STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Πανιώνιος 2-1

Άρης - Πανιώνιος 2-1
INTIME SPORTS

Με τον Αγκάνθο να τον "λυτρώνει" στο 79', ο Άρης έκαμψε με 2-1 την αντίσταση του Πανιωνίου και έφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σε ένα ματς κομβικό για τον Άρη στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού, η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και πήρε μία νίκη με μεγάλη βαθμολογική αλλά και ψυχολογική σημασία ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Λούκας Αλκαθάρ (πρώτη του νίκη στον πάγκο του Άρη) πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Αγγελούδη στο 29', στην πρώτη της μεγάλη φάση στο παιχνίδι, με τον Πανιώνιο να "απαντάει" όμως άμεσα, πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου, με τον Ντούνη να ισοφαρίζει στο 42'.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε μεγάλες φάσεις, όμως οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους μετά το 70ο λεπτό και έφτασαν στο νικητήριο γκολ στο 79', με τη "χρυσή" πρώτη αλλαγή τους, τον Νταβίντ Αγκάνθο (6ο στο φετινό πρωτάθλημα) να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Να σημειωθεί πως ο Άρης πήρε το πρώτο του "τρίποντο" μετά από έξι αγωνιστικές, με τον Πανιώνιο να εξακολουθεί να είναι η μοναδική ομάδα της φετινής Super League που δεν έχει ακόμα ισοπαλία ύστερα από 16 αγωνιστικές (7 νίκες-9 ήττες).

Δείτε το live της αναμέτρησης.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (Χίου)

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας)

Τέταρτος: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Αλκαράθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Αγγελούδης (65' Τριανταφυλλάκος), Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας (55' Αγκάνθο), Μαργαρίτης, Σούνας (66' Οικονομόπουλος), Καραγιάννης, Κοέλιο

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Τόσκας, Ρόκας, Ανδράλας, Γουνδουλάκης (83' Καμπάνταης), Σάμαρης, Ντούνης, Οκόγιε (69' Παναγιωτούδης), Κολοβός

Σκόρερ: Αγγελούδης (29'), Αγκάνθο (79') / Ντούνης (42')

Κίτρινες κάρτες: Καζναφέρης (44'), Τσουκάνης (44', στον πάγκο), Μαργαρίτης (56') / Ρόκας (71'), Σάμαρης (84'), Ντούνης (90+1'), Κολοβός (90+6')

Η SUPER BALL επιστρέφει! Δείτε απόψε στις 21:45 την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια, συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 16η αγωνιστική της Superleague. Παρουσιάζουν Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης.

Το ματς

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Άρη να είναι πάντως η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ στο 19' το σουτ του Οκόγιε λίγο έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Βελλίδη.

Δέκα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Λούκας Αλκαθάρ άνοιξε το σκορ στην πρώτη της οργανωμένη προσπάθεια στο παιχνίδι αλλά και συνολικά στο ματς.

Μετά από προσπάθεια του Μαργαρίτη μέσα στη μεγάλη περιοχή η μπάλα έφτασε στον Αγγελούδη, το πρώτο του σουτ αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Περιστερίδη όμως ο ίδιος παίκτης πήρε το "ριμπάουντ" και με νέο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στον ουρανό της εστίας για το 1-0.

Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα για τον 21χρονο Έλληνα επιθετικό, το οποίο κατάφερε μάλιστα να "ξυπνήσει" και τους δύο αντιπάλους.

Στο 35' ο Καραγιάννης βρέθηκε απέναντι σε κενή εστία, με τον Περιστερίδη "εξουδετερωμένο", όμως δεν κατάφερε να κάνει το πλασέ όπως θα ήθελε, με την άμυνα του Πανιωνίου να έχει σωστή αντίδραση και να απομακρύνει.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πανιώνιος είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά από το δυνατό σουτ του Σάμαρη μέσα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του, ενώ στο 42' οι "κυανέρυθροι" βρήκαν δίχτυα στην πρώτη τους τελική προσπάθεια προς την αντίπαλη εστία.

Ο Ρόκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βελλίδης πραγματοποίησε τραγική έξοδο καθώς άφησε τη μπάλα να περάσει παράλληλα προς την εστία του χωρίς να τη μπλοκάρει, και ο Ντούνης που καραδοκούσε έκανε το 1-1 με όμορφο πλασέ από πλάγια θέση εντός περιοχής.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου βρήκαν τον Πανιώνιο να μπαίνει λίγο πιο επιθετικά αλλά τον Βελλίδη να μην χρειάζεται να επέμβει, ενώ στο 55' έγινε η πρώτη αλλαγή για τον Άρη, με τον Αγκάνθο να αντικαθιστά στην κορυφή της επίθεσης τον Γιαννιώτα, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι από άτσαλη πτώση του στο έδαφος.

Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν την εδαφική υπεροχή αλλά να έχουν πρόβλημα στην τελική πάσα που θα έβγαζε κάποιον παίκτη σε θέση βολής, με τον Αλκαράθ να ανακατεύει από την πλευρά του την τράπουλα ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του στο 66ο λεπτό.

Τρία λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι, σε ανατροπή του Αγκάνθο από τον Περιστερίδη, σε μία φάση όπου φαίνεται πως ο Έλληνας γκολκίπερ βρίσκει με το πόδι του τα πόδια του Ισπανού επιθετικού, όμως ο Γιάχος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η φάση πάντως αυτή έδειξε να πεισμώνει τους παίκτες του Άρη, που στα επόμενα λεπτά ενέτειναν την πίεσή τους και τελικά έφτασαν στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ.

Στο 77' ο Τριανταφυλάκος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Περιστερίδης ακούμπησε όσο χρειαζόταν τη μπάλα για μη τη βρει ο επερχόμενος Καραγιάννης, όμως στο 79' ο γκολκίπερ του Πανιωνίου δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο...

Ο Οικονομόπουλος κέρδισε δυναμικά τη μπάλα και έβγαλε σέντρα από τα δεξιά στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Αγκάνθο να βρίσκεται σε ιδανική θέση και με κεφαλιά να γράφει το 2-1, πετυχαίνοντας το έκτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Στα υπόλοιπα λεπτά ο Πανιώνιος προσπάθησε για την ισοφάριση όμως ο Άρης κράτησε με νύχια και με δόντια τη νίκη (σωτήρια η έξοδος του Βελλίδη στο 93' όταν ο Καμπάνταης βγήκε στην πλάτη της άμυνας των "κιτρινόμαυρων"), που του δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής.

MVP

Ο Νταβίδ Αγκάνθο δεν ήταν 100% έτοιμος αγωνιστικα και έτσι κάθησε στον πάγκο στο ξεκίνημα, όταν όμως ο Λούκας Αλκαράθ τον εμπιστεύτηκε στο 55' μετά τον τραυματισμό του Γιαννιώτα, ο Ισπανός απέδειξε για ποιο λόγο είναι υπεραπαραίτητος για τον Άρη. Με τη μπάλα να ζυγίζει πολλά κιλά στο φινάλε ελέω του 1-1, ο Αγκάνθο βρέθηκε σε κατάλληλη θέση στο 79' μετά από σέντρα του Οικονομόπουλου από τα δεξιά και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής χάρισε τη νίκη στον Άρη, που του δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια.

Αδύναμος κρίκος

Ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε σε ένα ακόμα ματς εκτός έδρας μακριά από τον καλό του εαυτό του και έτσι δίκαια γνώρισε την ήττα από τον Άρη. Οι "κυανέρυθροι" ήταν πολύ καλοί στο τελευταίο τέταρτου του πρώτου ημιχρόνου όπου έφτασαν στον γκολ και "ζόρισαν" τους γηπεδούχους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν από ένα σημείο και μετά για τον βαθμό της ισοπαλίας και το "πλήρωσαν" με το γκολ του Αγκάνθο.

Στατιστικά Αγώνα

2 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
5 Τελικές Προσπάθειες 4
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
2 Κεφαλιές 0
0 Αποκρούσεις 3
8 Επεμβάσεις 9
27 Κλεψίματα 24
13 Φάουλ 25
5 Οφσάιντ 9
2 Κόρνερ 2
44 Λάθη 43
4/14 Γεμίσματα 3/12
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ