STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Παναιτωλικός 2-0: Με πέναλτι και clean sheet στο 2/2 επί εποχής Ένινγκ

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Άρης νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Γκάμα και Ιντέγε μέσα σε πέντε λεπτά (27', 32'). Δεύτερη νίκη στα ισάριθμα πρώτα ματς με clean sheet o Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο των κίτρινων. Αποβλήθηκε ο Μοράρ στο 60' για τους Αγρινιώτες.

Ο Άρης υποδέχθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης τον Παναιτωλικό για την 8η αγωνιστική της Super League 1 και τον νίκησε με 2-0, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα στην έδρα του. Και τα δυο γκολ των κίτρινων από εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι.

Απόσταση πέντε λεπτών είχε η μία από την άλλη. Ο Μπρούνο Γκάμα άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό, ο Μπράουν Ιντέγε διαμόρφωσε το τελικό στο 32ο. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη του Άρη. Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς για τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο. Επί τεχνικής ηγεσίας Γερμανού ο Άρης κράτησε για δεύτερο σερί ματς για πρώτη φορά στη σεζόν απαραβίαστη τη εστία του.

Ο Παναιτωλικός το πάλεψε, έδειξε σημάδια θεαματικής βελτίωσης επί τεχνικής ηγεσίας Μάκη Χάβου, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι. Αποβλήθηκε σωστά ο Βλαντ Μοράρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 60ό λεπτό, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να φθάσουν στο γκολ. Το πέτυχαν στις καθυστερήσεις με τον Μπάιροβιτς, αλλά σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ.

1. ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 2/2

Η παρθενική νίκη του Άρη με τον Ένινγκ στον πάγκο ήλθε στα Πηγάδια με αντίπαλο την Ξάνθη ήλθε με εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα. Η δεύτερη νίκη με τον Γερμανό στην τεχνική ηγεσία είχε πάλι δυο γκολ που προήλθαν από εκτελέσεις πέναλτι.

Μία πάλι από τον Πορτογάλο, η άλλη από τον Ιντέγε Μπράουν. Στο 25ο πέναλτι ο Μπρούνο Γκάμα μπήκε από δεξιά στην περιοχή κι ανατράπηκε από τον Ταχάρ. Ο ίδιος εκτέλεσε, στη μία γωνία η μπάλα, στην άλλη ο Γιαννακόπουλος. Άνοιξε το σκορ.

Στο 31ο λεπτό, ο Σούντγκρεν μπήκε από δεξιά εντός της περιοχής, υπήρχε σε επαφή με τον Ντίας σε μία αυστηρή απόφαση. Ο Ιντέγε ανάλαβε την εκτέλεση αυτή τη φορά, ξανά η μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γιαννακόπουλου. Ο Νιγηριανός διεύρυνε έτσι το προβάδισμα των γηπεδούχων σε 2-0, σκορ που έμελλε ν' αποδειχθεί και τελικό.

2. Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΝΙΝΓΚ

Ο Μίχαελ Ένινγκ είδε το σκορ να βρίσκεται στο 2-0 υπέρ του Άρη, αλλά οι παίκτες του δεν έβγαζαν μάτια. Συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του και κυρίως να δώσει χρόνο συμμετοχές σε παίκτες που δεν είχαν πολύ μέχρι και σήμερα.

Πέρασε τον Λερίν Ντουάρτε στη θέση του Νικολά Ντιγκινί και τον Αμπού Μπα στη θέση του Σάσα στο 67ο λεπτό. Όπως πέρασε και τον Μαρτίν Τόνσο στο τελευταίο τέταρτο του ματς. Ο Ολλανδός πήγε στα άκρα, ο Γάλλος δίπλα στον Ματίγια, ενώ ο Αργεντινός κεντρικά.

Δικαιοσύνη από τον Γερμανό. Δίκαιος και ως προς τους εκτελεστές πέναλτι. Ο Ένινγκι έβαλε διαγωνισμό πέναλτι στις πρώτες του ημέρες. Πρώτος βγήκε ο Γκάμα, δεύτερος ο Ιντέγε. Δύο εκτελέσεις πέναλτι, αμφότερες εύστοχες. 2-0. Τόσο απλά.

3. Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΑΝ

Ο Φάμπιαν Έμαν ήταν ιδιαίτερα ασταθής. Ο 21χρονος Αυστριακός γκολκίπερ κάνει την πρώτη του σεζόν σε πρώτη κατηγορία πρωταθλήματος. Μπορεί ν' ανήκε στη Στουρμ Γκρατς, αλλά αγωνίστηκε ελάχιστα στην πρώτη ομάδα ενώ πέρυσι έπαιξε ως δανεικός στην ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της πατρίδας του, Κάπφενμπεργκ.

Ο Έμαν πήρε γάντια βασικού όταν τραυματίστηκε ο Χουλιάν Κουέστα. Μπορεί να μη δέχθηκε γκολ από τον Παναιτωλικό, αλλά σε αυτό το ματς ήταν ιδιαίτερα ασταθής και έλαβε επιπόλαιες αποφάσεις. Στο 49ο λεπτό έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του ενώ πήδησε ανενόχλητος, αλλά ο Ιντέγε απομακρύνει σε κόρνερ.

Δεν άργησε παρά τρία μόνο λεπτά για να κάνει νέο λάθος. Και πάλι ο Έμαν έχασε τη φάση, ο Μαρσιάλ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Λόγω τύχης ή επιπολαιότητας / ελλιπούς ποιότητας των φιλοξενούμενων η εστία του έμεινε απαραβίαστη.

Άλλη ομάδα με καλύτερη ευστοχία θα είχε δημιουργήσει πρόβλημα στους κίτρινους σε αυτό το παιχνίδι.

4. Ο ΧΑΒΟΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΟΜΑΔΑ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ

Ο Παναιτωλικός στάθηκε εξαιρετικά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Κατέβηκε για να παίξει ποδόσφαιρο κι όχι για να καταστρέψει αυτό του αντιπάλου. Ήταν ομάδα με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Καμία σχέση με το συνονθύλευμα που μας παρουσίασε ο Λουίς Κάστρο.

Δεν μεσολάβησαν μόνο δέκα ημέρες υπό την τεχνική ηγεσία του Μάκη Χάβου. Ο Μακεδόνας τεχνικός είπε την προηγούμενη αγωνιστική: "Δεν τον φοβάμαι τον Παναιτωλικό". Και ακόμη κι αν γνώρισε την ήττα, η παρουσία του Παναιτωλικού δεν είναι να τον φοβάσαι για υποβιβασμό.

Ακόμη και με αριθμητικό μειονέκτημα, έβαλε κάτω την μπάλα κι έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Άρη. Λίγες ομάδες θα μπορέσουν να το κάνουν αυτό, ειδικά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Βρήκε το γκολ με τον Μπάιροβιτς στις καθυστερήσεις, αλλά σωστά ακυρώθηκε αυτό καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο σκόρερ.

5. Η ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΟΡΑΡ

Ο Βλαντ Μοράρ είναι ο καλύτερος επιθετικός του Παναιτωλικού, μέσα σε δύο σεζόν έχει γίνει ένα από τους κορυφαίους σκόρερ της ιστορίας της ομάδας του Αγρινίου. Χάθηκε κι αυτός, όπως κι όλη η ομάδα που ψαχνόταν επί τεχνικής ηγεσίας του Πορτογάλου.

Του βγήκαν και νεύρα. Σήμερα, όμως πολλά. Πάρα πολλά και δεν υπήρχε και ιδιαίτερος λόγος. Λες και προκαλούσε την αποβολή του. Ο Βέλεθ τον εξουδετέρωσε την προσωπική τους μονομαχία κι αυτό εγκλώβισε τον Ρουμάνο φορ.

Ανόητη η κίνησή του να σπρώξει τον Ισπανό - ο οποίος υπερέβαλε ως προς την αντίδρασή του - δίκαιη η αποβολή του, με αποτέλεσμα ν' αφήσει την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα για μισή ώρα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ