STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Ολυμπιακός 0-2

Άρης - Ολυμπιακός 0-2
INTIME SPORTS

Με τα τέρματα των Ντομίνγκες (6') και Βάις (27'), ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-0 του Άρη στο "Κ. Βικελίδης" για την 15η αγωνιστική της Super League και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το ρεκόρ της περιόδου 1972-74, καθώς έμεινε αήττητος για 29ο σερί εκτός έδρας ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Για την 15η αγωνιστική της Super League, οι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα από το "Κλεάνθης Βικελίδης", χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Ντομίνγκες (6') και Βάις (27'), ενώ παράλληλα κατέκτησαν και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Παρακολουθείστε την 15η εκπομπή SuperBALL αυτή την Κυριακή (15/12) στις 21:00. Σχόλια, ρεπορτάζ, ανάλυση φάσεων και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας.

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς προτίμησε μια διάταξη 4-4-1-1 για τους γηπεδούχους έχοντας τους Διούδη, Κύργια, Καραγκούνη, Οικονομόπουλο, Αγκάνθο, Τάτο, Μαργαρίτη, Σταυρόπουλο, Νταμαρλή, Μανιά και Έλσνερ στο βασικό σχήμα του Άρη.

Ένα 4-2-3-1 διάλεξε ο Μίτσελ για τον Ολυμπιακό προτιμώντας τους Ρομπέρτο, Τόρες, Σιόβα, Παπαδόπουλο, Χολέμπας, Σάμαρη, Μασάντο, Κάμπελ, Βάις, Ντομίνγκες και Ολαϊτάν στην αρχική ενδεκάδα των "ερυθρολεύκων".

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν γρήγορα με το γκολ του Ντομίνγκες μόλις στο 6ο λεπτό και την στιγμή που ο Άρης είχε καταφέρει να ισορροπήσει το παιχνίδι, ήρθε ένα δεύτερο τέρμα, αυτή την φορά από τον Βάις (27') που "έκοψε τα πόδια" των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη ο Άρης έψαξε -αλλά δεν βρήκε- το γκολ που θα τον ξαναέβαζε στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, με το 0-2 που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο 45λεπτο να είναι και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωστάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

Παρατηρητής: Θεόδωρος Γκαϊτατζής (ΕΠΣ Δράμας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος (79' Κοτσαρίδης), Αγκάνθο (73' Τσουκάνης), Τάτος, Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος (63' Σουνάς), Νταμαρλής, Μανιάς, Έλσνερ.

Αναπληρωματικοί: Μπουζάνης, Γιαννίτσης, Σουνάς, Κοτσαρίδης, Γκόλιας, Τσουκάνης, Καραγιάννης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Τόρες, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ (65' Εντινγκά), Βάις (77' Σαβιόλα), Ντομίνγκες (84' Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Εντινγκά, Σαβιόλα, Μανωλάς, Στσέποβιτς.

Γκολ: - / 6' Ντομίνγκες, 27' Βάις

Κίτρινες: 17' Οικονομόπουλος / 23' Σιόβας, 41' Βάις

Η ανασκόπηση της αναμέτρησης

Ο Ολυμπιακός μπήκε με άγριες διαθέσεις στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και προειδοποίησε τον Άρη μόλις στο 4', όταν αρχικά ο Κάμπελ και στην συνέχεια της φάσης ο Ολαϊτάν, δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πολύ καλή θέση προ του γκολκίπερ των γηπεδούχων. Δύο λεπτά μετά ήρθε μια πολύ ωραία προσωπική ενέργεια του Βάις και η ασίστ στον Ντομίνγκες, που βρέθηκε δεξιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά τον εξερχόμενο Διούδη για το 0-1. Στο 10' ο Κάμπελ είδε τον Αργεντίνο αμαρκάριστο στο ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, ωστόσο το σουτ του τελευταίου πέρασε ψηλά άουτ από την εστία του Άρη.

Οι γηπεδούχοι είχαν μπει άσχημα στο παιχνίδι, με προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και δίχως αλληλοκάλυψη στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά μετά το 15' άρχισαν να ισορροπούν το ματς. Ο Τάτος στο 17' έφτασε απειλητικά απέναντι στον Ρομπέρτο και έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από επέμβαση του Σάμαρη, ωστόσο ο Παππάς έδειξε πως δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ένα λεπτό αργότερα και σε ωραία αντεπίθεση από το άνοιγμα του Τάτου στον Μανιά αριστερά, ο Αγκάνθο για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε το γύρισμα του συμπαίκτη του.

Ο Άρης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το δικό του καλό δεκάλεπτο και στο 27' βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2, μετά το τέρμα του Βάις. Ο Σλοβάκος από αριστερά ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και με δεξί σουτ νίκησε τον Διούδη, δίνοντας "αέρα" δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η καλύτερη φάση έως την λήξη του πρώτου μέρους, ήταν ένα επικίνδυνο γύρισμα του Σιόβα στον Ρομπέρτο στο 40ο λεπτό, που λίγο έλειψε να στοιχίσει ένα τέρμα στους Περαιώτες.

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη

Δίχως αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Ρομπέρτο στο 48' αντέδρασε σωστά στο ωραίο χτύπημα φάουλ του Τάτου, με τον Άρη να μπαίνει δυνατά ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα τον ξαναβάλει στο ματς. Ο Ολυμπιακός γρήγορα έφερε το παιχνίδι ξανά στα μέτρα του, κρατώντας την μπάλα με σχετική ευκολία στην μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να παγώσει τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν κοντά στο 0-3, όταν ο Βάις βρέθηκε φάτσα με τον Διούδη ύστερα από έξοχη πάσα του Ντομίνγκες αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Στο 72' ο Ρομπέρτο δεν αιφνιδιάστηκε στο πονηρό χτύπημα φάουλ του Τάτου, που προσπάθησε να ξεγελάσει τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Το ματς σταδιακά "έσβησε", οι αλλαγές των δύο τεχνικών δεν κατάφεραν να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα στον χρόνο που απέμενε, καθώς ακόμη και ο Σαβιόλα αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Διούδη στο 88' μετά την ασίστ του Ιμπαγάσα. Το τελευταίο σφύριγμα του Παππά βρήκε τον Ολυμπιακό να φεύγει με τους τρεις βαθμούς από το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο MVP του αγώνα

Η άμυνα του Άρη δεν βρήκε τον τρόπο να περιορίσει τον Βλάντιμιρ Βάις, που ήταν ο άνθρωπος που ευθύνεται για τα δύο γρήγορα γκολ των "ερυθρολεύκων" στο παιχνίδι. Αρχικά σε ρόλο δημιουργού και στη συνέχεια σε αυτόν του εκτελεστή, ο Σλοβάκος διεθνής άσος ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αντιπάλους του, με την ταχύτητα και την τεχνική του. Ο Βάις έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του στον τρόπο που διαμορφώθηκε αυτό το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Η απογοήτευση

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς σίγουρα θα περίμενε πολλά περισσότερα πράγματα από τον Νταβίδ Αγκάνθο. Ο Ισπανός φορ είναι το σημείο αναφοράς της επίθεσης του Άρη, αλλά κόντρα στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να συνδράμει στις προσπάθειες των συμπαικτών του. Ο Αγκάνθο έχει την δικαιολογία της έλλειψης ρυθμού εξαιτίας της απουσίας του από τα προηγούμενα ματς, ωστόσο δικαίως τον αντικατέστησε ο προπονητής του στο 73', βάζοντας στην θέση του τον Τσουκάνη.

Στατιστικά αγώνα

0 Γκολ 2
0 Ασίστ 1
7 Τελικές Προσπάθειες 10

1

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 7
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
1 Κεφαλιές 0
5 Αποκρούσεις 2
6 Επεμβάσεις 8
38 Κλεψίματα 27
21 Φάουλ 21
4 Οφσάιντ 3
2 Κόρνερ 1
40 Λάθη 50
3/15 Γεμίσματα 3/10
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ