STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Εργοτέλης 1-1

Άρης-Εργοτέλης 1-1
INTIME SPORTS

Άρης και Εργοτέλης μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (1-1), με τον Ακόστα να ανοίγει το σκορ και τον Κατσικοκέρη να "απαντάει". Δείτε τα γκολ και τα highlights της αναμέτρησης.

Το νικηφόρο σερί τριών αγώνων του Άρη έλαβε τέλος το απόγευμα της Κυριακής μέσα στο "Βικελίδης", με τον Εργοτέλη να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Οι "κίτρινοι" άνοιξαν το σκορ μόλις στο 14' με υπέροχο αριστερό πλασέ του Ακόστα όμως δεν χάρηκαν για... πολύ, με τους Κρητικούς να ανταποδίδουν στο 31' με διαγώνιο πλασέ του Κατσικοκέρη από θέση δεξιά στη μεγάλη περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως αυτό να μεταφράζεται σε πολλές φάσεις, με την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου να κρατάει το 1-1 έχοντας την τύχη με το μέρος της στην κεφαλιά του Φατί στο 84' (δοκάρι) αλλά και τον Πίρσον σε καλή βραδιά (σπουδαία απόκρουση στο 94' σε κεφαλιά Λαζαρίδη).

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Άρης έμεινε τρεις πόντους πίσω από την προνομιούχο 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ της Ευρώπης, ενώ ο Εργοτέλης αποσπάστηκε επτά ολόκληρους πόντους από τις ομάδες που βρίσκονται στην τελευταία τριάδα του πίνακα.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας) / Ποντίκης Κωνσταντίνος (Πρέβεζας), Σταθόπουλος Παναγιώτης (Ηλείας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Ντίτσος Γεράσιμος (Πρέβεζας), Σκουφίτσας Βασίλειος (Αθηνών)

Ο καιρός στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Καστίγιο, Φατί, Σανκαρέ, Γιαννιώτας (46' Τριανταφυλλάκος), Καπετάνος (77' Κατίδης), Λαζαρίδης, Ουμπίδες, Ακόστα (65' Παπαζαχαρίας)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας (82' Γιαλούσης), Λεάλ (35' Χαλκιαδάκης (74' Καρέλης)), Μπέτο, Σασιασβίλι, Κατσικοκέρης, Ολίσε, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης

Κίτρινες κάρτες: Νέτο (90+1'), Κατίδης (90+2'), Καστίγιο (90+5') / Δάρλας (39'), Ολίσε (67'), Σαρρής (84'), Σασιασβίλι (90'), Μπούντιμιρ (90+4')

Κόκκινες κάρτες: Ολίσε (90+2', δεύτερη κίτρινη)

Σκόρερ: Ακόστα (14') / Κατσικοκέρης (31')

Το ματς

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο χορτάρι του "Κλεάνθης Βικελίδης" και σταδιακά αύξανε την πίεσή του προς τον Εργοτέλη, με τους "κίτρινους" να καταφέρνουν μάλιστα να προηγηθούν στην πρώτη μεγάλη φάση τους.

Ο Καπετάνος έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στο 14' και ο Ακόστα βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών, με το αριστερό πλασέ στην κίνηση που επιχείρησε να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πίρσον (1-0).

Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο γκολ για τον σκόρερ με τη φανέλα του Άρη, τρεις εβδομάδες έπειτα από εκείνο που είχε σημειώσει στον εκτός έδρας αγώνα με τη Δόξα Δράμας στο "Καυτανζόγλειο".

Γκολ στην πρώτη φάση αλλά και άμεση απάντηση

Ακολούθως ο Άρης έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό και να μην απειλείται, όμως ο Εργοτέλης χτύπησε σαν... κόμπρα στο 31', αφού στην πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη (1-1).

Ο Φραγκουλάκης "τρύπησε" με κάθετη πάσα την άμυνα του Άρη και ο Κατσικοκέρης βρέθηκε μέσα δεξιά στη μεγάλη περιοχή για να νικήσει με όμορφο διαγώνιο πλασέ τον Βελλίδη και να πανηγυρίσει το 6ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Το εντυπωσιακό είναι πως μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια άλλη μεγάλη φάση, περά από τα δύο γκολ (2-4 οι τελικές προσπάθειες για Εργοτέλη και 57%-43% η κατοχή υπέρ του Άρη), με την ισοπαλία να είναι το πλέον δίκαιο αποτέλεσμα.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Άρη να μπαίνει φουριόζος, με τον Λαζαρίδη να έχει άστοχη κεφαλιά στο 50' και τον Καστίγιο να εξαπολύει δυνατό σουτ με το αριστερό στο 52' στέλοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πίρσον.

Καλό ξεκίνημα αλλά μετά... βραχυκύκλωμα

Δυστυχώς για τους οπαδούς του, το ξεκίνημα αυτό δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με τον Εργοτέλη να στέκεται υποδειγματικά στον αγωνιστικό χώρο και να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να τον"βάλουν μέσα" στην περιοχή του.

Οι "κίτρινοι" του Μασάδο είχαν μεν την κατοχή της μπάλας (όπως και στο πρώτο μέρος) και πίεζαν για το γκολ, όμως και οι Κρητικοί από την πλευρά τους επιχειρούσαν όποτε τους δινόταν η ευκαιρία να απειλήσουν με αντεπιθέσεις.

Στο τελευταίο τέταρτο πάντως ο Άρης πήρε ακόμα περισισότερα ρίσκα στην επίθεση, με τον Παπαζαχαρία να μη βρίσκει στόχο στο 78' και στο 84' να χάνεται μεγάλη ευκαιρία μέσα από στημένη φάση για το 2-1.

Ο Ουμπίδες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερα και ο Φατί πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, με την κεφαλιά του να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Πίρσον και να φεύγει άουτ.

Πίεση στο φινάλε αλλά αντίσταση από Πίρσον και... δοκάρι

Στο 88' οι "κίτρινοι" βρέθηκαν και πάλι σε θέση βολής, με το σουτ του Νέτο όμως λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Εργοτέλη.

Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων ολόκληρος ο Άρης είχε "κατασκηνώσει" στην περιοχή του Εργοτέλη ψάχνοντας το πολυπόθητο γκολ που θα του χάριζε την τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, αυτό όμως δεν ήρθε ελέω... Πίρσον.

Και αυτό γιατί στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων "κατέβασε τα ρολά", πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και βγάζοντας σε κόρνερ την κεφαλιά του Λαζαρίδη, ο οποιός είχε κερδίσει την εναέρια μονομαχία μέσα στη μεγάλη περιοχή ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Μίσελ.

Τελικά, το θρίλερ έλαβε τέλος στο 95', με τον Εργοτέλη να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό που τον έστειλε στο +7 από τη γραμμή του υποβιβασμού αλλά και να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Ολίσε στο 92'.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Σόρεν Πίρσον. Ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν σταθερός καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στο "Βικελίδης", μεταδίδοντας αυτοπεποίθηση και στην υπόλοιπη ομάδα, ενώ στο 94' επισφράγισε τη θετική του απόδοση με μία σπουδαία επέμβαση, αποκρούοντας σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Λαζαρίδη.

Ο αδύναμος κρίκος

Η επιθετική γραμμή του Άρη. Οι γηπεδούχοι ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη απέναντι στον Εργοτέλη προερχόμενοι από τρία σερί νικηφόρα αποτελέσματα, όμως απέδωσαν κατώτερα του αναμενομένου και μοιραία δεν έφτασαν στη νίκη. Ο Νέρι Καστίγιο είχε θέληση αλλά και αρκετή φλυαρία στο παιχνίδι του, ενώ ο Τριανταφυλλάκος δεν μπόρεσε να δικαιώσει τον Μασάδο που τον πέρασε στο 46' στο ματς. Μοιραία οι φάσεις που έβγαλαν οι γηπεδούχοι ήταν λίγες, με την σημαντικότερη να έρχεται από τον κεντρικό αμυντικό Λαζαρίδη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ