STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Ολυμπιακός 2-2

Άρης - Ολυμπιακός 2-2
INTIME SPORTS

Ο Άρης έπαιξε σαν... Άρης και ανάγκασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του απώλεια βαθμών με το 2-2 στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Παράπονα από τους γηπεδούχους για το πρώτο πέναλτι των Πειραιωτών και τη διαιτησία του Αρετόπουλου. Έχασε τα άχαστα ο Μήτρογλου.

Πολλοί υπέθεσαν πως η ισοπαλία του Άρη στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ίσως ήταν απλά μια σύμπτωση και μια ευχάριστη έκπληξη.

Οι ποδοσφαιριστές των "κιτρίνων" με την εμφάνισή τους απέναντι στον Ολυμπιακό απέδειξαν πως δεν είναι μια απλή φωτοβολίδα, αλλά είναι έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα και για μια νέα προσπάθεια, προκειμένου ο Άρης να γίνει σιγά σιγά ξανά μεγάλος.

Ο συγκεκριμένος στόχος επετεύχθη στην αναμέτρηση με τους Νταμπλούχους Ελλάδας, αφού οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν σαν πραγματικός Άρης, κοίταξαν στα μάτια τον Ολυμπιακό και θα μπορούσαν να φύγουν νικητές από το ντέρμπι (με όλη τη σημασία της λέξης).

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο Άρης άνοιξε το σκορ μόλις στο 3' ενώ η ισοφάριση των Πειραιωτών ήρθε στο 9ο λεπτό. Κάπου εκεί ξεκίνησαν και τα παράπονα από τους γηπεδούχους, αφού η ισοφάριση του Ολυμπιακού προήλθε από αμφισβητούμενο πέναλτι.

Από 'κει και πέρα ξεκίνησε μια γκρίνια από τους "κιτρίνους" (κάποιες φορές δικαιολογημένα, κάποιες όχι), ενώ ο ρυθμός του ματς έπεσε τόσο στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όσο και στην επανάληψη. Ο Άρης τελικά κατάφερε να πάρει πάλι ξανά κεφάλι στο σκορ (79'), όμως πάλι δεν κράτησε για πολύ η χαρά του, αφού ο Χολέμπας ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα (82'). Το μόνο που έγινε μέχρι το τέλος, ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μήτρογλου, που σήμερα δεν ήταν η μέρα του.

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Άρης κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία μετά τον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό και έτσι το σερί νικών των Πειραιωτών σταμάτησε στις επτά. Πρωτάθλημα χωρίς γκέλα είναι εύκολο μονάχα στα λόγια και όχι στις πράξεις. Στις πράξεις ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε και έδειξε πως δεν είναι ΠΟΤΕ εύκολο να περνά από το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης, όπως το επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Σταματόπουλος

Δείτε τη Δευτέρα στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 8η αγωνιστική της Superleague.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

Τέταρτος διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (Νίκος Πασιαλής): Βελλίδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παντίδος, Μαργαρίτης, Κοέλιο, Παπαστεριανός (83' Ασλανίδης), Καζναφέρης (64' Γκέσιος), Οικονομόπουλος, Γιαννιώτας, Αγκάνθο (87' Νταμαρλής).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης (82' Πάντελιτς), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (68' Λυκογιάννης), Τάτος (68' Γκρέκο), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου.

Γκολ: 3' Παπαστεριανός, 79' Αγκάνθο / 9' Αμπντούν (πεν), 82' Χολέμπας

Κίτρινες κάρτες: Ψυχογιός (7'), Αγκάνθο (39'), Γκέσιος (78'), Πουλίδο (90+2') / Μήτρογλου (34'), Μανιάτης (50')

Κόκκινες κάρτες: 81' Ψυχογιός (δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Ο αγώνας

Με ανεβασμένη ψυχολογία ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες τον αγώνα, αφού ο μεν Άρης προερχόταν από καλό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο δε Ολυμπιακός είχε φύγει με τη νίκη από τον Μονπελιέ για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην ενδεκάδα των "ερυθρολεύκων" ξεκίνησε ο Ανδρέας Τάτος, που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα των Νταμπλούχων Ελλάδας σε επίσημη αναμέτρηση.

Το κλίμα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ήταν εξαιρετικό, με τους φιλάθλους να δίνουν το παρών και να δημιουργούν μια ποδοσφαιρική και συνάμα εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Με τον κόσμο στο πλευρό τους λοιπόν, οι παίκτες του Άρη ξεκίνησαν πολύ δυνατά και ορεξάτοι την αναμέτρηση με αποτέλεσμα από πολύ νωρίς να ανοίξουν το σκορ.

Γκολ με το καλημέρα (1-0)

Ο Αγκάνθο έκανε μακρινή μπαλιά για τον Παπαστεριανό κι εκείνος με απευθείας πλασέ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ στο 3ο μόλις λεπτό. Το Χαριλάου ήταν στο πόδι και ο κόσμος γιόρταζε για τον Άρη, που φαίνεται πως αναγεννιέται και είναι έτοιμος για μια νέα αρχή.

Η χαρά των φιλάθλων του Άρη δεν κράτησε για πολύ, αφού οι Πειραιώτες ξεκίνησαν αμέσως την αντεπίθεση και έφτασαν στην γρήγορη ισοφάριση. Στο 5' ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να νικήσει τον Βελλίδη, ενώ στο 8' ο Αρετόπουλος καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Ψυχογιού εντός περιοχής. Από το replay δεν φάνηκε ξεκάθαρα η φάση και είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά αν ήταν σωστή ή όχι η απόφαση του διαιτητή. Έμοιαζε περισσότερο με λάθος, όμως κι αυτό δεν είναι 100%.

Ισοφάριση υπό αμφισβήτηση (1-1)

Όπως και να 'χει, ο Ολυμπιακός κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Αμπντούν και στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά μεριά του Βελλίδη έγραψε το 1-1. Οι "ερυθρόλευκοι" μάλιστα, λίγο έλειψε να πετύχουν την ανατροπή στο 29ο λεπτό, όμως η κεφαλιά του Μήτρογλου από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ.

Από κει και πέρα, εκτός από δύο σουτ του Παπαστεριανού και του Πουλίδο το ημίχρονο πέρασε δίχως πολλές φάσεις και το καλό ξεκίνημα, εξελίχθηκε σε βαρετή συνέχεια, γεμάτη παράπονα από τους ανθρώπους του Άρη. Κάποια ήταν δικαιολογημένα, κάποια όχι...

Στην επανάληψη τα δεδομένα δεν άλλαξαν, με τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ να δημιουργούν κάποιες φάσεις, όμως ο Άρης ήταν εξίσου καλός και έδειξε τις άγριες διαθέσεις του στους φιλοξενούμενους. Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό, είχε όμως ευκαιρίες, όπως αυτή του Μήτρογλου στο 56' όπου το σουτ του κατέληξε άουτ, αλλά κι αυτή του Γκέσιου στο 66', με το σουτ του να κοντράρει σε σώματα και να καταλήγει κόρνερ.

Ο Αγκάνθο "πυροβόλησε", ο Χολέμπας απάντησε (2-2)

Όλα έδειχναν πως όποια ομάδα πετύχαινε το γκολ θα έπαιρνε και τη νίκη, όμως τελικά η πραγματικότητα μας διέψευσε. Ο Άρης κατάφερε να σκοράρει με τον Αγκάνθο στο 79ο λεπτό, όμως τρία λεπτά αργότερα (82') ο Χολέμπας ισοφάρισε με σουτ εντός περιοχής μετά από εκτέλεση φάουλ του Μασάντο.

Το κακό για τους γηπεδούχους ήταν πως εκτός από την ισοφάριση έμεινε και με παίκτη λιγότερο, αφού ο Ψυχογιός δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο φάουλ που έκανε, από το οποίο προήλθε το 2-2 των "ερυθρολεύκων".

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ είχαν λαμπρή ευκαιρία να φύγουν τελικά νικητές από το "Κλεάνθης Βικελίδης" όμως στο 85' ο Μήτρογλου την πέταξε στα σκουπίδια. Ο Έλληνας επιθετικός μπροστά σε άδεια εστία έκανε στραβοκλωτσιά, ενώ στη συνέχεια την κεφαλιά του Πάντελιτς έδιωξε με υπερένταση ο Βελλίδης. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και το 2-2 ήταν το τελικό σκορ.

MVP της αναμέτρησης

Ο Αγκάνθο αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική πως είναι μια από τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού συνολικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με μια ασίστ και ένα γκολ, ήταν κυριολεκτικά όλα τα λεφτά.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν από τους πρωταγωνιστές του ματς στο Μονπελιέ, όμως στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ήταν μοιραίος αφού έχασε πολλές και εύκολες φάσεις. Σε κακή βραδιά ο "Γερμανός".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ