STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απολαυστικός ο Ολυμπιακός, διέλυσε με 5-1 τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός σφυροκόπησε από το πρώτο λεπτό τον Πλατανιά στο Φάληρο και το τελικό 5-1 υπέρ των "ερυθρολεύκων" μοιάζει κολακευτικό για τους φιλοξενούμενους. Μάριν και Πάρντο οι κορυφαίοι.

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό, που μετά την ισοπαλία (0-0) μεσοβδόμαδα κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Φάληρο, το μεσημέρι της Κυριακής υποδέχθηκε τον Πλατανιά στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 10η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, καθώς ήταν το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων μετά την μεγάλη δικαστική τους κόντρα στο τέλος της περσινής σεζόν, αλλά την ίδια στιγμή με πολλά διαφορετικά πρόσωπα στο αγωνιστικό σκέλος.

Ο Ολυμπιακός στοχεύει στο "6x6" στα ματς που ακολουθούν στο πρωτάθλημα, θέλοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος προς την κορυφή, και η αρχή έπρεπε να γίνει στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Ο Τάκης Λεμονής είδε τον Φορτούνη να ξεπερνά τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν στις τελευταίες προπονήσεις και να τίθεται στην διάθεση του, αντίθετα εκτός πλάνων της συγκεκριμένης αναμέτρησης έμειναν οι ανέτοιμοι Εμενίκε και Μπεν, ο τραυματίας Σεμπά, ο Ένχελς για λόγους ξεκούρασης και οι Ζιλέ, Βούκοβιτς, Ζντιέλαρ (σ.σ. ο Σέρβος για τρίτο σερί ματς), Μίλιτς για λόγους τακτικής.

Απολαυστικός ο Ολυμπιακός, διέλυσε με 5-1 τον Πλατανιά

Με τον Γιώργο Παράσχο να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία έπειτα από τρία χρόνια, ο Πλατανιάς κατέβηκε στο Φάληρο με υπηρεσιακό τον Νίκο Μαναρώλη και 19 παίκτες στην αποστολή. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Στόιτσεφ, Ομπερχάουζερ, όπως και ο Καρυπίδης που κρίθηκε ανέτοιμος. Οι φιλοξενούμενοι έμπαιναν στην αναμέτρηση καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στην βαθμολογία.

Απολαυστικός ο Ολυμπιακός, διέλυσε με 5-1 τον Πλατανιά

Στη διάρκεια της προθέρμανσης οι παίκτες του Πλατανιά αποδοκιμάστηκαν έντονα από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που σε μια κίνηση για να τους πικάρει πέταξε ρούβλια στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο πέταλο των οργανωμένων σηκώθηκε πανό που έγραφε "πληρωμένοι ψευδομάρτυρες".

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, προηγήθηκε με 3-0 από το 32' και το τελικό 5-1 υπέρ των "ερυθρολεύκων" ίσως να είναι και... κολακευτικό για τους φιλοξενούμενους, που στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ήταν απόντες από το γήπεδο.

Υπόθεση 32 λεπτών στο Φάληρο

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών), Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (ΕΠΣ Αν. Αττικής)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία (46' Νικολάου), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (67' Μαρτίνς), Ταχτσίδης, Οτζίτζα (72' Φορτούνης), Πάρντο, Μάριν, Ανσαριφάρντ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Νίκος Μαναρώλης): Κοκκαλάς, Στάθης, Πατράλης, Στάμου, Βάντερσον (70' Παπανικολάου), Κρος, Πλιάτσικας (λ.τ. 24' Ντικαμονά, λ.τ. 76' Πριντέτα), Ενσικουλού, Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης, Μπούτνικ.

Γκολ: 2' & 90' Πάρντο, 19' Μποτία, 32' Σισέ, 68' πεν. Ανσαριφάρντ / 88' Παπανικολάου

Κάρτες: 33' Σισέ, 43' Ρομαό, 89' Νικολάου / 42' Στάμου, 56' Κρος, 58' Ενσικουλού

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Από τη στιγμή που ο κόσμος φρόντισε να βάλει στο νόημα και τους νεοφερμένους, η ιστορία της αναμέτρησης στο Φάληρο ήταν προδιαγεγραμμένη. Ορεξάτος και αποφασισμένος ο Ολυμπιακός, απέναντι σε έναν Πλατανιά που έμοιαζε να έχει αποδεχτεί τη μοίρα του πριν καν τη σέντρα, ανήμπορος να αντιδράσει στην ορμητικότητα των γηπεδούχων.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ταχύτητα στα πόδια και την σκέψη, κίνηση στον χώρο, δημιουργία κάθετα αλλά και από τα άκρα, με τους Ταχτσίδη - Οτζίτζα να βγάζουν με ευκολία την μπάλα μπροστά και τους Μάριν - Κούτρη από αριστερά να προκαλούν συνεχώς ρήγματα.

Από σέντρα του Ελληνοβραζιλιάνου μπακ ο Πάρντο ως τελικός αποδέκτης της μπάλας και αφού ο Βάντερσον δεν μπόρεσε να απομακρύνει, σκόραρε στο 2' για το 1-0 προϊδεάζοντας για το τι θα ακολουθήσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ

Ξανά από αριστερά, αλλά αυτή τη φορά με δημιουργό τον Μάριν, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός βρήκε τον Μποτία και με κεφαλιά - δυναμίτη ο Ισπανός στόπερ πιστοποίησε την καλή του φόρμα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 19'.

Ο Πλατανιάς αδυνατούσε να σταθεί στα πόδια του, τη στιγμή που ο Κοκκαλάς είπε "όχι" στον Φιγκέιρας στο 27' και ένα λεπτό αργότερα ο Ανσαριφάρντ -σε ιδανικό ξεδίπλωμα των Πειραιωτών- πλάσαρε άουτ προ του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Οι "ερυθρόλευκοι" εκτέλεσαν ξανά από αέρος στο 32', όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μάριν ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Κοκκαλά για το 3-0.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, τρίκλιζε ο Πλατανιάς που εμφανίστηκε στο ματς στο 44', όταν ο Μπούτνικ απείλησε εκτός περιοχής με τον Προτό να διώχνει σε κόρνερ με τα ακροδάκτυλα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την κατοχή μπάλας στο 68% - 32%, τελικές 7(5) - 2(2), κόρνερ 7-0 και φάουλ... 10 - 7.

ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

'Εχοντας καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτα 45 λεπτά, Ολυμπιακός διαχειρίστηκε με άνεση το δεύτερο ημίχρονο, ρίχνοντας στροφές. Παρ' όλα αυτά παρέμενε απειλητικός για την εστία του Κοκκαλά, που είχε 2-3 καλές επεμβάσεις σε αυτό το διάστημα.

Σε γύρισμα του Κούτρη από αριστερά, ο Πατράλης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και ο Σκουλάς σωστά έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ανσαριφάρντ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και με άψογο χτύπημα σκόραρε για το 4-0 στο 68'.

Ο Ενσικουλού με πανέμορφη προσπάθεια ετοίμασε το γκολ του Παπανικολάου στο 88' και τη μείωση του σκορ για τους φιλοξενούμενους, με τον Πάρντο δύο λεπτά αργότερα να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς από ασίστ του Ανσαριφάρντ, για το τελικό 5-1 στο Φάληρο.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στο Φάληρο:

Απολαυστικός ο Ολυμπιακός, διέλυσε με 5-1 τον Πλατανιά

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του πρώτου γκολ, όχι για την δημιουργία των Μάριν - Κούτρη ή την μάλλον εύκολη εκτέλεση του Πάρντο, αλλά γιατί ουσιαστικά από το 2ο λεπτό άπαντες κατάλαβαν τι θα παρακολουθήσουν στα υπόλοιπα 88 λεπτά της αναμέτρησης.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Με την κατοχή μπάλας στο 68% - 32%, τις τελικές 7(5) - 2(2) και κόρνερ 7-0 στο πρώτο ημίχρονο, ο Σκουλάς έδειξε περισσότερες κάρτες στον Ολυμπιακό (2-1) και καταλόγισε περισσότερα φάουλ υπέρ του Πλατανιά (10-7), με ορισμένες υποδείξεις του να μοιάζουν πραγματικά ακατονόητες σε ένα πολύ εύκολο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο απέφυγε τα λάθη, καταλόγισε σωστά πέναλτι στο χέρι του Πατράλη και είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Πάρντο είχε δύο γκολ, ο Ανσαριφάρντ ένα γκολ και μια ασίστ, ωστόσο ήταν η καλή -δημιουργικά- μέρα του Μάριν που έστρωσε το χαλί για τον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός έχει συμμετοχή στο πρώτο γκολ (άνοιξε στον Κούτρη που έκανε την ασίστ) και έφτιαξε τα επόμενα δύο της ομάδας του για το 3-0 του ημιχρόνου που δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Εξαιρετικός για ένα ακόμη ματς ο Παπ Αμπού Σισέ, κυριάρχησε στον αέρα, είχε έγκαιρες και αποτελεσματικές επεμβάσεις με τη μπάλα στο χόρτο και σκόραρε με μια καταπληκτική κεφαλιά. Ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού με τον 22χρονο Σενεγαλέζο στόπερ.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πλατανιάς είχε μια σειρά από παίκτες που υστέρησαν αλλά η συνολική δυσλειτουργία του ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα. Με τέτοιες εμφανίσεις δύσκολα θα ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας η ομάδα των Χανίων και μάλλον θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία για να σώσει την κατηγορία...

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ