STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Λεβαδειακός 4-0

Άρης - Λεβαδειακός 4-0
INTIME SPORTS

Ο Άρης ήταν σαρωτικός στο ντεμπούτο του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο του, διασύροντας 4-0 τον Λεβαδειακό, και παρέμεινε έτσι ζωντανός στη μάχη της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Η ήττα από τη Βέροια την περασμένη Δευτέρα έβαλε με την πλάτη στον τοίχο τον Άρη (στο -4 από την γραμμή του υποβιβασμού), με αποτέλεσμα στο ματς-φωτιά με τον Λεβαδειακό να... πετάει φωτιές.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν εντυπωσιακή κατά διαστήματα στο ντεμπούτο του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο της και έφτασε σε ένα άνετο 4-0, αποτέλεσμα που σηματοδοτεί την πιο ευρεία νίκη της μέσα στη σεζόν.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Superleague με τη μεγάλη μάχη στην ουρά!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν σε θέση οδηγού μόλις στο 2' χάρη στο γκολ του Κοέλιο (2ο στο πρωτάθλημα), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο σμπαράλιασαν την άμυνα των Βοιωτών σκοράροντας με τους Γιαννιώτα (δις) και Τάτο.

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα στους "κιτρινόμαυρους" καθώς μείωσαν σε έναν πόντο την απόσταση από τη γραμμή του υποβιβασμού (έφτασαν στους 25 έναντι 26 του Πανθρακικού), ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ήταν μόλις η 3η νίκη τους στα 16 τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός συνέχισε τον κατήφορο των τελευταίων αγωνιστικών, έχοντας μόλις 2 βαθμούς στα επτά τελευταία ματς, ενώ γνώρισε δεύτερη σερί "τεσσάρα" μετά το εντός έδρας 1-4 από τη Skoda Ξάνθη την περασμένη Κυριακή.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το Φάληρο και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 25η αγωνιστική της Superleague.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Χρήστος Μαγιάννης (Άρτας)

4ος διαιτητής / Παρατηρητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών) / Σπυρίδων Παπαδάκος (Λακωνίας)

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Τάτος, Πουλίδο (68' Τριανταφυλλάκος), Γιαννιώτας (84' Ηρακλής), Ζαραδούκας (79' Μαργαρίτης), Διαμαντάκος, Κοέλιο

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Ρομέου, Χοσέμι, Ζησόπουλος, Κόρμπος (46' Μάρτινς), Λισγάρας, Μουλόπουλος, Μεντί, Ακόστα (66' Μπουμάλ), Βασιλείου, Μαχαίρας (46' Καγιεχόν)

Γκολ: Κοέλιο (2'), Γιαννιώτας (48', 64'), Τάτος (80')

Κίτρινες κάρτες: Βασιλείου (10'), Μεντί (36')

Το ματς

Οι παίκτες του Άρη ήξεραν καλά (με το τελευταίο σφύριγμα στο ματς με τη Βέροια) πως κόντρα στον Λεβαδειακό έπαιζαν -ουσιαστικά- το τελευταίο χαρτί τους για παραμονή στην κατηγορία και έδειξαν με το καλημέρα τις διαθέσεις τους.

Μπήκαν φουριόζοι στο χορτάρι του "Βικελίδης", κέρδισαν στην πρώτη τους επίθεση κόρνερ και μόλις στο 2' άνοιξαν το σκορ... Από την εκτέλεση κόρνερ, ο Τάτος έκανε το γύρισμα μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Καζναφέρης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κοέλιο με νέα κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων (1-0).

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν και για ένα γρήγορο δεύτερο γκολ, όμως η κεφαλιά του Πουλίδο στο 12' από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 14' σουτ του Διαμαντάκου.

Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός κατάφερε να πατήσει για πρώτη φορά την περιοχή του Άρη και να γίνει απειλητικός στο 17', όταν Βασιλείου και Μαχαίρας άλλαξαν όμορφα τη μπάλα και το σουτ του δεύτερου κατέληξε στην αγκαλιά του Διούδη.

Ένα λεπτό πάντως αργότερα, οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου άγγιξαν το 2-0: ο Καζναφέρης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και πέρασε από πολλά σώματα, με τον Άγκάνθο να μην καταφέρνει να βάλει απλά το πόδι του για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Μετά από αυτή τη φάση, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ο Λεβαδειακός κερδίσε μεν μέτρα στο γήπεδο σε σύγκριση με το πρώτο 20λεπτο που άνηκε στον Άρη, αλλά δεν βρήκε κάποια κλασική ευκαιρία και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν... καρμπόν με το πρώτο, καθώς ο Άρης βρήκε και πάλι δίχτυα, με γκολ από τα... αποδυτήρια (48'). Οι γηπεδούχοι βγήκαν ιδανικά στην κόντρα, ο Παπαστεριανός έβγαλε σέντρα-λουκούμι στην καρδιά της άμυνας του Λεβαδειακού από τα δεξιά και ο Γιαννιώτας με μονοκόμματο πλασέ έγραψε το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Έξι λεπτά αργότερα ο Κυριακίδης μπλόκαρε την επικίνδυνη κεφαλιά του Αγκάνθο, ενώ στον αντίποδα ο Λεβαδειακός προσπάθησε να γίνει απειλητικός στη συνέχεια, χωρίς όμως να καταφέρουν οι Βασιλείου, Ζησόπουλος και Καγιεχόν να νικήσουν τον Διούδη.

Ο Άρης πάντως, όχι μόνο μπόρεσε να ξεπεράσει ανώδυνα το δεκάλεπτο που δέχτηκε πίεση από τους Βοιωτούς αλλά στο 65' έκανε και το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Γιαννιώτα στο ματς.

Ο Τάτος έβγαλε εξαιρετική γλυκιά σέντρα στο κέντρο της άμυνας του Λεβαδειακού και ο Γιαννιώτας με ωραία κεφαλιά "εκτέλεσε" τον Κυριακίδη, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της ομάδας του.

Το ματς "τελείωσε" ουσιαστικά με το γκολ αυτό, με τους παίκτες του Άρη να δίνουν χώρο και να ενδιαφέρονται κυρίως να θωρακίσουν την εστία του Διούδη, και τους φιλοξενούμενους από την πλευρά τους να προσπαθούν για το γκολ της τιμής χωρίς όμως να γίνονται απειλητικοί.

Στο 80' μάλιστα η νίκη του Άρη μετατράπηκε σε θρίαμβο καθώς ήρθε και τέταρτο γκολ. Ο Αγκάνθο γύρισε από τα αριστερά τη μπάλα και ο Τάτος με αριστερό διαγώνιο σουτ λίγο πιο πίσω από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Κυριακίδη (4-0).

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση μπροστά σε κάποια εστία, με τα τελευταία 14 λεπτά (10+4' των καθυστερήσεων) να κυλούν ήρεμα και τον Σούλη Παπαδόπουλο να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη στο ντεμπούτο του στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο.

MVP

Ο Γιάννης Γιαννιώτας ο οποίος "τελείωσε" το παιχνίδι πετυχαίνοντας το δεύτερο και το τρίτο κατά σειρά γκολ του Άρη. Στο 2-0 έκανε εξαιρετική προσπάθεια καθώς πρόλαβε τη σέντρα του Παπαστεργιανού και έπιασε απευθείας πλασέ χωρίς η μπάλα να σκάσει στο έδαφος ενώ στο 3-0 η κίνησή του στο χώρο είναι υποδειγματική, όπως και η κεφαλιά με την οποία "κρεμάει" τον Κυριακίδη. Κάλλιστα όμως θα μπορούσε να μοιραστεί τον τίτλο με τον... προπονητή του, καθώς ο Σούλης Παπαδόπουλος έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη εννέα χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε ομάδα μεγάλης κατηγορίας (Προοδευτική 2003-04), για να οδηγήσει τους "κιτρινόμαυρους" στην πιο εντυπωσιακή νίκη τους μέσα στη σεζόν.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία του Λεβαδειακού που για ένα ακόμα ματς ήταν για... κλάματα. Οι παίκτες του Άρη έκαναν ό,τι ήθελαν στο δεύτερο μέρος και έδιναν την εντύπωση ότι μπορούσαν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή, με τους Βοιωτούς να γνωρίζουν δεύτερη συνεχόμενη βαριά ήττα μέσα σε διάστημα επτά ημερών (1-4 από τη Skoda Ξάνθη).

Στατιστικά αγώνα

4 Γκολ 0
4 Ασίστ 0
10 Τελικές Προσπάθειες 4
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 1
4 Κεφαλιές 1
2 Αποκρούσεις 2
11 Επεμβάσεις 7
43 Κλεψίματα 28
19 Φάουλ 13
4 Οφσάιντ 3
4 Κόρνερ 3
56 Λάθη 67
6/17 Γεμίσματα 2/16
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ