STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-2

Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-2
INTIME SPORTS

Με τους Μίνγκα-Πετρόπουλο να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και τον Τζόρβα να κρατάει ανέπαφη την εστία του ο Απόλλωνας Σμύρνης πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Άρη. Πολλές χαμένες ευκαιρίες από τους "κίτρινους" και πέναλτι άουτ από τον Παπαδόπουλο.

Με κορυφαίους τους Τζόρβα ο οποίος "έβγαζε" και τους Μίνγκα-Πετρόπουλο που "έβαζαν" ο Απόλλωνας Σμύρνης πέρασε από "Κλεάνθης Βικελίδης" στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Η "ελαφρά ταξιαρχία" νίκησε με 2-0 τον Άρη, πετυχαίνοντας την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έλληνα γκολκίπερ και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα φτάνοντας στους 17 βαθμούς όσους και ο Λεβαδειακός.

Από την άλλη ο Άρης ο οποίος στην συνολική εικόνα του αγώνα ήταν καλύτερος δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζόρβα ούτε από το σημείο του πέναλτι (έστειλε την μπάλα άουτ ο Παπαδόπουλος) και όχι μόνο παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να πάρει "τρίποντο" εντός έδρας.

Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά σον πρώτο ημίχρονο, πέτυχε και το γκολ νωρίς και στην συνέχεια άφησε χώρους στον Άρη προσέχοντας τα νότα του. Ο Άρης από την πλευρά του πίεσε, με κορυφαίο τον Σουνά, αλλά είχε απέναντί του τον Τζόρβα. Οι "κίτρινοι" είχαν και δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης πάλι συνέχισε να πιέζει, αλλά ο Τζόρβας ήταν αυτός που κατέβασε τα ρολά σπρώχνοντας την ομάδα του στη νίκη, που ήρθε με την κεφαλιά του Πετρόπουλου.

Ο Άρης εκτός από τις ευκαιρίες που έχασε, ήταν άστοχος και από το σημείο του πέναλτι με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να στέλνει την μπάλα άουτ.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Βερρής (Λέσβου)

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Καραγκούνης, Ηρακλής, Πουλίδο, Τσουμάνης (78' Καραγιάννης), Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος (74' Τσουκάνης), Αγγελούδης (55' Ρενια), Σουνάς, Μανιάς, Αγκάνθο.

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Δεληζήσης, Χατζηζήσης (68' Σόουζα), Μίνγκας, Τσοκάνης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Φαρινόλα (46' Ντάλμπεργκ), Πετρόπουλος (91' Πετρόπουλος).

Κίτρινες κάρτες: Καραγκούνης (80', Άρης)-Χατζηζήσης (20', Απόλλων Σμύρνης), Παντελιάδης (28', Απόλλων Σμύρνης), Άλβαρεζ (61', Απόλλων Σμύρνης), Μπάρκογλου (94', Απόλλων Σμύρνης)

Γκολ: Μίνγκας (2', Απόλλων Σμύρνης), Πετρόπουλος (59', Απόλλων Σμύρνης)

Ανασκόπηση αγώνα

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι "πάγωσαν" το "Κλεάνθης Βικελίδης". Στο 2ο λεπτό μετά από βαθιά μπαλιά ο Πετρόπουλος με κεφαλιά έβγαλε τον Μίνγκα σε θέση βολής και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 για τον Απόλλωνα.

Πέντε λεπτά αργότερα (7') ο Απόλλωνας έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά ο Πετρόπουλος δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή την μπάλα.

Στο 12' το σουτ του Τσοκάνη ήταν άστοχο. Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Άρη, ύστερα και από τις φωνές του Σούλη Παπαδόπουλου, βγήκαν στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-2
INTIME SPORTS

Μάλιστα στο 21' μετά από σέντρα από δεξιά ο Ηρακλής έπιασε την κεφαλιά με τον Τζόρβα να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει την μπάλα.

Στο 29' και στο 40' ο Σουνάς δοκίμασε δύο μακρινά σουτ με τον Τζόρβα να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν στις καθυστερήσεις με τον Σουνά να κάνει και πάλι το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα και να απομακρύνεται.

Ο Τζόρβας και το 0-2

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφηνε ο Απόλλωνας και να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 50' ο Σουνάς έκανε πάλι το σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 52' ο Αγγελούδης από κοντά δοκίμασε να νικήσει τον Τζόρβα, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα είπε και πάλι "όχι".

Την ώρα που ο Άρης πίεζε και ο Τζόρβας "έβγαζε" ήρθε το 0-2 για την "ελαφρά ταξιαρχία". Στο 59' ο Μίνγκας έκανε την σέντρα από δεξιά, με τον Πετρόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-2
INTIME SPORTS

Το δεύτερο γκολ "πάγωσε" ακόμη περισσότερο τους φίλους του Άρη, αλλά οι παίκτες των "κιτρίνων" συνέχισαν να πιέζουν.

Στο 61' μάλιστα έχασαν μια τεράστια ευκαιρία για να μειώσουν. Ο Αγκάνθο ανατράπηκε από τον Άλβαρεζ με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα.

Οκτώ λεπτά αργότερα (69'), ο Τζόρβας έχασε την μπάλα με τον Αγκάνθο να πλασάρει άουτ, ενώ στο 70' πάλι ο Αγκάνθο με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα εκτός τέρματος.

Στο 85' ο Ρένια ήταν αυτός που δοκίμασε το σουτ το οποίο ήταν άστοχο, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα (88') ο Τζόρβας είπε και πάλι όχι στο σουτ του Πουλίδο.

MVP της αναμέτρησης

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο Έλληνας γκολκίπερ για ένα ακόμη ματς στην Θεσσαλονίκη (μετά από αυτό με τον ΠΑΟΚ), κατέβασε τα ρολά.

Η απογοήτευση

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος σε ένα καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης ήταν άτυχος, καθώς έστειλε την μπάλα άουτ από το σημείο του πέναλτι.

Στατιστικά αγώνα

0 Goal 2
0 Ασίστ 2
18 Τελικές Προσπάθειες 6
7 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
8 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
3 Κεφαλιές 1
1 Αποκρούσεις 7
12 Επεμβάσεις 32
31 Κλεψίματα 19
10 Φάουλ 18
2 Οφσάιντ 2
10 Κόρνερ 3
27 Λάθη 49
8/43 Γεμίσματα 4/19
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ