STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Απόλυτος" ο Ολυμπιακός, 2-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη

"Απόλυτος" ο Ολυμπιακός, 2-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από τη Μυτιλήνη κερδίζοντας την Καλλονή με 2-0 χάρη σε ισάριθμες εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι (9', 38') του Φορτούνη, φτάνοντας τις 14 σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Με δέκα από το 33' οι γηπεδούχοι. (video)

Η Καλλονή φιλοξένησε στο Δημοτικό γήπεδο της Μυτιλήνης τον Ολυμπιακό, για την 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Super League. Εκ διαμέτρου αντίθετες οι πορείες των δύο ομάδων και οι στόχοι τους στην αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν εναγωνίως πόντους στην μάχη της σωτηρίας και τους φιλοξενούμενους να επιζητούν την επέκταση του σερί νικών τους, που έφτασε πλέον στο "14 στα 14", με την έφεση του Παναθηναϊκού να εκκρεμεί, όσον αφορά την τύχη του ντέρμπι της Λεωφόρου*.

Το παιχνίδι ουσιαστικά διήρκεσε για 33 λεπτά, μέχρι δηλαδή το σημείο που ο Δαύκος ανέτρεψε τον Φορτούνη και ταυτόχρονα αποβλήθηκε. Από το 9ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Κρολ (χέρι), ενώ ο Έλληνας φορ ήταν ψύχραιμος και στο 38', κάνοντας δύο τα προσωπικά του τέρματα αλλά και αυτά των "ερυθρολεύκων" από την άσπρη βούλα.

Στην επανάληψη τίποτα δεν άλλαξε όσον αφορά την εικόνα αλλά και το σκορ του παιχνιδιού, με την Καλλονή να παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και στον αντίποδα τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, μετρώντας το απόλυτο των νικών σε 14 αναμετρήσεις*.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Μυτιλήνης

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας)

Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης (ΕΠΣ Καβάλας), Ευθύμιος Κουρέντας (ΕΠΣ Τρικάλων)

ΑΕΛ Καλλονής (Θεοδωρίδης): Δαύκος, Κρολ, Αναστασιάδης, Ούκα, Σπυρόπουλος, Καλτσάς, Ξυδάς (79' Γουερέ), Ελλακόπουλος (74' Γιούκαρης), Γεωργίου, Σάμπα (37' Μαλλής), Μάρκοβιτς.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (74' Τσιμίκας), Ντα Κόστα, Μποτία, Σαλίνο, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς (80' Φουστέρ), Ντομίνγκες (81' Κολοβός), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ιντέγε.

Γκολ: - / 9' (πεν.) & 38' (πεν.) Φορτούνης

Κάρτες: 33' Δαύκος (κόκκινη), 60' Κρολ / 30' Μιλιβόγεβιτς

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ματς μέχρι το 33'

Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη φαντασία για να καταλάβει κανείς τι θα ζητούσαν Καλλονή και Ολυμπιακός από το ματς, ούτε για την τακτική που θα ακολουθούσαν. Προφανώς και οι -ευρισκόμενοι ούτως ή άλλως σε δεινή βαθμολογική θέση- γηπεδούχοι είχαν ως βασικό μέλημα να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που είχαν ως μοναδικό τους στόχο να φτάσουν στο απόλυτο των νικών με το κλείσιμο των 15 αγωνιστικών του πρώτου γύρου.

Πολύ γρήγορα οι Πειραιώτες πήραν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και από το 33' και μετά τα πράγματα υπεραπλουστεύτηκαν για την ομάδα του Σίλβα.

Μόλις στο 9' ο Φορτούνης από τα 11 βήματα έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, ευστοχώντας στο πέναλτι που υπέπεσε ο Κρολ με χέρι εντός περιοχής.

Εξέλιξη που έδωσε άνεση στους "ερυθρόλευκους" να διαχειριστούν με τους δικούς τους όρους το παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά αργότερα από γύρισμα του Ελαμπντελαουί (και ενώ η μπάλα περνά από τον Ιντέγε, που γκρεμίζεται από τον Ούκα) ο Ντουρμάζ σε ανυπεράσπιστη ουσιαστικά εστία έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

"Απόλυτος" ο Ολυμπιακός, 2-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη
INTIME SPORTS

Το ματς κρίθηκε στο δίλεπτο 32'-33'. Αρχικά ο Γεωργίου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από λάθος εκτίμηση του Καμπιάσο, είδε όμως τον Ρομπέρτο με εντυπωσιακή επέμβαση να του στερεί το γκολ.

Στην αμέσως επόμενη φάση ήταν η σειρά του Αναστασιάδη να ολιγωρήσει, με τον Φορτούνη να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να κερδίζει πέναλτι αλλά και την αποβολή του Δαύκου, στην προσπάθεια του να σκοράρει. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.

"Απόλυτος" ο Ολυμπιακός, 2-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη
INTIME SPORTS

Με τον τρόπο που είχαν διαμορφωθεί τα δεδομένα του αγώνα από το αρχικό 45λεπτο, η επανάληψη δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Η Καλλονή φυσιολογικά είχε πλέον 10 παίκτες πίσω από την μπάλα προσπαθώντας να περιορίσει τους χώρους προς την εστία του Μαλλή, ενώ στον αντίποδα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να απειλήσει.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και τον απόλυτο έλεγχο στην μεσαία γραμμή, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες, με τον νεαρό Μαλλή να σταματά δύο φορές μάλιστα τον Ιντέγε.

Στο 81ο λεπτό πάντως οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, όταν από φάουλ του Γουερέ δεξιά και αρκετά μακριά από την περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους, έσκασε στο τερέν, στο δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο και έφυγε άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, που ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-2, όπως είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Ντουρμάζ στο 13'. Φορτούνης και Ελαμπντελαουί άλλαξαν ωραία την μπάλα από δεξιά, ο Νορβηγός μπακ γύρισε την μπάλα και ο Ντουρμάζ σε κενή ουσιαστικά εστία έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, σημαδεύοντας με δύναμη το οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου.

Ο διαιτητής

Σε ένα ματς που έχουν καταλογιστεί 2 πέναλτι και 1 αποβολή εναντίον της μιας ομάδας, σίγουρα θα γίνει κουβέντα για την διαιτησία. Οι αποφάσεις του Μάνταλου όμως ήταν σωστές. Στην φάση του δεύτερου πέναλτι, από την στιγμή που καταλογίζει την εσχάτη των ποινών, σωστά αποβάλλει τον Δαύκο. Με λίγα λάθη, που δεν κόστισαν, οι βοηθοί του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Κανείς δεν... έλαμψε με την απόδοση του στο 90λεπτο της Μυτιλήνης. Διακρίθηκε ο Καμπιάσο για τη συνέπεια και τη σοβαρότητα του, με τον Φορτούνη να παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου πετυχαίνοντας τα δύο γκολ που έμελλε να ορίσουν τη μοίρα της αναμέτρησης.

Μας άρεσε

Ο νεαρός Μαλλής έκανε το ντεμπούτο του κάτω από αντίξοες συνθήκες. Απέναντι στον Ολυμπιακό και με την ομάδα του να παίζει με δέκα παίκτες. Όμως στάθηκε πολύ καλά στο ματς, δεν φοβήθηκε, είχε καλές τοποθετήσεις και σε 2-3 περιπτώσεις σταμάτησε τους αντιπάλους του.

Δεν μας άρεσε

Το γεγονός ότι ο Ιντέγε σχεδόν... αγνοήθηκε από τους συμπαίκτες του ή τροφοδοτήθηκε κατόπιν εορτής. Ο Νιγηριανός είχε συνεχή κίνηση, έψαξε τις συνεργασίες με τους παίκτες της μεσαίας γραμμής, κυνήγησε "σκοτωμένες" μπαλιές, πρέσαρε την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο δεν ευτύχησε να δει ανταπόδοση από τους συμπαίκτες του, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ