, ο Αγκάνθο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης και έκανε την κεφαλιά ψαράκι, αναγκάζοντας τον Λοντίγκιν να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Η απάντηση από τους Ακρίτες ήρθε περίπου 10 λεπτά αργότερα (39') με τον Ονουάτσι να χάνει σπουδαία ευκαιρία. Ο Ντάνι βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον επιθετικό της Ξάνθης, όμως το σουτ του τελευταίου από ευνοϊκή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη. Μέχρι το τέλος δεν υπήρξε άλλη φάση εκτός από το γυριστό του Γιαννιώτα στο 45' που κατέληξε άουτ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Άρη να έχει την κατοχή, την Ξάνθη να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και μια ευκαιρία για τις δύο ομάδες (0-0).

Παθιασμένος Άρης στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα, προκειμένου να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Η επιθετική εικόνα του Άρη βελτιώθηκε αισθητά, οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν, όμως το πρόβλημα ήταν να μπει η μπάλα στο πλεκτό.

Οι "κιτρινόμαυροι" βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ τρεις φορές σε μια φάση, όταν στο 54' ο Σούνας σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε σε σώματα, στη συνέχεια ο Λοντίγκιν έδιωξε ενστικτωδώς την προσπάθεια του Γιαννιώτα, ενώ ο Καραγιάννης μπροστά σε άδεια εστία δεν κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του συμμετοχή.

Οι Θεσσαλονικείς τα έπαιζαν όλα για όλα, όμως το δυνατό τους δεκάλεπτο δεν πέτυχαν γκολ και όλα πλέον ήταν πιο δύσκολα για εκείνους και πιο εύκολα για τους Ακρίτες, αφού η μπόρα πέρασε. Τρανό παράδειγμα της κυριαρχίας του Άρη είναι πως σ' εκείνο το σημείο οι τελικές προσπάθειες ήταν 13-2!

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι "πάγωσαν" το ρυθμό της αναμέτρησης, έκοψαν τον αέρα των αντιπάλων τους και έτσι τα επόμενα λεπτά πέρασαν δίχως να δούμε κάποια σπουδαία φάση. Στο 72' ήταν σειρά της Ξάνθης να απειλήσει στην αντεπίθεση, όμως το σουτ του Ονουάτσι δεν δυσκόλεψε τον Βελλίδη.

Ο άγιος Βελλίδης και οι νέες ευκαιρίες του Άρη

Όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη του, τόσο η Ξάνθη γινόταν πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενη την κούραση των αντιπάλων της. Έτσι φτάσαμε στο 82', με τον Μπέρτο να βγάζει ωραία κάθετη μπαλιά για τον Ονουάτσι, εκείνος έκανε το πλασέ, όμως ο Βελλίδης έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια.

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Αλκαράθ έκανα την τελευταία τους προσπάθεια για να σκοράρουν, είχαν άλλη μια τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις (94'), όμως ο Οικονομόπουλος μπροστά στην εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Οντίγκιν και έτσι το 0-0 δεν άλλαξε.

MVP

Οι δύο τερματοφύλακες ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Ο Λοντίγκιν είχε περισσότερη δουλειά και πήρε άριστα, όμως και ο Βελλίδης όταν χρειάστηκε έσωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Αδύναμος κρίκος

Θα μπορούσαμε να βάλουμε όλους τους ποδοσφαιριστές του Άρη που δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ τόσες ευκαιρίες, όμως μοιραίος παίκτης αποδεικνύεται ο Ονουάτσι που έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, όμως και τις δύο τις πέταξε στα σκουπίδια και δεν βοήθησε την ομάδα του να "κλέψει" το τρίποντο στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Στατιστικά Αγώνα

(περισσότερα σε λίγο)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ