STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Παναθηναϊκός 1-0

Άρης-Παναθηναϊκός 1-0
INTIME SPORTS

Ο Άρης πήρε νίκη ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 1-0 χάρη σε γκολ του Κοέλιο στο 89' της αναμέτρησης. Καλύτεροι οι πράσινοι στο δεύτερο μέρος άξιζαν κάτι καλύτερο αλλά στάθηκαν άτυχοι.

Μια σημαντική νίκη όσον αφορά την υπόθεση παραμονή πήρε ο Άρης επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με γκολ του Κοέλιο στο 89' με κοντινή κεφαλιά.

Την ίδια ώρα με αυτή την ήττα, δεύτερη συνεχόμενη, ο Παναθηναϊκός έμεινε και άλλο πίσω στην μάχη που κάνει για να μπει στα πλέι οφ και πλέον ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με τον Άρη να είναι καλύτερος στο πρώτο μέρος και να χάνει και πέναλτι με τον Αγκάνθο και τον Παναθηναϊκό να είναι κυρίαρχος στο δεύτερο μέρος.

Οι πράσινοι έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τον Τοτσέ ενώ είχαν και δοκάρι με τον Μαυρία και μια φάση αρκούσε στον Άρη λίγο πριν το 90' ώστε να ανοίξει το σκορ με τον Κοέλιο και να πάρει την νίκη που άφησε τον Παναθηναϊκό αρκετά πίσω στην μάχη για τα πλέι οφ.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Στυλιάρας, Κωστάρας, Δημητριάδης.

Κίτρινες Κάρτες: 9' Καζναφέρης, 27' Ζαραδούκας, 41' Ψυχογιός, 78' Παπαζαχαρίας, 89' Τάτος, 90+ Αγκάνθο/10' Βιτόλο, 35' Πίντο, 89' Τοτσέ

Σκόρερ: 89' Κοέλιο

Άρης (Μιχαλήτσος): Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης (83' Σουνάς), Αγκάνθο (94+ Ηρακλής), Τάτος, Παπαστεργιανός, Πουλίδο, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος (62' Κοτσαρίδης), Κοέλιο, Ψυχογιός.

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Κάιπερ, Βιτόλο, Σο, Σισοκό (84' Ντίνας), Χοκίν (56' Μαυρίας), Ζέκα (80' Καζιγιάμα), Τοτσέ.

Καλύτερος στο πρώτο ο Άρης

Οι δυο ομάδες μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά γινόταν ένα παιχνίδι κέντρου χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση από τις δυο ομάδες.

Χρειάστηκε να περάσουν 10' λεπτά για να έρθει το πρώτο σουτ από πλευράς Άρη. Στο 10' ο Τάτος είδε πολύ ωραία τον Αγκάνθο μέσα στην περιοχή, ο φορ του Άρη βγήκε πλάγια σούταρε με την μια αλλά ο Καρνέζης είπε όχι.

Ο Παναθηναϊκός την ίδια ώρα προσπάθησε με μακρινά σουτ του Σο και του Χοκίν να απειλήσει αλλά μάταια καθώς πέρασαν αρκετά μακριά από την εστία του Διούδη.

Στο 26' ο Βιτόλο βρήκε την μπάλα με το στήθος μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και ίσως ακούμπησε και στο χέρι του με τον Στυλιάρα να δείχνει με καθυστέρηση το σημείο του πέναλτι, το οποίο ήταν αμφισβητούμενο.

Ο Αγκάνθο ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά ο Καρνέζης έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία, έπιασε και εν συνεχεία απομάκρυναν την μπάλα οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού.

Ουσιαστικά μάλιστα αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου καθώς εν συνεχεία οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε έναν αγώνα στο χώρο του κέντρου με εκατέρωθεν σκληρές μονομαχίες και χωρίς να υπάρξει κάτι το άξιο αναφοράς μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.

Πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός

Άρης και Παναθηναϊκός μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν μεταμορφωμένοι και ανώτεροι από τον αντίπαλο τους πιέζοντας για ένα γκολ και χάνοντας αρκετές κλασικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν μετουσιώσει σε γκολ.

Αρχικά στο 55' ο ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του μεγάλη στιγμή στο ματς βγήκε στην αντεπίθεση με τρεις παίκτες έναντι δυο αμυντικών του Άρη. Ο Σισοκό ενώ είχε δυο ποδοσφαιριστές δίπλα στα αριστερά του και στα δεξιά του έδωσε στον Χοκίν αυτός του τη γύρισε και πάλι με τον άσο από την Ακτή Ελαφαντοστού να πιάνει ένα πολύ άστοχο σουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Φάμπρι έβγαλε τον Χοκίν και πέρασε στην θέση του τον Μαυρία ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ το Τριφύλλι στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Στο 58' ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Διούδης έκανε λάθος βολέ η μπάλα έφτασε στον Ζέκα αυτός άνοιξε δεξιά στον Τοτσέ ο οποίος από πλάγια σούταρε απευθείας με την μπάλα να φεύγει σύριζα από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του Άρη.

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 72' ο Σεϊταρίδης από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα και ο Τοτσέ με ανάποδο ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι προσπάθησε να βάλει το γκολ του πρωταθλήματος αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στάθηκε άτυχος ο Παναθηναϊκός

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος όταν στο 73' οι πράσινοι αναπτύχθηκαν όμορφα από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Μαυρία ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά στάθηκε άτυχος καθώς το σουτ του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση για τον Παναθηναϊκό ο οποίος διατηρούσε τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας μέχρι και τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ενώ ο Άρης δεν είχε επισκεφθεί με αξιώσεις ούτε μια φορά την εστία του Τριφυλλιού στο δεύτερο μέρος.

Γκολ στην πρώτη φάση του Άρη

Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του Άρη στο δεύτερο μέρος μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Παπαστεργιανός θα πάρει την πρώτη κεφαλιά νικώντας στον αέρα όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Κοέλιο από κοντά με δεύτερη κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη.

Εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει στα λεπτά που απέμεναν και ο Άρης πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο που του δίνει "ανάσα" ενόψει της συνέχειας.

MVP της αναμέτρησης

Ο σκόρερ του Άρη ο Κοέλιο όχι απλά για το γκολ που σημείωσε στο τέλος του αγώνα αλλά και για την καλή του παρουσία σε όλη την αναμέτρηση. Κέρδισε πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου έκανε πολλά χιλιόμετρα και σίγουρα έδωσε πολλά στην ομάδα του πλην του τέρματος που σημείωσε.

Η απογοήτευση

Όλος ο Παναθηναϊκός. Όχι τόσο για την απόδοση του στο ματς με τον Άρη καθώς στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι ήταν καλοί για περίπου τριάντα λεπτά αλλά γιατί η ομάδα αυτή δείχνει να μην έχει σωτηρία και να μην μπορεί να βρει έναν αγωνιστικό ρυθμό. Να βρει τα πατήματα του και να μπορέσει να κάνει ένα θετικό σερί.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 0
1 Ασίστ 0
12 Τελικές Προσπάθειες 9
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
2 Κεφαλιές 0
1 Αποκρούσεις 4
13 Επεμβάσεις 18
38 Κλεψίματα 33
20 Φάουλ 21
2 Οφσάιντ 2
7 Κόρνερ 4
59 Λάθη 60
8/29 Γεμίσματα 3/17
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ