STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απογοητευτικός ο Ολυμπιακός, σούπερ ο Αστέρας και 1-1 στο Φάληρο

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πολύ κακή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και κόντρα στον Αστέρα, με το 1-1 να κολακεύει τους Πειραιώτες. Μανιάς και Τζούρτζεβιτς σκόραραν από το σημείο του πέναλτι, με τον Σέρβο να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις.

Από δύο σερί άσχημα αποτελέσματα ερχόταν ο Ολυμπιακός, υποδεχόμενος τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Ξάνθη και την εντός έδρας ήττα από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν κανένα περιθώριο για νέα απώλεια κόντρα στους Αρκάδες.

Οι απουσίες των Ελαμπντελαουί και Κούτρη, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του Μίλιτς από την αποστολή, έφεραν τους Ζιλέ - Φιγκέιρας στα άκρα της άμυνας, με τον Πάρντο να μένει ξανά εκτός βασικού σχήματος παρά τα δύο του ευρωπαϊκά γκολ μεσοβδόμαδα. Σε αποστολή επίσημου αγώνα μπήκε για πρώτη φορά ο Ταχτσίδης.

Απογοητευτικός ο Ολυμπιακός, σούπερ ο Αστέρας και 1-1 στο Φάληρο

Για τον Αστέρα αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά την απομάκρυνση του Στάικου Βεργέτη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, την οποία και ανέλαβε ο Σάββας Παντελίδης που έκανε ντεμπούτο στο Φάληρο. Στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού δεν ήταν ο τραυματίας Σελίν και ο ανέτοιμος Τόνσο, αντίθετα στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Τσουκαλάς και Κώτσιρας.

Απογοητευτικός ο Ολυμπιακός, σούπερ ο Αστέρας και 1-1 στο Φάληρο

Ο Αστέρας παρουσίασε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα σε έναν απογοητευτικό Ολυμπιακό και κατάφερε να προηγηθεί στο 54' με χτύπημα πέναλτι του Μανιά, για να δεχθεί την ισοφάριση με τον ίδιο τρόπο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Τζούρτζεβιτς. Με τους Αρκάδες να είναι στεναχωρημένοι που δεν έφυγαν και με τους τρεις βαθμούς από το Φάληρο.

Ισοπαλία με χαμένο στο Φαλήρο

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (ΕΠΣ Αχαΐας), Κωνσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Λευκάδας/Πρέβεζας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ζιλέ, Ρομαό (78' Ανδρούτσος), Ένχελς, Φιγκέιρας, Ζντιέλαρ, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (57' Εμενίκε), Μάριν (57' Πάρντο), Σεμπά, Τζούρτζεβιτς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ίγκορ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ματιντά (77' Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Ισνάλδο (60' Τσουκαλάς), Μανιάς (71' Δουβίκας).

Γκολ: 90+4' πεν. Τζούρτζεβιτς / 54' πεν. Μανιάς

Κάρτες: 58' Ζντιέλαρ, 67' Σεμπά, 90+6' Φιγκέιρας / 59' Ίγκορ, 90+3' Ιγκλέσιας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ασορτί με το κεκλεισμένων των θυρών "Γ. Καραϊσκάκης" ήταν το πρώτο 45λεπτο του αγώνα. Κρύο. Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια του, αλλά χωρίς ενέργεια, ασύνδετος και αναποφάσιστος, αδυνατούσε να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Και πολύ περισσότερο να τροφοδοτήσει τον Τζούρτζεβιτς, που είχε διαρκή κίνηση στον χώρο αλλά όχι και παίκτη να συνδυαστεί.

Καλά οργανωμένος πίσω από την μπάλα ο Αστέρας, είχε συνοχή στις γραμμές του, δεν έπαιρνε ρίσκα και κρατούσε τους "ερυθρόλευκους" μακριά από την περιοχή του Αθανασιάδη. Δεν απειλούσαν με τη σειρά τους οι Αρκάδες, ωστόσο υπηρετούσαν σχετικά εύκολα τον πρωταρχικό τους σκοπό στο ματς, που δεν ήταν άλλος από το να διαφυλάξουν με επιτυχία τα νώτα τους.

Μοναδικές στιγμές που ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ανησυχήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ ήταν στις φάσεις του 36' και του 39'. Πρώτα όμως ο Οτζίτζα Οφόε (απο ξεδίπλωμα του Ζντιέλαρ στον Καρσελά και σπάσιμο της μπάλας του Μαροκινού) και στη συνέχεια ο Ένχελς (από εκτέλεση κόρνερ του Σεμπά), απέτυχαν να σημαδέψουν σωστά από καλή θέση. Χωρίς γκολ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια μετά από 45 λεπτά αγώνα.

Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου ημιχρόνου:

Απογοητευτικός ο Ολυμπιακός, σούπερ ο Αστέρας και 1-1 στο Φάληρο

Χωρίς αλλαγές μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες και δίχως να αλλάζει η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά. Μέχρι που ήρθε ο καταλογισμός πέναλτι για χέρι του Ρομαό στο 54' και ο Μανιάς εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτην των ποινών για το 0-1, παρά την προσπάθεια του Καπίνο.

Ο Αστέρας έπαιρνε προβάδισμα και τα δεδομένα άλλαζαν άρδην στην αναμέτρηση, με τον Χάσι να προχωρά άμεσα σε διπλή αλλαγή. Πάρντο και Εμενίκε στο ματς, έξω οι φλύαροι Μάριν και Καρσελά.

Στο 63' ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η μπάλα δεν ήθελε τον Εμενίκε. Από τη σέντρα του Ζιλέ, ο Νιγηριανός πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής αλλά είδε την προσπάθεια του να σταματά στο δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη.

Οι Πειραιώτες ήταν αναγκασμένοι πλέον σε ρίσκα, αφήνοντας χώρους στα μετόπισθεν και στο 74' λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο τέρμα. Ο Δουβίκας στο 74' έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Καλτσά, αλλά με σωτήρια επέμβαση ο Καπίνο κράτησε στο ματς την ομάδα του.

Από το 78', ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρεις πίσω, καθώς ο Ανδρούτσος πήρε τη θέση του Ρομαό, στην απέλπιδα προσπάθεια του Χάσι να πάρει κάτι από το ματς.

Στο 80', ο πρώτος βοηθός έκοψε λανθασμένα ως οφσάιντ τον Δουβίκα, στο 83' ο Αθανασιάδης έσωσε την εστία του στην κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς και ένα λεπτό μετά ο Εμενίκε σημάδεψε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής μετά από μεταβίβαση του Σεμπά.

Στο 87' ο Καπίνο έσωσε ξανά σε τετ-α-τετ με τον Δουβίκα και στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός βρήκε την ισοφάριση. Ο Ανδρούτσος σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Ιγκλέσιας έπεσε με τάκλιν έχοντας απλωμένο το χέρι του, η μπάλα βρήκε πολύ... μασχάλη και ολίγο από χέρι με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Τζούρτζεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και παρά το γεγονός ότι ο Αθανσιάδης βρήκε τη μπάλα, αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο Φάληρο, αφού τίποτα δεν άλλαξε έως το έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η στατιστική απεικόνιση του 90λεπτου:

Απογοητευτικός ο Ολυμπιακός, σούπερ ο Αστέρας και 1-1 στο Φάληρο

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 63' λεπτού, με το δοκάρι του Εμενίκε στην κεφαλιά του Νιγηριανού μετά τη σέντρα του Ζιλέ. Αν έβρισκε εκεί την ισοφάριση ο Ολυμπιακός, ενδεχομένως να άλλαζαν τα δεδομένα και η ιστορία του αγώνα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σωστή η υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Αστέρα, σωστή και αυτή υπέρ του Ολυμπιακού. Έδειξε ανοχή σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, κυρίως από πλευράς φιλοξενούμενων. Λάθος υπόδειξη του πρώτου βοηθού για οφσάιντ του Δουβίκα που έφευγε σε τετ-α-τετ στο 80'.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Τριανταφυλλόπουλος και Πασαλίδης έκαναν σπουδαίο ματς στο κέντρο άμυνας του Αστέρα και επέτρεψαν ελάχιστες φάσεις σε κανονική ροή αγώνα μπροστά από την εστία του Αθανασιάδη. Κορυφαίος για τον Αστέρα ήταν ο Ιγκλέσιας, έστω κι αν είχε την άτυχη αντίδραση που έφερε το πέναλτι της ισοφάρισης του Ολυμπιακού.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Πολύ καλό το κοουτσάρισμα του Παντελίδη. Και στο αρχικό διάβασμα του αγώνα, αλλά και στα γρήγορα αντανακλαστικά με τις αλλαγές. Είχε ελάχιστο διάστημα να ετοιμάσει μια απογοητευμένη ομάδα για έναν τέτοιο παιχνίδι και τα κατάφερε περίφημα, με τον Αστέρα να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό στο Φάληρο και να χάνει δύο στις καθυστερήσεις.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Μάριν και Καρσελά διαγωνίστηκαν στη φλυαρία και ποιος θα καταφέρει να είναι περισσότερο ανούσιος με τη μπάλα στα πόδια. Σωστά τους έβγαλε ο Χάσι, θα μπορούσε να το κάνει και νωρίτερα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ