STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΑΕΚ 2-0: "Καμικάζι" οι γηπεδούχοι, "πάτησαν" τον Δικέφαλο

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Άρης "κατάπιε" την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και επικράτησε με 2-0, για την 23η αγωνιστική της Super League. Εκτός από τα δύο γκολ (Λάρσον, Ροζ), οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια (Κόρχουτ, Γιουνές) κι ένα ακυρωθέν τέρμα (Βέλεθ).

Την 11η νίκη του στη Super League κατέκτησε ο Άρης στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Οι "κίτρινοι" ήταν ολοκληρωτικά καλύτεροι από την ΑΕΚ και επικράτησαν με 2-0, χάρη στα γκολ των Λάρσον και Ροζ. Πέμπτη φετινή ήττα για την Ένωση, οι παίκτες της οποίας υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία από τον αγώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

1. ΔΟΚΑΡΙ, ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ, ΛΥΣΗ ΜΕ ΛΑΡΣΟΝ

Το 3-5-2 με το οποίο επέλεξε να κατεβάσει την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έφερε αποτέλεσμα. Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος από την Ένωση στο πρώτο 45λεπτο. Είχε τέσσερις τελικές, ενώ η Ένωση καμία. Η κατοχή μπάλας του 69% δεν έλεγε τίποτα. Φλύαροι οι φιλοξενούμενοι, που ήταν αρνητικοί όχι μόνο στη δημιουργία, αλλά και στην άμυνα.

Οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν στο 11ο λεπτό με τρομερό σουτ του Κόρχουτ, το οποίο υποχρέωσε τον Μπάρκα σε δύσκολη απόκρουση, ενώ η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο.

Τρία λεπτά μετά ακολούθησε το ακυρωθέν γκολ του Βέλεθ, καθώς τη στιγμή που έκανε κεφαλιά ο Ισπανός, από την εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, ο Γιουνές που ήταν εκτεθειμένος έκανε κίνηση προς τη μπάλα. Η υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 32' με το σουτ του Λάρσον μέσα από την περιοχή, το οποίο βρήκε και στον Τσόσιτς (1-0).

2. ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η κακή εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο ανάγκασε τον Μανόλο Χιμένεθ να αλλάξει το 3-5-2 σε 4-4-2. Ο Μάνταλος πέρασε αριστερά στη μεσαία γραμμή, ο Μπακασέτας στη δεξιά, ενώ ο Μπακάκης που ξεκίνησε ως αριστερός στόπερ πέρασε αριστερός μπακ.

Ούτε αυτή η διαφοροποίηση ήταν εφικτή να αλλάξει προς το καλύτερο τη φιλοξενούμενη ομάδα. Στα λεπτά που ακολούθησαν μετά το τέρμα του Σουηδού, μπορεί ο Άρης να σταμάτησε να απειλεί στον ίδιο βαθμό, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν το ίδιο αρνητικοί στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Από τις φάσεις του πρώτου μέρους που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες, ήταν αυτή του 29', όταν στο σουτ του Ματέο Γκαρσία η μπάλα χτύπησε στα χέρια του Τσόσιτς, δίχως να καταλογιστεί πέναλτι από τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο.

3. ΤΟ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 3-5-2 ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ

Ο Μανόλο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Μπακάκης ένιωσε ενοχλήσεις και τη θέση του πήρε ο Σβάρνας, που έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Ο Χιμένεθ άλλαξε εκ νέου τη διάταξη σε 3-5-2, με αριστερό στόπερ τον Σβάρνα. Η πρώτη τελική της Ένωσης καταγράφηκε στο 53' με την κεφαλιά του Αλέφ που πέρασε άουτ, αλλά αποδείχθηκε πως οι Θεσσαλονικείς είχαν βρει το... κουμπί των φιλοξενούμενων με αυτόν τον τρόπο παράταξης.

Ο Ματέο Γκαρσία απείλησε στο 56' με τρομερό σόλο που κατέληξε σε κόρνερ μετά την επέμβαση του Μπάρκα, η δεύτερη σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 έγινε στο 59' με το δοκάρι του Γιουνές, αλλά στο 69' ο Ροζ "καθάρισε" το ματς με πλασέ μέσα από την περιοχή. Μια δουλεμένη φάση με την εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, την κεφαλιά - πάσα του Ντιγκινί και την εκτέλεση του Γάλλου κεντρικού αμυντικού.

4. ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Ο Άρης εδικαιούτο πέρα για πέρα τη νίκη. Ακόμα και μετά το 2-0, οι Θεσσαλονικείς είχαν το πάνω χέρι και με τον Γιάννη Φετφατζίδη θα μπορούσαν να φτάσουν και σε τρίτο γκολ στο 86'. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν επί της ουσίας χωρίς "καθαρόαιμο" αριστερό μπακ, γεγονός που υποχρέωσε τον Χιμένεθ να κάνει τις συνεχείς αλλαγής διάταξης, και κατέκτησαν τη νίκη.

Βασικοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ υστέρησαν. Ο Λιβάγια έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Μάνταλος το ίδιο, ενώ σοβαρό πρόβλημα στα μετόπισθεν είχε ο Οικονόμου. Αυτή ήταν μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις που έκανε ο Δικέφαλος στο πρωτάθλημα.

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Κρετσίμος (Δυτ. Αττικής)

4ος: Πουλικίδης (Δράμας)


ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης):
Κουέστα, Βαλεριάνος, Ροζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (89' Μαρτίνες), Λάρσον (78' Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (71' Μπάσα).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης (46' λ. τρ. Σβάρνας), Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο, Μάνταλος, Μπακασέτας (62' Μπογέ), Λιβάγια (75' Αλμπάνης), Πόνσε.

Γκολ: 32΄Λάρσον, 69' Ροζ

Κάρτες:43' Ντιγκινί, 73' Βαλεριάνος - 16' Αλέφ, 67' Πόνσε, 75' Σιμόες

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ