STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΠΑΟΚ 2-2

Άρης - ΠΑΟΚ 2-2

Σε ένα ματς με ένταση, νεύρα, αλλά και πολύ ωραία γκολ, Άρης και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής.

Με τον καλύτερο τρόπο αποζημίωσαν τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, το θέαμα ήταν πολύ όμορφο, με τρία απολαυστικά γκολ από τους Αθανασιάδη, Αγκάνθο και Καμαρά.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια, συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 20η αγωνιστική της Superleague

Ο επιθετικός από τη Γουινέα σκόραρε στο ντεμπούτο του, ενώ την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του "δικεφάλου" έκανε και ο Σαρλ Ιτάνζ.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με πέναλτι από τον Αγκάνθο, ο οποίος το είχε κερδίσει νωρίτερα από τον Κωνσταντινίδη, όπως και την κόκκινη κάρτα του νεαρού μπακ.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Άρης - ΠΑΟΚ

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής: Βοσκάκης

Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Καρατζίκας

ΑΡΗΣ (Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Καζναφέρης, Πουλίδο, Γιαννίτσης (46' Παπαζαχαρίας), Ζαραδούκας, Κοέλιο, Κοτσαρίδης (74' Καραγιάννης), Γιαννιώτας (46' Τριανταφυλλάκος), Τάτος, Διαμαντάκος, Αγκάνθο

ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Φωτάκης (90'+2 Κατσικάς), Καμαρά (82' Ολίσε), Σαλπιγγίδης (73' Αποστολόπουλος), Αθανασιάδης

Γκολ: 5', 71' πέν. Αγκάνθο / 2' Αθανασιάδης, 26' Καμαρά

Κίτρινες κάρτες: Κοέλιο, Βελλίδης, Τριανταφυλλάκος, Αγκάνθο / Κωνσταντινίδης, Λάζαρ, Σίλντενφελντ, Αθανασιάδης

Κόκκινη κάρτα: 70' Κωνσταντινίδης

Ανασκόπηση αγώνα

Με τρελό ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση στο "Βικελίδης", αφού μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο είχαν ήδη σημειωθεί δύο γκολ. Στο 2', ο Λίνο πέρασε κάθετα την μπάλα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος τη γύρισε ωραία στο δεύτερο δοκάρι, όπου κινήθηκε ο Αθανασιάδης και με εξαιρετικά δύσκολη προβολή "πάγωσε" το γήπεδο κάνοντας το 0-1.

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι βρήκαν την απάντηση στο γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ, και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Κοέλιο βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Αγκάνθο, ο Ισπανός κατέβασε άψογα την μπάλα και με φοβερό σουτ από πλάγια θέση, νίκησε τον Ιτάνζ για το 1-1.

Ακολούθησε ένα 20λεπτο χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά στο 26' σημειώθηκε άλλο ένα καταπληκτικό γκολ. Ο Λάζαρ βρήκε με ωραία μπαλιά τον Καμαρά στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Αφρικανός κοντρόλαρε εξαιρετικά και με μία "βολίδα" έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Βελλίδη, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στο "δικέφαλο".

Ο Αγκάνθο θα μπορούσε να ισοφαρίσει και πάλι άμεσα για την ομάδα του, όταν στο 34ο λεπτό δέχθηκε μία πολύ καλή σέντρα του Διαμαντάκου από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του από το ύψος του πέναλτι πέρασε πάνω από την εστία του Ιτάνζ. Μία καλή κεφαλιά πήρε στο 43ο λεπτό και ο Στέφανος Αθανασιάδης μετά από βαθιά μπαλιά του Κατσουράνη, αλλά ο Βελλίδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε εύκολα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό, με τον Άρη να πιέζει, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα μπροστά από την εστία του Ιτάνζ. Ωστόσο, μία δύσκολη φάση στο 70ό λεπτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, όταν σε βαθιά μπαλιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντινίδης φάνηκε να σπρώχνει τον Αγκάνθο, ο οποίος πάντως δεν μπορούσε να φτάσει την μπάλα. Ο Βοσκάκης καταλόγισε πέναλτι και από τη στιγμή που το έκανε, δικαίως έδειξε την κίτρινη κάρτα στο νεαρό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, που ήταν η δεύτερη και απέφερε την αποβολή του από τον αγώνα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Αγκάνθο, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει την ισοφάριση.

Στο 75ο λεπτό, τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ο Τριανταφυλλάκος έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Αθανασιάδη και κακώς δεν τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από το διαιτητή, ενώ το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με τον Αγκάνθο, στον οποίο χαρίστηκε σε δύο περιπτώσεις για δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βοσκάκης.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τελευταίο 15λεπτο για να πετύχουν το γκολ της νίκης, αλλά με σωστή αμυντική τακτική, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Νταβίδ Αγκάνθο ήταν σίγουρα αυτός που κράτησε τον Άρη μέσα στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ, κερδίζοντας ένα πέναλτι και ευστοχώντας σε αυτό. Μπορεί η συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο να μην ήταν ιδιαίτερα κόσμια, αλλά ήταν αναμφισβήτητα ο MVP της αναμέτρησης στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Μιχαήλ Βοσκάκης έκανε σημαντικό λάθος που δεν απέβαλε τον Τριανταφυλλάκο στη φάση του 75ου λεπτού, ενώ όπως αναφέραμε και παραπάνω, θα μπορούσε να πράξει αναλόγως και με τον Αγκάνθο.

Στατιστικά Αγώνα

2 Γκολ 2
1 Ασίστ 2
8 Τελικές Προσπάθειες 12
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
3 Κεφαλιές 3
4 Αποκρούσεις 1
10 Επεμβάσεις 21
25 Κλεψίματα 31
12 Φάουλ 17
0 Οφσάιντ 1
4 Κόρνερ 4
38 Λάθη 35
7/27 Γεμίσματα 9/22
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ