STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΠΑΟΚ 4-2: Του έσπασε το αήττητο με τεσσάρα

Άρης - ΠΑΟΚ 4-2: Του έσπασε το αήττητο με τεσσάρα

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σβιντέρσκι, αλλά ο καταιγιστικός Άρης τον νίκησε με 4-2 (Λάρσον, Βέλεθ, Ροζ, Σάσα) στο "Βικελίδης" και τον υποχρέωσε στην πρώτη ήττα μετά από 51 ματς.

Ο Άρης ήταν νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ανάγκασε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από το Μάρτιο του 2018. Η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ, που επικράτησε στη μάχη των πάγκων, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να επιστρέψει και να πάρει μια μεγάλη νίκη με 4-2 ( πρώτη από το 2010) εκμεταλλευόμενη το γρήγορο της transition και την αποτελεσματικότητα της στις στατικές φάσεις.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Μίκαελ Ένινγκ δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη στον προπονητή του ΠΑΟΚ. Στην πραγματικότητα ο Γερμανός τεχνικός του Άρη χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με το τελευταίο παιχνίδι του 2019 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Ρόουζ παρέμεινε στο δεξί άκρο της άμυνας των κιτρινόμαυρων, καθώς ο Σούντγκρεν έμεινε εκτός αποστολής ενώ επιθετικά ο Άρης στηρίχθηκε και πάλι στους δύο ακραίους επιθετικούς του τον Φετφατζίδη και τον Μπρούνο Γκάμα που άλλωστε είναι και οι δύο σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον Λάρσον να αγωνίζεται πίσω από τον Ιντέγε .

Ο Αμπέλ Φερέιρα, από την πλευρά του, έστησε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με δύο «οκτάρια» στη μεσαία γραμμή το Μίσιτς με το Μαουρίσιο – με τον Κροάτη σε αυτή τη συνθήκη να είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα- αφήνοντας τελικά στον πάγκο τον Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Επίσης προτίμησε τον Πέλκα αντί του Μπίσεσβαρ καθώς στο μυαλό επικράτησε περισσότερο η λογική ότι ο Έλληνας μέσος μπορεί να συμμετέχει περισσότερο στην πίεση που ήθελε να ασκήσουν οι παίκτες του στους αντιπάλους του όταν ο Άρη θα ξεκινούσε επιθέσεις από τις πίσω του ζώνες.

Το ερωτηματικό Σβιντέσκι ή Άκπομ απαντήθηκε με τον Πολωνό να παίρνει φανέλα βασικού καθώς ο προπονητής του Δικεφάλου επιλέγει επιθετικό με βάση το…μομέντουμ και ο Σβιντέρσκι είναι αυτός με τα περισσότερα γκολ και σε καλή κατάσταση και εκτός αγωνιστικών χώρων.

ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ…ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης άργησε να ξεκινήσει και λόγω των πυρσών που άναψαν οι φίλοι των γηπεδούχων, που δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην είσοδο των δύο ομάδων αλλά και γιατί προέκυψε πρόβλημα στην ενδοεπικοινωνία των διαιτητών.

Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόβλημα ανάγκασε και σε μια διακοπή του παιχνιδιού στο 6΄όταν και οι δύο ομάδες προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο .

Μια διακοπή που ωφέλησε το Δικέφαλο καθώς από την στιγμή ξεκίνησε το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές του ήταν αυτοί που κράτησαν την μπάλα στα πόδια του και με ηρεμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 10΄. Η μπάλα έφτασε στον Πέλκα που σούταρε δυνατά, ο Κούεστα δεν αντέδρασε σωστά και ο Σβιντέρσκι δεν είχε δύσκολο έργο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα το γκολ του Π0λωνού επηρέασε τους γηπεδούχους που λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο 2΄αργότερα με τον Κουέστα να βγάζει την προσπάθεια του Μίσιτς .

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΑΡΣΟΝ Ο ΑΡΗΣ

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ανήκε στον ΠΑΟΚ που είχε σε μεγάλο ποσοστό την κατοχή της μπάλας , περίπου στο 67% αλλά ο Άρης είχε απάντηση με τον Λάρσον να ισοφαρίζει στην πρώτη ευκαιρία που είχε η ομάδα του. Ο Σουηδός πήρε την μπάλα- από μια γρήγορη και σωστή ανάπτυξη της επίθεσης από τους συμπαίκτες του- ξεπέρασε εύκολα το μαρκάρισμα του Μάτος και με ένα ευθύβολο γκολ νίκησε και τον Ζίβκοβιτς για το 1-1.

Η ΠΙΕΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Ο ΠΑΟΚ έχασε μια ακόμη ευκαιρία με τον Σβιντέρσκι στο 21’ ωστόσο στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στον αγώνα κυρίως λόγω του επιτυχημένου τρόπου που ασκούσε πίεση στους παίκτες του Δικεφάλου που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά με αποτέλεσμα να δέχονται πολλές επιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Άρης κέρδισε ένα φάουλ, ο Κόρχουτ πήρε την μπάλα και έβγαλε μια «γλυκιά» σέντρα από τα αριστερά και ο προωθημένος Βέλεθ χωρίς μαρκάρισμα στην ουσία πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 2-1 στο 41΄.

ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ Ο ΠΑΟΚ

Έτσι γράφτηκε η ιστορία του 1ου ημιχρόνου με τον Άρη να πηγαίνει προηγούμενος στα αποδυτήρια παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ να προσπαθεί κυρίως να περιορίσει τον Γιάννη Φετφατζίδη τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή των κιτρινόμαυρων που δικαιολογημένα πήρε τις περισσότερες επιθέσεις από τη δική του πλευρά. Το ζευγάρι του με τον επίσης φορμαρισμένο Δημήτρη Γιαννούλη ήταν από τα πλέον ενδιαφέροντα με τον ακραίο αμυντικό του Δικεφάλου να έχει πολλές βοήθειες κυρίως από το Βιεϊρίνια. Ωστόσο ανασταλτικά και πάλι σε ντέρμπι ο ΠΑΟΚ ήταν αναποτελεσματικός και δέχθηκε δύο γκολ σε ένα ημίχρονο στις ισάριθμες τελικές που επιχείρησαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη προς την εστία του Ζίβκοβιτς.

Όπως τελείωσε το 1ο έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Με τον Άρη να σκοράρει και στην 3η προσπάθεια του στο τέρμα του ΠΑΟΚ με το Ρόουζ να εκμεταλλεύεται τη λάθος έξοδο του Ζίβκοβιτς και δίνει προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του απέναντι σε μια άμυνα που μετά από καιρό έδειξε και πάλι αδυναμίες και στις στατικές φάσεις και στο transition.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ

Η πρώτη κίνηση από τον Αμπέλ Φερέιρα ήταν μάλλον λογική με την είσοδο του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να περνά στον αγώνα στη θέση του Λημνιού και τον Πέλκα να αφήνει τον άξονα στον Ολλανδό. Η επιλογή του Πορτογάλου με δύο «οκτάρια» στα κεντρικά χαφ δεν βγήκε ωστόσο το διαμορφωμένο σκορ σε 3-1 σε βάρος της ομάδας του είχε άλλα να διορθώσει.

Η απάντηση του Ένιγνκ ήταν ο Ντουρμισάι, που αποκτήθηκε πριν από λίγες ημέρες να κάνει το ντεμπούτο παίρνοντας την θέση του πολύτιμου αλλά ταλαιπωρημένου Λάρσον.

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣΑ ΤΟ 4-1

Ο Γερμανός που αναδείχθηκε νικητής στη μάχη των πάγκων δεν είχε λόγο να αλλάξει τη φιλοσοφία του με την ομάδα του να περιμένει και να φεύγει στο χώρο σκορπίζοντας την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ. Το 4-1 από τον Σάσα ήταν μάλλον το κερασάκι στην… κιτρινόμαυρη τούρτα με τον Βραζιλιάνο να κλέβει στη μεσαία γραμμή, να περνά στο Φετφατζίδη και να ξαναπαίρνει την μπάλα από αυτόν για να την στείλει στα δίχτυα στο 70΄ εκμηδενίζοντας τις όποιες πιθανότητες μπορεί να είχε ο Δικέφαλος γυρίσει στο παιχνίδι.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΠΑΟΚ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να φύγει από σχοινιά, κυρίως με την τόνωση που έδωσε στη μεσοεπιθετική του γραμμή ο Μπίσεσβαρ, με τον Φερέιρα να κλείνει τις αλλαγές του με Άκπομ και Ντόουγκλας Αούγκουστο και κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 4-2 με το Μάτος να εκτελεί μέσα από την περιοχή. Μέχρι εκεί όμως…

Ο Άρης έγινε η ομάδα που κατάφερε να σπάσει το αήττητο του ΠΑΟΚ μετά από 51 παιχνίδια και να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη, που εκτός των άλλων τον εδραιώνει και στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ