STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Πλατανιάς 3-1

Απόλλων Σμύρνης - Πλατανιάς 3-1
INTIME SPORTS

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Αμπρόουζ, ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με σκορ 3-1 του Πλατανιά στο "Γ. Καμάρας" παίρνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στην μάχη της παραμονής στην Super League.

Χορταστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ανάμεσα σε δύο ομάδες που έδιναν ένα κρίσιμο μεταξύ τους ματς, με φόντο την μάχη της παραμονής στην Super League. Στο 17' ο Απόλλωνας είχε ήδη προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Πλατανιά να μειώνει στο 29'.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έμοιαζαν πιο απειλητικοί και από τραγικό λάθος του Φαΐσκα βρήκαν το τρίτο τους τέρμα στο παιχνίδι στο 64', "κλειδώνοντας" ουσιαστικά την επικράτηση τους και ένα σπουδαίο τρίποντο ενόψει της συνέχειας.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Ντάρεν Αμπρόουζ που με δύο τέρματα και πολλές ακόμη καλές ενέργειες οδήγησε τους συμπαίκτες του στην νίκη. Ο Πλατανιάς προσπάθησε αλλά δεν είχε λύσεις σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού και μοιραία υπέκυψε σε μια ήττα που τον βάζει για τα καλά σε περιπέτειες.

Η Super BALL στην Τούμπα για το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, σχόλια και εκπομπή από τις 21:00. Καλεσμένος στο studio ο Στέφανος Καπίνο!

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Καιρός: Συννεφιά

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας), Πολυχρόνης Κωστάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

Τέταρτος: Δημήτριος Στυλιάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Σέντερμπεργκ, Παντελιάδης, Τσοκάνης, Κόρμπος, Μίνγκας (75' Φαρινόλα), Αμπρόουζ (71' Κανακούδης), Λουσέρο, Πετρόπουλος (88' Ντάλμπεργκ).

Αναπληρωματικοί: Γκόμες, Χατζηζήσης, Κανακούδης, Τσιλιγκίρης, Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ, Παπαζαχαρίας.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Γιαχία, Φαΐσκα, Ζαραδούκας (69' Μπέλιτς), Αγκιλέρα (71' Θέρα), Τετέ, Φερνάντες (51' Μενδρινός), Γουνδουλάκης, Βλαχοδήμος, Τόρες.

Αναπληρωματικοί: Περιστερίδης, Ίνκουμ, Μενδρινός, Δημήτρης, Μπέλιτς, Καζναφέρης, Θέρα.

Γκολ: 4' Σέντερμπεργκ, 17', 64' Αμπρόουζ / 29' Τετέ

Κίτρινες κάρτες: 39' Κόρμπος, 85' Κανακούδης / 68' Αγκιλέρα

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Πλατανιά με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, εκμεταλλευόμενοι μια στημένη φάση. Μόλις στο 4' ο Λουσέρο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με τον Σέντερμπεργκ να κερδίζει την αεροπορία των φιλοξενούμενων και με γυριστή κεφαλιά να σημειώνει το 1-0 για τον Απόλλωνα.

Η ομάδα της Κρήτης εμφάνιζε αδυναμία στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας και δύσκολα έφτανε με αξιώσεις στην περιοχή του Τζόρβα, ωστόσο ο διεθνής γκολκίπερ στο 15' επενέβη σωτήρια σε κεφαλιά του Γουνδουλάκη από το ύψος της μικρής περιοχής.

Αντί για την ισοφάριση, ο Πλατανιάς βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα δεύτερο τέρμα στο 17'. Από δυνατό σουτ του Κόρμπου η μπάλα προσέκρουσε στη συμβολή των δοκών του Γιωργαλλίδη και στην συνέχεια έφτασε στον Αμπρόουζ, ο οποίος με ευθύβολο σουτ (και την μπάλα να κοντράρει) την έστειλε στη δεξιά γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων για το 2-0.

Μετά από μια... μίνι περιπέτεια ήρθε η μείωση του σκορ για τον Πλατανιά. Η μπάλα κόντραρε σε σουτ εκτός περιοχής, ο Τζόρβας έκανε ανεπιτυχή έξοδο, στην συνέχεια με υποψία επιθετικού φάουλ δεν μπόρεσε να την μπλοκάρει και μετά από κόντρες ο Τετέ από κοντά δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει, φέρνοντας σε απόσταση ενός τέρματος (2-1) την ομάδα του στο 29'.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας (40%-60%, 5-6 οι τελικές) ωστόσο δεν άλλαξε κάτι, ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν σε δύο περιπτώσεις (48', 62'), μέχρι την φάση του 64', όταν ο Αμπρόουζ εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το τραγικό λάθος του Φαΐσκα και πλάσαρε ψύχραιμα τον Γιωργαλλίδη για το 3-1.

Με τον "αέρα" δύο τερμάτων στο σκορ, η ομάδα της Σμύρνης δεν δυσκολεύτηκε να ελέγξει το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ο Πλατανιάς πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν βρήκε τους τρόπους να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Το τελευταίο σφύριγμα του Παππά βρήκε τους παίκτες του Απόλλωνα να πανηγυρίζουν μια πολύ σημαντική νίκη στην μάχη που δίνουν για την σωτηρία στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Ο MVP της αναμέτρησης

Πέτυχε δύο γκολ και ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Ειδικά στην φάση του 64' λειτούργησε παμπόνηρα, εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Φαΐσκα και έδωσε εκ νέου "αέρα" δύο τερμάτων στον Απόλλωνα σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο του παιχνιδιού.

Η απογοήτευση

Γενικά η ανασταλτική λειτουργία του Πλατανιά δεν ήταν καλή στο "Γεώργιος Καμάρας", ωστόσο το λάθος του Φαΐσκα στο 3ο τέρμα των γηπεδούχων έδωσε την χαριστική βολή στον Πλατανιά.

Στατιστικά Αγώνα

3 Goal 1
1 Ασίστ 0
9 Τελικές Προσπάθειες 8
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
1 Κεφαλιές 2
2 Αποκρούσεις 4
11 Επεμβάσεις 20
11 Κλεψίματα 10
19 Φάουλ 21
4 Οφσάιντ 3
6 Κόρνερ 3
29 Λάθη 51
8/31 Γεμίσματα 6/21
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ