STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης να γουστάρεις, 3-0 τη Λαμία στο ΔΑΚ

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στη Super League, επικρατώντας 3-0 της Λαμίας εκτός έδρας και αρχίζοντας με το "δεξί" τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.

Τέσσερα χρόνια μακριά από τη Super League ήταν πολλά για τον Άρη, ο οποίος επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στα "μεγάλα σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Πάκο Ερέρα, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, επικράτησε 3-0 της Λαμίας στο ΔΑΚ και άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις του.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους "κιτρίνους" οι Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία που σημείωσαν ένα γκολ και είχαν γενικότερα μία εξαιρετική παρουσία. Στον αντίποδα, η Λαμία έδειξε προβληματική εικόνα, αντιμετωπίζοντας θέματα τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική λειτουργία της.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη νίκη για τον Άρη στην πρώτη κατηγορία από τις 10 Φεβρουαρίου του 2014 και το 1-0 επί του Πανιωνίου στο "Κλ. Βικελίδης". Σκόρερ σ' εκείνο το παιχνίδι ήταν ο παλαίμαχος -πλέον- Ισπανός επιθετικός, Νταβίντ Αγκάνθο.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τη Λαμία με σύστημα 3-4-3. Οι Βάντερσον Σκαρντοβέλι και Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος είχε τις δύο πλευρές, με τους Ντένις Επστάιν και Φακούντο Μπερτόγλιο να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χερόνιμο Μπαράλες.

Άρης να γουστάρεις, 3-0 τη Λαμία στο ΔΑΚ

Από την άλλη πλευρά, ο Πάκο Ερέρα προτίμησε το 4-2-3-1, με τους Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα να αγωνίζονται στα "φτερά" της επίθεσης και τον Νικολά Ντιγκινί σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, πίσω από τον Χαμζά Γιουνές.

Άρης να γουστάρεις, 3-0 τη Λαμία στο ΔΑΚ

"ΧΤΙΖΕΙ" ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ Ο ΝΤΙΓΚΙΝΙ

Οι "κίτρινοι" ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Σαράνοφ. Πέρα από ένα δυνατό σουτ του Ματέο Γκαρσία στο 5ο λεπτό, το οποίο πέρασε δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Λαμίας, οι παίκτες του Πάκο Ερέρα δεν ήταν απειλητικοί, παρά το γεγονός πως είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος, η Λαμία μπήκε καλύτερα, με τον νεοεισελθόντα Θανάση Καραγκούνη να δίνει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ωστόσο, το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους με όμορφη κεφαλιά του Νικολά Ντιγκινί στο 53ο λεπτό. Μάλιστα, ο Γάλλος επιθετικός έχει δημιουργήσει παράδοση απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα πέρυσι, με τη φανέλα του Ατρομήτου, πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ στα δύο ματς με τη Λαμία, όντας καταλυτικός για τους Περιστεριώτες. Όπως και φέτος για τους "κιτρίνους".

ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΟΥΣΤΑ ΟΙ ΓΚΑΡΣΙΑ - ΓΚΑΜΑ

Γενικότερα, ο Άρης έδειξε πως έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο, όμως είναι φανερό πως τη διαφορά στην επίθεση την κάνουν οι Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία. Ο πρώτος διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, προσφέρει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι των "κιτρίνων" και απ' ό,τι αποδείχθηκε σημειώνει και όμορφα γκολ.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο δεύτερος είναι πολύ ποιοτικός και καλός στο "ένας εναντίον ενός", αλλά θα χρειαστεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του, αφού είχε αρκετά κενά διαστήματα. Βέβαια, δεν πρέπει να παραμελούμε το γεγονός πως ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Άρη στο 70' με όμορφη κίνηση μέσα στην μεγάλη περιοχή και εξαιρετική κεφαλιά προ του Μαρκ Ασίγκμπα. Οι δυο τους δείχνουν πως θα "αναγκάσουν" τους φίλους του Άρη να σηκωθούν πολλές φορές από τις θέσεις τους φέτος για να τους χειροκροτήσουν.

ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Η ΛΑΜΙΑ

Η Λαμία κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και έκανε το "μπαμ" με την απόκτηση των Φακούντο Μπερτόγλιο και Χερόνιμο Μπαράλες, οι οποίοι έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

Ωστόσο, οι δύο Αργεντινοί έδειξαν πως δεν είναι ακόμη 100% έτοιμοι. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, ο Μπάμπης Τεννές έκανε τον Μπερτόγλιο αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους, περνώντας τον Καραγκούνη στον αγωνιστικό χώρο που ήταν πιο δραστήριος, αλλά ως εκεί.

Στον αμυντικό τομέα, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν τόσα προβλήματα στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο η εικόνα ήταν αντιστρόφως ανάλογη, με τον Μαρκ Ασίγκμπα να είναι ο μοιραίος, αφού είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ του Άρη.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νίας), Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)

4ος διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα (73' Οσμάν), Βάντερσον, Δημούτσος, Μπλάζιτς, Μπερτόγλιο (46' Καραγκούνης), Επστάιν (60' Τσούκαλος), Μπαράλες.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Μπάσα, Γκάμα (84' Ιντζόγλου), Ματίγια (68' Κολάσο), Ντιγκινί (73' Ναζλίδης), Γκαρσία, Γιουνές.

Γκολ:

Κάρτες: 42' Δημούτσος, 52' Καραγκούνης, 67' Μπλάζιτς / 65' Μπάσα

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live του αγώνα.

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ