STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απονεμήθηκε το Έπαθλο Novasports Super League 2015-2016

Απονεμήθηκε το Έπαθλο Novasports Super League 2015-2016
INTIME SPORTS

Τα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου έλαμψαν για 7η συνεχόμενη χρονιά στα κανάλια Novasports! Σε μία ειδικά αφιερωμένη εκπομπή που παρουσίασαν οι Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Γιαννίκος Δούσκας στις εγκαταστάσεις της Nova στην Κάντζα και προβλήθηκε το βράδυ της Μ. Τετάρτης 27 Απριλίου βραβεύτηκαν οι καλύτεροι του πρωταθλήματος της Super League για την σεζόν 2015-2016.

Ο Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης και ο 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο Μάρκο Σίλβα καλύτερος προπονητής στο πάγκο των «ερυθρόλευκων» και καλύτερο γκολ αυτό του Καρίμ Ανσαριφάρντ με την φανέλα του Πανιωνίου κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Οι νικητές στις κατηγορίες πολυτιμότερος παίκτης (MVP), καλύτερος προπονητής και καλύτερο γκολ προέκυψαν βάσει ανοιχτής ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι 12:00 της Κυριακής 24 Απριλίου.

Επίσης, καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (Rookie) αναδείχτηκε ο Δημήτρης Γιαννούλης της Βέροιας, καλύτερη απόκρουση, η επέμβαση του τερματοφύλακα του Πανθρακικού, Γιώργου Αθανασιάδη στον εντός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή για την 29η αγωνιστική και καλύτερη ασίστ του Βαγγέλη Μάντζιου στον αγώνα Λεβαδειακός – ΑΕΚ για την 15η αγωνιστική. Παράλληλα, βραβείο fair play απονεμήθηκε στον Χάρη Χαρίση του ΠΑΟΚ για την κίνηση του να μην πανηγυρίσει το γκολ πέτυχε σε βάρος της πρώην ομάδα του (ΠΑΣ Γιάννινα) και τη δήλωσή του ότι ήταν μια δύσκολη στιγμή γι αυτόν, ενώ η κορυφαία δήλωση ανήκει στον πρόεδρο της ΑΕΛ Καλλονής, Νίκο Μιχαλάκη, για το όμορφο ταξίδι της ομάδας του στη μεγάλη κατηγορία και την προσπάθεια να επανέλθει.

Απονεμήθηκε το Έπαθλο Novasports Super League 2015-2016

Για τις κατηγορίες καλύτερη ασίστ, καλύτερη απόκρουση, κορυφαία δήλωση της χρονιάς, καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (rookie), καθώς και για το fair play της χρονιάς, συστήθηκε ειδική επιτροπή η οποία αποτελείται από τρεις προπονητές. Πρόκειται για τους Άκη Μάντζιο, Νίκο Παπαδόπουλο και Γιάννη Πετράκη, οι οποίοι αποφάσισαν έχοντας εξετάσει τις υποψηφιότητες, που έχουν προκύψει από την εκπομπή « Ώρα των Πρωταθλητών», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κάθε αγωνιστικής.

Ο θεσμός Έπαθλο Novasports Super League, διοργανώνεται από τα κανάλια Novasports προς τιμή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μοναδικός σκοπός είναι η απονομή τιμητικών βραβείων στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος της Super League, που διακρίθηκαν για το ταλέντο και το ήθος τους κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Τα αστέρια του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα «παίζουν μπάλα» μέχρι το 2019 στα κανάλια Novasports, καθώς τα κορυφαία αθλητικά κανάλια της χώρας, έχουν εξασφαλίσει και θα συνεχίσουν να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο, το αθλητικό περιεχόμενο που πραγματικά ενδιαφέρει τον Έλληνα φίλαθλο.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

Απονεμήθηκε το Έπαθλο Novasports Super League 2015-2016

• Πολυτιμότερος παίκτης (MVP): Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός) > Video

• Καλύτερος προπονητής: Μάρκο Σίλβα (Ολυμπιακός) > Video

• Καλύτερο γκολ: Καρίμ Ανσαριφάρντ (Πανιώνιος) > Video

• Πρώτος σκόρερ: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)

• Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (Rookie): Δημήτρης Γιαννούλης (Βέροια)

• Καλύτερη δήλωση της χρονιάς: Νίκος Μιχαλάκης (πρόεδρος ΑΕΛ Καλλονής)

• Ενέργεια Fair Play: Χάρης Χαρίσης (ΠΑΟΚ)

• Καλύτερη απόκρουση: Γιώργος Αθανασιάδης (Πανθρακικός)

• Καλύτερη ασίστ: Βαγγέλης Μάντζιος (Λεβαδειακός)

• Καλύτερη ομάδα αποτελούμενη από 23 ποδοσφαιριστές:

Τερματοφύλακες: Ρομπέρτο (Ολυμπιακός), Δημήτρης Κυριακίδης (Παναιτωλικός), Γιώργος Μπαντής (Αστέρας Τρίπολης)

Αμυντικοί: Ροντρίγκο Γκάλο (ΑΕΚ), Ομάρ Ελ Αμπντελαουϊ (Ολυμπιακός), Αρτούρ Μαζουακού (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Νίκος Λαζαρίδης (Ατρόμητος), Βαγγέλης Οικονόμου (Πανιώνιος), Νίκος Ζιαμπάρης (Ηρακλής), Δημήτρης Κολοβέτσιος (ΑΕΚ)

Μέσοι: Γιάκομπ Γιόχανσον (ΑΕΚ), Λούκα Μιλιβόγιεβιτς (Ολυμπιακός), Ολιβιέ Μπουμάλ (Πανιώνιος-Παναθηναϊκός), Τάσος Μπακασέτας (Πανιώνιος), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Κάρλος Ζέκα (Παναθηναϊκός), Μανώλης Σιώπης (Πανιώνιος), Γκάρι Ροντρίγκεζ (ΠΑΟΚ)

Επιθετικοί: Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Απόστολος Βέλλιος (Ηρακλής), Μιχάλης Μανιάς (ΠΑΣ Γιάννινα), Βαγγέλης Μάντζιος (Λεβαδειακός)

Η απονομή του Επάθλου Novasports Super League 2015-2016 θα προβληθεί σε επανάληψη την Κυριακή του Πάσχα 1 Μαϊου στις 22:00 από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD, καθώς και τη Δευτέρα του Πάσχα στις 20:00 επίσης από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD.

Novasports. Όλα για την ομάδα σου!

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Μου αρέσει ο Μπέργκ

Απονεμήθηκε το Έπαθλο Novasports Super League 2015-2016

«Μέχρι στιγμής ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Σίγουρα, θέλαμε το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη. Αλλά σε ένα δύσκολο όμιλο ήμασταν πάρα πολύ καλοί και διεκδικήσαμε έως το τέλος την πρόκριση. Από 'κει και πέρα, πήραμε το πρωτάθλημα πάρα πολύ εύκολα. Θέλουμε να κατακτήσουμε και το κύπελλο για να τελειώσουμε τη χρονιά με το νταμπλ».

-Είσαι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και αυτό το λένε ειδικοί και μη. Γύρνα λίγο το χρόνο πίσω: τι σκεφτόσουν στην αρχή της προετοιμασίας;

«Είχα πει και πέρσι πως ήθελα να κάνω καλή προετοιμασία για να είμαι έτοιμος. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να είμαι σε όλη τη σεζόν παραγωγικός. Από 'κει και πέρα έκανα πάρα πολύ καλή προετοιμασία. Ο προπονητής με βοήθησε πάρα πολύ. Μαζί με όλη την ομάδα κάναμε μία πάρα πολύ καλή σεζόν».

-Γιατί είδαμε φέτος ένα διαφορετικό Κώστα Φορτούνη; Πίστευες περισσότερο στον εαυτό σου. Σου έβγαινε η δουλειά που έκανες στην προπόνηση;

«Όπως είπα και πριν, ο προπονητής πίστεψε πάρα πολύ σε εμένα. Εγώ πίστεψα στον εαυτό μου πάρα πολύ. Έβλεπα στο γήπεδο να μου βγαίνουν σχεδόν όλα. Αυτή η αυτοπεποίθηση που είχα μου έβγαινε και στις προπονήσεις, αλλά πιο πολύ στον αγώνα».

-Και όλα αυτά ενώ διαδέχεσαι τον περσινόMVPπου ήταν και αυτός παίκτης του Ολυμπιακού, τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο οποίος αγωνίζεται στη δική σου θέση.

«Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Παίζουμε στην ίδια θέση. Στις προπονήσεις ο καθένας προσπαθεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, έτσι ώστε ο προπονητής να βγάζει τα κατάλληλα συμπεράσματα για να είμαστε καλοί στον αγώνα».

-Πήρες και το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Γκολ ή ασίστ, τι προτιμάς, πέρα από τις νίκες του Ολυμπιακού που είναι το προφανές;

«Και τα δύο μου αρέσουν. Μακάρι να τα έχω και τα δύο σε υψηλά επίπεδα για να βοηθάω πιο πολύ την ομάδα μου. Το γκολ σε κάνει πάρα πολύ χαρούμενο. Αλλά και η ασίστ βοηθάει πολύ την ομάδα».

-Από τα δικά σου φετινά γκολ, υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζεις, για τη σημασία του ή επειδή σου άρεσε;

«Όλα τα γκολ είναι ιδιαίτερα. Αλλά μέσα στην Άρσεναλ το απευθείας κόρνερ που επιχείρησα να βάλω ήταν ένα ιδιαίτερο γκολ και συνδυάστηκε με μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη».

- Στο γκολ με την Καλλονή ξεγέλασες τον τερματοφύλακα σημαδεύοντας το πρώτο δοκάρι. Είναι κάτι που το κάνεις με επιτυχία.

«Ναι, προσπαθώ να το κάνω. Το δουλεύω στις προπονήσεις και μου βγαίνει μερικές φορές στο γήπεδο».

-Αν σου έλεγα να διαλέξεις το δικό σουMVP, είτε από τον Ολυμπιακό είτε από άλλη ομάδα, ποιον θα διάλεγες;

«Σίγουρα, είναι πάρα πολλά παιδιά τα οποία έκαναν πολύ καλή σεζόν. Δε θέλω να αδικήσω κανέναν. Απλά εμένα μου αρέσει ο Μπεργκ, ο οποίος πιστεύω πως είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Αν και στην αρχή δεν έκανε καλή σεζόν, την ολοκλήρωσε με πολλά γκολ. Αυτό δείχνει τη μεγάλη αξία του».

-Απέδειξες ότι μπορείς να γίνεις ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Η φετινή σεζόν σου προκαλεί έξτρα βάρος για την επόμενη;

«Όχι, μου αρέσει να παίρνω μεγάλα βάρη. Αυτό αποδεικνύει πως η ομάδα σε πιστεύει πάρα πολύ και περιμένει πάρα πολλά από εσένα. Θέλω να δουλέψω πάλι από την αρχή της προετοιμασίας και να είμαι το ίδιο καλός ή και ακόμα καλύτερος του χρόνου».

-Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος τερματοφύλακας που αντιμετώπισες;

«Ο Ρομπέρτο, ο Ρομπέρτο! Στις προπονήσεις είναι πάρα πολύ καλός. Έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα στην προπόνηση. Και γενικά μέσα στα αποδυτήρια είμαστε μία οικογένεια».

-Που αφιερώνεις το βραβείο σου;

«Πρώτα από όλα το αφιερώνω στην οικογένειά μου, η οποία με βοηθάει πάρα πολύ. Και με έχει βοηθήσει ώστε να φθάσω σε αυτό το επίπεδο. Από 'κει και πέρα, το αφιερώνω στην ομάδα και σε όλους τους συμπαίκτες μου».

Μάρκο ΣΙΛΒΑ: Περιμένω με ανυπομονησία τον τελικό

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος που κερδίζω αυτό το βραβείο, όχι μόνο από την ψήφο των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά γενικότερα από την ψήφο των φιλάθλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα περισσότερα συγχαρητήρια τα αξίζει η ομάδα. Αν δεν υπήρχε αυτή η ομάδα να δουλεύει τόσο καλά, δε νομίζω ότι θα έπαιρνα αυτό το βραβείο. Θέλω, λοιπόν, να συγχαρώ τους παίκτες μου και να τους ευχαριστήσω για τη δουλειά που κάναμε. Επίσης, θα ήθελα να πω μία καλή κουβέντα για τους συνεργάτες μου και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού για την πολύ καλή χρονιά που πραγματοποιήσαμε».

-Ήταν μία χρόνια με ρεκόρ για τον Ολυμπιακό και σίγουρα θα μείνει στην ιστορία. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ξεχωρίζουν και συνθέτουν αυτή τη μεγάλη εικόνα;

«Πραγματικά κάναμε μία πολύ καλή χρονιά. Φέτος, ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τον Ολυμπιακό. Δεν έχω να ξεχωρίσω κάτι γιατί ήταν μία χρονιά γεμάτη από πολύ σημαντικά γεγονότα και πολύ σημαντικές στιγμές για εμάς. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά ρεκόρ. Καταφέραμε να πετύχουμε πολύ σημαντικές νίκες και να πάρουμε ένα πρωτάθλημα με τον τρόπο που το κατακτήσαμε, ο οποίος δεν είναι εύκολος και συνηθισμένος. Όμως, πραγματικά αυτό που περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία είναι η 7ηΜαΐου (σ.σ. τον τελικό κυπέλλου). Έχουμε κάνει μία πολύ καλή χρονιά. Το πιστεύω αυτό και συμφωνώ πως ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τον Ολυμπιακό. Όμως, θέλω να κλείσουμε τη χρονιά με έναν ακόμη τίτλο ώστε να είναι τέλεια».

- Η ομάδα σας στοχεύει στο νταμπλ. Όμως, πιο είναι το μεγάλο σας όνειρο, ίσως μία ευρωπαϊκή υπέρβαση\

«Δε θέλω να σκέφτομαι τόσο μακριά. Δε θέλω να μιλήσω για τόσο μακρινά όνειρα. Προσπαθώ να ζω την κάθε ημέρα ξεχωριστά και να πηγαίνω βήμα - βήμα. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πως είμαι ικανοποιημένος με ότι έχει συμβεί. Και θέλουμε να προετοιμαστούμε για τον τελικό. Δε θέλω να σκέφτομαι τόσο μακριά. Δε θέλω να μιλήσω για την επόμενη χρονιά. Φυσικά έχω πολλά όνειρα και πολλές φιλοδοξίες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλω να πραγματοποιήσω με τον Ολυμπιακό και πολλά πράγματα που θέλω να βελτιώσω. Όμως, προτιμώ να σκέφτομαι το άμεσο μέλλον και όχι το μακρινό».

-Τι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό στην επόμενη χρονιά;

«Αναμφίβολα αυτή ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Όμως, αν πρόκειται να μιλήσουμε για την επόμενη χρονιά, υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούν να πάνε καλύτερα. Δεν μιλάω τόσο για το πρωτάθλημα, το οποίο κατακτήσαμε με ένα τέτοιο τρόπο, που δεν είναι εύκολο να γίνει πολύ καλύτερα στο μέλλον. Ούτε καν λίγο καλύτερα από ότι καταφέραμε φέτος. Όμως, σίγουρα στον Ολυμπιακό υπάρχει πάντα ένας στόχος.

Όταν βρίσκεσαι σε αυτό το σύλλογο, θέλεις πάντα να βελτιώνεσαι. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Και αυτό περνάει μέσα από τη δημιουργία μίας ακόμα πιο ανταγωνιστικής ομάδας. Το πρωτάθλημα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πάντα θέλουμε να το κατακτάμε. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε δυνατοί και ανταγωνιστικοί. Σίγουρα γνωρίζουμε ότι στον Ολυμπιακό υπάρχουν ευρωπαϊκά όνειρα. Και για να πάμε πιο κοντά στα όνειρα αυτά, θα πρέπει να προετοιμάσουμε μία ομάδα όσο πιο καλή και ανταγωνιστική γίνεται.

Ο στόχος μας είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα, ώστε να διορθώνουμε κάθε λεπτομέρεια και κάθε πράγμα που μπορούμε προκειμένου να οδηγηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλουμε σίγουρα να επαναλάβουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θέλουμε να κερδίζουμε τους τίτλους που διεκδικούμε. Και αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι η καθημερινή βελτίωση».

-Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε πολύ.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ για το βραβείο αυτό. Και ακόμη μία φορά θέλω να πω πως το βραβείο αυτό ανήκει σε όλη την ομάδα».

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Στον Πανιώνιο είμαστε 26 αδέρφια

Απονεμήθηκε το Έπαθλο Novasports Super League 2015-2016

-Για το μεγάλο μεγάλο ποσοστό (60%) που συγκέντρωσε το γκολ του: "Πρώτα απ όλα σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Υπάρχουν πολλοί Ιρανοί που ενδιαφέρονται για μένα και για το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ και τους Έλληνες φιλάθλους που ψήφισαν το γκολ μου ως το καλύτερο".

-Για την παρουσία του στην εθνική ομάδα του Ιράν: "Όταν ξεκίνησα να παίζω στην Εθνική ήμουν 19 χρόνων. Μέχρι τώρα έχω 55 συμμετοχές και 11-12 γκολ με την Εθνική ομάδα. Είναι ευχάριστο για μένα".

-Για το γκολ που σημείωσε: (το 3 γκολ στο 3-1 με τον ΠΑΟΚ) "Όταν πήρα τη μπάλα στα πόδια μου είδα ότι είχα αρκετό ελεύθερο χώρο. Πήγα στο ένας με έναν με τον παίκτη που είχα μπροστά μου. Συνέχισα και ξεπέρασα και τον δεύτερο παίκτη και σκόραρα. Ήταν μια σημαντική μέρα για τον Πανιώνιο αυτή, διότι με τη νίκη αυτή εξασφαλίσαμε τα πλέι οφ. Εγώ σκόραρα, αλλά σημαντικό ήταν ότι εξασφαλίσαμε τα πλέι οφ μ' αυτή την τεράστιανίκη".

-Για την εξαιρετική φετινή πορεία του Πανιωνίου: "Είναι μια σπουδαία χρονιά για τον Πανιώνιο φέτος. Όταν ήρθα εδώ μίλησα με τον προπονητή του Πανιωνίου, τον κύριο Μαρίνο Ουζουνίδη. Μου είπε να είσαι έτοιμος γιατί θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα. Πρέπει να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια. Στην ομάδα βρισκόμαστε 25-26 παίκτες. Δεν θα έλεγα παίκτες ακριβώς, αλλά 26 αδέρφια στην ομάδα. Δεν μας νοιάζει ποιος παίζει και ποιος όχι. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που ο Πανιώνιος τερμάτισε στην 5η θέση. Όλες τις μέρες προπονούμαστε σκληρά και αυτό μας βοηθάει να κάνουμε καλές εμφανίσεις μέχρι στο τέλος του πρωταθλήματος".

-Για την επιλογή του να σκοράρει στην δύσκολη γωνία του Βελλίδη: "Όταν έκανα τη δεύτερη ντρίπλα, είδα τον μικρό ελεύθερο χώρο και επέλεξα να σουτάρω στην κλειστή γωνία".

-Για το τι περιμένει για τον Πανιώνιο από εδώ και πέρα: "Πριν έρθω εδώ ήμουν στην Οσασούνα. Μίλησα με τον προπονητή της ομάδας, 3-4 φορές πριν την μεταγραφή. Του είπα έρχομαι εδώ για να παίζω και να βοηθήσω να πετύχει η ομάδα σπουδαία αποτελέσματα όπως και έγινε. Μίλησα με την οικογένειά μου και απεδείχθη ότι ήταν σωστή η επιλογή μου να έρθω στον Πανιώνιο. Είμαι χαρούμενος και έχω μια πολύ καλή παρουσία. Έφτασα αργοπορημένα στην ομάδα και ήταν δύσκολο στην αρχή να ακολουθήσω τους συμπαίκτες μου. Πλέον δεν έχω πρόβλημα. Σας είπα, είμαστε 26 αδέρφια στην ομάδα. Πραγματικά σαν οικογένεια".

-Για τον τρόπο ζωής στην Αθήνα: "Σχεδόν τα πάντα εδώ είναι υπέροχα για μένα. Μου αρέσει η ζωή στην Αθήνα. Είναι διαφορετικά σε σχέση με το Ιράν, αλλά έχουμε πολλά παρόμοια πράγματα. Πρώτα απ' όλα αγαπάω την πατρίδα μου. Έχουμε ιστορία όπως η Ελλάδα. Μέχρι τώρα δεν έχω προβλήματα. Όλα είναι εξαιρετικά. Η Αθήνα είναι πολύ καλύτερη από την Παμπλόνα".

-Για τα πλέι οφ: "Υπάρχει ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, αλλά εμείς είμαστε Πανιώνιος. Είδαμε τι μπορούμε να καταφέρουμε φέτος. Πετύχαμε αρχικά τον στόχο να μείνουμε στην πεντάδα και τώρα θέλουμε να παίξουμε καλά στα πλέι οφ. Όλοι στην ομάδα, όχι μόνο εγώ, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα στα πλέι οφ. Δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε καλά αποτελέσματα".

-Για το βραβείο του: "Κατέκτησα το βραβείο για το γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά για μένα σημαντικότερο ήταν το γκολ που πέτυχα κόντρα στον Παναιτωλικό, γιατί ήταν μια μέρα αφού είχε πεθάνει ένας πολύ καλός μου φίλος και πρώην συμπαίκτης μου. Ο αρχηγός της Εθνικής Ιράν. Ήταν κάτι απίστευτο για μένα. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για μένα να σκοράρω και να αποχαιρετήσω τον φίλο μου. Ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω γιατί δεν μπορούσα να παρευρεθώ στην κηδεία του".

-Για την πιθανή παρουσία του Ιράν στο Μουντιάλ: "Είμαστε στον τελευταίο προκριματικό γύρο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στην Βραζιλία ήμασταν παρόντες και θέλουμε να πάμε και στην Ρωσία. Έχουμε καλό προπονητή, τον κύριο Κάρλος Κεϊρός. Έχουμε καλά αποτελέσματα και θα δώσουμε τα πάντα για να βρεθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο".

-Για τον συμπαίκτη του τον Τάσο Μπακασέτα: "Είναι ο καλύτερος αδερφός για μένα από τα 26 αδέρφια που είμαστε στην ομάδα. Πέτυχε πολλά γκολ στο πρωτάθλημα και πιστεύω πως δύο δικά του γκολ θα μπορούσαν να είναι υποψήφια".

Βαγγέλης Μάντζιος: Έχω κάνει λάθη με τις επιλογές μου

Απονεμήθηκε το Έπαθλο Novasports Super League 2015-2016

-Για το βραβείο που κατέκτησε: "Είναι σίγουρα ένα ωραίο βραβείο. Όταν σε ψηφίζουν οι προπονητές δεν υπάρχει καλύτερο. Σημαίνει ότι εκτιμούν την προσπάθειά μου».

-Για την ενέργειά του που είναι κλασική ενέργεια Μάντζιου: "Ήταν όντως μια ωραία ενέργεια. Είμαι παίκτης κινητικός και μου αρέσει να δημιουργώ, να βγάζω ασίστ, να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Το έκανα σωστά στο συγκεκριμένο ματς".

-Για τον πανηγυρισμό του Ντομοτσίβσκι: "Ναι έφυγε, ίσως πήγε στους φίλους (γέλια)".

-Για την προσπάθεια της φετινής σεζόν: "Ήταν μια περίεργη χρονιά έτσι όπως ξεκινήσαμε. Κάναμε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο, όπου είχαμε 22 βαθμούς. Ήρθαν κάποια παιδιά στη συνέχεια που πιστεύαμε ότι θα μας βοηθήσουν περισσότερο. Γενικά δεν το καταφέραμε, δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε. Νομίζω πως είχαμε το ρόστερ να το κάνουμε, δεν βγήκε, αλλά η ομάδα σώθηκε εύκολα. Πετύχαμε γρήγορα αυτόν τον στόχο".

-Για το τι σκεφτόταν όταν μαζεύτηκαν το καλοκαίρι τελευταία στιγμή: "Το καλοκαίρι το ρόστερ δεν ήταν καθόλου ποιοτικό θα έλεγα. Στην προετοιμασία λίγα παιδιά είχαν συμβόλαιο. Δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα παίζουμε. Πήγαμε στο Καρπενήσι, ήταν και ο προπονητής ο Άκης Μάντζιος που μας κράτησε ενωμένους. Ήταν δύσκολες στιγμές. Πολλά παιδιά ήμασταν στην αβεβαιότητα, αλλά πιστέψαμε τη διοίκηση, η οποία κατά 99% θα αγωνιζόμαστε στη Σούπερ Λιγκ".

-Για τους περισσότερους βαθμούς που μάζεψαν εκτός έδρας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: "Φέτος ήταν λίγο παράδοξο αυτό. Τις προηγούμενες δύο χρονιές, όσο ήμουν εγώ στην ομάδα, δύναμή μας ήταν η έδρα μας. Φέτος ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Μας έβγαινε καλύτερα εκτός έδρας, με αντεπιθέσεις, με κάποιες ενέργειες ατομικές. "Κλέψαμε" βαθμούς εκτός έδρας, κάναμε μεγάλα διπλά".

-Για το αν προτιμά γκολ ή ασίστ: "Όπως είπα είναι το στυλ μου κινητικό, μου αρέσει να δημιουργώ, να έχω τη μπάλα στα πόδια. Προτιμώ γκολ".

- Για το τι σκέφτηκε πριν κάνει την ασίστ: "Ναι σκέφτηκα να σουτάρω στην κλειστή γωνία. Στα εκτός έδρας παιχνίδια παίζουμε με αντεπιθέσεις, είμαι μόνος στην επίθεση. Έκλεψα τη μπάλα και ίσως να μην είχα κάποιον άλλο συμπαίκτη. Είδα με την άκρη του ματιού μου το χρώμα της φανέλας και έτσι έκανα την πάσα".

-Για τις δύο νίκες επί της ΑΕΚ που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Λεβαδειακού: "Ναι πρώτη φορά. Ειδικά και στο δεύτερο παιχνίδι στη Λιβαδειά ήρθε σχετικά εύκολα. Είχαμε και μεγάλη βοήθεια από τους αντιπάλους".

-Για το αν έχει αδικήσει τον εαυτό του: "Τώρα που έχω μεγαλώσει βλέπω διαφορετικά κάποια πράγματα. Το ακούω και πολύ συχνά αυτό. Ίσως θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά τα πράγματα για την καριέρα μου. Έχω κάνει και εγώ λάθη, περισσότερο με τις επιλογές μου. Τα τελευταία 4-5 χρόνια δουλεύω και καλύτερα, πιο σοβαρά, πιο πολύ και τα αποτελέσματα φαίνονται".

-Για το αν έχει μετανιώσει για κάποια επιλογή του: "Έχω κάνει δυο επιλογές λανθασμένες. Όταν πήγα στην Κύπρο δανεικός μετά τον Παναθηναϊκό, νομίζω ότι ήταν μεγάλο λάθος για μένα. Δεν μετανιώνω για τίποτα".

-Για το αν θα αγωνίζεται και του χρόνου στον Λεβαδειακό: "Έχω συμβόλαιο και του χρόνου, οπότε θα την φοράω. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου".

-Για τους στόχους της επόμενης σεζόν: "Φαίνεται πως έχουμε μεγαλύτερους στόχους. Οι μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερες, πιο ποιοτικές προσθήκες. Ίσως να κάνουμε και το βήμα παραπάνω".

-Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο φέτος: "Σε πολλά ματς υπάρχουν δυνατές μονομαχίες. Έχω φάει "ξύλο" σε πολλά ματς. Ο Σανκαρέ πάει δυνατά. Με τον Τζαβέλλα υπάρχει ένα ιδιαίτερο μαρκάρισμα".

-Για τον ποιο παίκτη ξεχώρισε φέτος: "Σίγουρα ο Μπακασέτας έκανε τρομερή χρονιά. Είναι και πολύ καλό παιδί απ' όσο ξέρω, ταπεινός. Ο Τσιντώτας ξεκίνησε πολύ καλά, με φοβερές αποκρούσεις. Βγήκε mvp σε 2-3 παιχνίδια. Ο Δημήτρης Γιαννούλης, ο αδερφός του Κώστα μου έκανε τρομερή εντύπωση. Τον συμπαθώ πολύ, προσωπικά".

Δημήτρης Γιαννούλης: Να δικαιώσω αυτό τον τίτλο

Απονεμήθηκε το Έπαθλο Novasports Super League 2015-2016

-Για την θέση του αριστερού μπακ που δοκιμάστηκε λόγω ανάγκης της ομάδας: «Φέτος έγινα ακραίος αμυντικός και έχει αρχίσει να μου αρέσει. Νομίζω ότι θα καθιερωθώ σε αυτή τη θέση. Στην αρχή φοβήθηκα για να πω την αλήθεια, γιατί στις θέσεις στην άμυνα πρέπει να είσαι πιο σοβαρός απ' ό,τι στην επίθεση, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι νομίζω βελτιώθηκα στα αμυντικά μου καθήκοντα κυρίως και μπόρεσα να αντεπεξέλθω σε αυτή τη θέση. Νομίζω ότι και τα επόμενα χρόνια θα μείνω σε αυτή τη θέση, νομίζω ότι μου πάει πιο πολύ».

-Για το αν πήρε συμβουλές από τον αδελφό του Κώστα: «Είναι αλήθεια ότι αρχικά μιλούσα πολύ συχνά με τον αδελφό μου για τις τοποθετήσεις και για τις θέσεις της άμυνας και με βοήθησε πάρα πολύ. Στο μεταξύ μας παιχνίδια βέβαια είχε στεναχωρηθεί πάρα πολύ, λόγω του αποτελέσματος, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει».

-Για το αν το βραβείο του προσδίδει βάρος ενόψει της συνέχειας: «Δεν βλέπω αυτό το βραβείο σαν βάρος, ίσα ίσα το βλέπω σαν κάτι που μπορεί να με παρακινήσει να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και τη νέα χρονιά και τα επόμενα χρόνια ώστε να δικαιώσω αυτόν τον τίτλο».

-Για το αν θα συνεχίσει στη Βέροια ή θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ που ανήκει: «Θα προτιμούσα να συνεχίσω στην ομάδα που ανήκω, τον ΠΑΟΚ. Θα ήθελα πολύ να γυρίσω στον ΠΑΟΚ και να ανήκω στο ρόστερ του, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει, ελπίζω η νέα χρονιά να με βρει στον ΠΑΟΚ».

-Για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει στο 3-5-2: «Δεν έχω αγωνιστεί ξανά στο 3-5-2, αλλά είδα φέτος τον ΠΑΟΚ να παίζει αυτό το σύστημα και νομίζω είναι ένα δύσκολο σύστημα ειδικά για την Ελλάδα, αλλά είναι αρκετά επιθετικό. Πιστεύω θα μου πήγαινε αυτό το σύστημα με πολλά ανεβάσματα».

-Για τον αντίπαλο που τον δυσκόλεψε περισσότερο: «Ο αντίπαλος με δυσκόλεψε πιο πολύ φέτος ήταν ο Βιγιαφάνιες. Από τους παίκτες που πλαισίωσαν την καλύτερη άμυνα της χρονιάς θα ήθελα για συμπαίκτη μου τον Οικονόμου. Είναι καλό για την Ελλάδα να υπάρχουν Έλληνες παίκτες στην καλύτερη εντεκάδα».

Γιώργος Αθανασιάδης: Η θέση του τερματοφύλακα είναι λίγο περίεργη

Απονεμήθηκε το Έπαθλο Novasports Super League 2015-2016


"Είναι δύσκολη η θέση του τερματοφύλακα. Γι' αυτό και μου αρέσει τόσο πολύ. Εγώ από μικρός ήθελα να παίζω σ' αυτή τη θέση".

-Για τη φάση που του έδωσε το βραβείο: "Ήταν μια δύσκολη φάση. Μετά το τετ α τετ του Περόνε έπρεπε να πάρω σωστή θέση και να κάνω γρήγορα βήματα για να επιστρέψω στην εστία μου. Πιο δύσκολο ήταν να επιστρέψω μετά το τετ α τετ, παρά η αρχική μου απόκρουση".

-Για τον Πανθρακικό: "Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για μας. Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε, αλλά η ομάδα υποβιβάσθηκε. Δυστυχώς αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Εμένα το συμβόλαιό μου έχει τελειώσει κι έτσι έχω φύγει από την ομάδα. Περιμένω για την επόμενή μου ομάδα. Το παν για έναν παίκτη είναι να έχει χρόνο συμμετοχής. Να έχει εικόνες, ειδικά από μικρή ηλικία. Όσο μεγαλώνεις πρέπει να αποκτάς εμπειρία και να είσαι ενεργός. Η θέση του τερματοφύλακα είναι λίγο περίεργη. Πρέπει να έχεις υπομονή και επιμονή. Να περιμένεις και να είσαι έτοιμος να δώσεις το "παρών"' όταν σου έρθει η ευκαιρία".

-Για τους άλλους τερματοφύλακες που ξεχώρισαν φέτος: "Εγώ θα ξεχώριζα τον Γιώργο Μπαντή. Είναι σημαντικό για τον Κυριακίδη που του έδωσαν συγχαρητήρια οι αντίπαλοί του".

Χάρης Χαρίσης: Για το καλύτερο στα play offs Fair Play

Απονεμήθηκε το Έπαθλο Novasports Super League 2015-2016

-Για το βραβείο Fair Play: "Είπα ό, τι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ομάδα που με ανέδειξε. Εκεί ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και δε γινόταν να πανηγυρίσω το γκολ που πέτυχα εναντίον της. Από την αρχή του παιχνιδιού ένιωθα σαν να ζω ένα όνειρο. Έβλεπα απέναντί μου τα παιδιά που παίζαμε μαζί τόσα χρόνια και είναι πολύ καλοί μου φίλοι. Όταν ήρθε και το γκολ αισθάνθηκα πολύ περίεργα."

-Για τον ΠΑΟΚ και για τον εαυτό του: "Για μένα ήταν μια ξεχωριστή χρονιά. Έκανα κάποια λάθη κι έμαθα απ' αυτά. Έγινα καλύτερος και προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Είχα κάποιους τραυματισμούς και από τη διαδικασία αυτή βγήκα πιο δυνατός. Μέρα με τη μέρα προσπαθώ να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο".

-Για τα πλέι οφ: "Η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά και όλοι είμαστε αποφασισμένοι για το καλύτερο στα πλέι οφ. Η διακοπή θα μας βοηθήσει πολύ και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στα πλέι οφ για να κάνουμε αυτό που πρέπει".

-Για τον Βλάνταν Ίβιτς: "Ο νέος προπονητής έχει νέες ιδέες, δουλεύει σε καινούρια πράγματα και τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα στην ομάδα".

-Για τους κορυφαίους μέσους του πρωταθλήματος: "Όλα τα παιδιά άξιζαν τη βράβευσή τους. Ειδικά ο Τάσος Μπακασέτας ήταν απ' τους κορυφαίους, αλλά πιστεύω ότι αν υπήρχε κι ένας ακόμα που θα έπρεπε να είναι στην καλύτερη ομάδα, αυτός είναι ο Σταύρος Τσουκαλάς".

-Για τον Γκάρι Ροντρίγκεζ: "Ο Γκάρι και στις προπονήσεις φαίνεται ότι είναι εξαιρετικός παίκτης. Φέτος είδαμε ελάχιστα πράγατα απ' αυτά που μπορεί να δώσει. Είναι αν όχι το καλύτερο χαφ, τότε σίγουρα συμπεριλαμβάνεται στα 2-3 καλύτερα χαφ του πρωταθλήματος".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ